Cookie- og Privatlivspolitik
5 elektroniske soundtracks

5 elektroniske soundtracks

- og lyt til det fulde Oblivion-score

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Hypen omkring dagens aktuelle Oblivion skyldes ikke kun Tom CruiseNikolaj Coster-Waldau og forventninger om storslået science fiction - filmens elektronisk lydside har nemlig også været længe ventet.
 
'Oblivion: Original Motion Picture Soundtrack' er komponeret af Anthony Gonzalez fra det franske band M83 i samarbejde med Joseph Trapanese (The Raid: Redemption), og titelsangen, som afslutter soundtracket, er et nyt nummer af M83 i samarbejde med den norske singer-songwriter Susanne Sundfør.
 
Lyt til det fulde score nederst på siden.
 
Men hvilke andre nyere elektroniske scores må du absolut ikke misse? Vi guider dig her lynhurtigt til fem mindeværdige af slagsen. Kom gerne med flere eksempler i kommentarfeltet.

TRON: Legacy (2010)
I 2010 stod Oblivion-instruktøren, Joseph Kosinski, bag en anden science fiction-film, nemlig TRON: Legacy. Filmen med Jeff Bridges var visuelt set umådelig flot, men blev mindst lige så kendt for det fremragende, elektroniske soundtrack af den franske elektro-duo Daft Punk.

The Social Network (2010)
David Finchers film om Facebook-skaberen Mark Zuckerberg vandt både en Oscar og en Golden Globe for Bedste originale score - og ganske velfortjent! Trent Reznor og Atticus Ross har skabt en mørk ambient lydside, der, som genren kræver, formidler atmosfæren spot on!
 
Sunshine (2007)
Samarbejdet mellem det elektroniske band Underworld og instruktøren Danny Boyle startede allerede med Trainspotting (1996) og fortsatte succesfuldt med science fiction-filmen Sunshine, hvor Underworld og komponisten John Murphy skabte musik ligeså stemningsfuld som den dystre film.

Fight Club (1999)
Endnu en Fincher-film med et gyldent score. The Dust Brothers (de to producere E.Z. Mike og King Gizmo), der tidligere har arbejdet med bl.a. Beastie Boys og Beck, har til Fight Club kreeret et vildt og anarkistisk bagtæppe for en film fuld af testosteron og tempo.

The Virgin Suicides (1999)
Sofia Coppolas debutfilm blev lidt af en kultsucces ikke mindst pga. det smukke soundtrack komponeret af den franske duo Air. Filmens nostalgiske og sensuelle tone samt smertefulde tema blev perfekt overført til albummet - eller var det omvendt?
 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kenuser/427184

Som Lasse er indepå, Blade Runner soundtracket er det største og mest legendariske elektroniske soundtrack der nogensinde er komponeret :) Og nej, det er ikke en smagssag :D

Rasmususer/110904

Hvis vi endeligt skal grave i gemmerne efter elektroniske soundtracks kan man jo lige så godt finde verdens første frem: Forbidden Planet fra 1956. Men lyder bare som om det skulle have været en top 10 i stedet :P

porteruser/911459

klart det mest fantastiske soundtrack af de nævnte. Hanna har nogle fede numre også Chemical Brothers indsats er det bedste og mest mindeværdige ved den film

Anonymuser/0

...over electroniske soundtracks, men er rigtig glad for Virgin Suicides og nummeret ´Razors Out´ fra The Raid er et af de bedste end title/credit -sange jeg nogensinde har hørt efter en film
...og en råfed film iøvrigt !!

SJOKuser/811628

I nyere tid er de elektroniske soundtracks til filmene Hanna og Inception (Oscar nomineret til "original score" ) mere mindeværdige end de nævnte efter min mening. Lyt og nyd!

Lasseuser/833981

Fine eksempler, men det er da en skam at gå uden om Blade Runner når man snakker elektronisk musik i film :(

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Nyeste brugerkommentarer

Markuser/565992
Markuser/565992

Jeg mener, at den første visning af "Se7en" var som Premiere Surprise i Scala-biograferne. Det var den allerførste af slagsen. Sal 1 var proppet.

6 timer siden
Cecilie

Og det bliver et stort fedt NEJ!!!! herfra. Tom Cruise når ikke RDJ til sokkeholderne.

9 timer siden
Katrine Graves

Der mangler hans præstation i filmen: EN KORT,EN LANG

1 dag siden
Stine Teglgaard

Som Ki også skriver, så er det vist ret sikkert, at det er hovedet.

1 dag siden
Kim
Kim

Hvis det var fosteret, hvordan skulle Brad Pitt så vide/se at det var hans barn, og deraf slå morderen ihjel!

1 dag siden

Aktive debatter