Cookie- og Privatlivspolitik

MGP Missionen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
21.03.2013
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
MGP Missionen
|

I familiefilmen 'MGP Missionen' har drengen Karl (Sylvester Byder) levet de første 12 år af sit liv i Hvide Sande sammen med sin mor (Line Kruse), mormor (Birgit Conradi) og morfar (Lars Knutzon).

Det kommer derfor som et chok, da hans mor fortæller ham, at de skal flytte til København. Karl starter på Rådmandsgades Skole på Nørrebro, hvor 80 procent af børnene er tosprogede. Tonen er hård og omstillingen svær, så Karl begynder at planlægge sin flugt tilbage til Hvide Sande.

Han får hjælp fra uventet kant, for i 6. B går også tyrkiske Sawsan (Malika Sia Graff), der har sat sig for at deltage i finalen i MGP trods sin families modstand.

Karl og Sawsan finder stik imod alle odds sammen i en fælles mission, der tager dem vestpå, dels mod Hvide Sande og dels mod MGP i Herning.
 
Filmen bygger på en børnebog af Gitte Løkkegaard, som selv har skrevet filmens manuskript. Den er instrueret af Martin Miehe-Renard, der har erfaring fra flere familiefilm, bl.a. 'Pyrus på pletten' og de tre seneste Min søsters børn-film.

MGP er børnenes svar på Melodi Grand Prix, som blev afholdt første gang i 2000.

'MGP Missionen' er baseret på et forlæg af Gitte Løkkegaard.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (166 votes)
4.3
3.2

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmens implicitte postulat om, at det er svært for indvandrerpiger at få adgang til MGP, virker mystisk... Samtidig er det dog heller ikke en konflikt, som filmen tager særligt alvorligt [...] Når det er sagt, så fungerer 'MGP Missionen' som den skal som en elementær spændingsfilm for de 8-12-årige..." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Problemet i filmen er manuskriptet, der med fordel kunne have tegnet kulturkonflikterne lidt mindre firkantet op og brugt mere tid på musikken - og plottet - i stedet." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... en tilforladelig og gennempositiv film..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Så længe scenen er domineret af de voksne, er resultatet en omgang sympatisk pølsesnak om at nærme sig hinanden forskellene til trods. Til gengæld er der rørende øjeblikke i samspillet mellem Sylvester Byder og Malika Sia Graff... Det er dem, der redder 'MGP Missionen' fra at være på (bund)linje med film som 'Min søsters børn' og 'Far til fire'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... et nærmest forbilledligt bud på den uhøjtidelige, underholdende og engagerede film i børneøjenhøjde... Det er ikke stor kunst, men det har indlysende nok heller ikke været meningen. Børn er generelt ikke forhippede på stor kunst. De vil hellere have film, som er sjove, varme og spændende." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mads

Jeg syns den var en dålig film og jeg gide ike se den mer :( syns os den er rasistik mod os indvandrer giver den -1 sterner og så syns je ogso at at det er neden at bar fordi hun er invandre at hun ike må kom med i MGP indvandre kan os sønge

Annasofias far

Øv, er det ikke nok med at man får ørene tudet fulde, op til MGP og lang tid efter i både fjernsyn og radio.

Trine

Ungerne elskede den.

Erikuser/220219

Sjov for børn og ok tidsfordriv for voksne. Masser af sjove indfald.

Peer

Meget positivt overrasket af denne film. Så den med min datter på knapt 7 år, og vi var begge grebet af stemningen og den spændende handling. Filmen viser kulturforskelle på en ny sjov måde, og har nogle sunde budskaber. Rigtig god oplevelse for alle:)

Lotteuser/504309

En helt igennem sød film, dejlige unge skuespillere, og forfriskende at se andre end Trine Dyrholm og Mads Mikkelsen (som jeg begge synes godt om, meeeen det kan godt blive for meget...) som min datter på 8 sagde efter filmen, "mor hvor var det ærgerligt at de har filmet den så dårligt".. VI synes det er synd at alle billeder var så tæt på ansigterne, og at kameraet hele tiden blev flyttet, ingen tid til at se ordentligt på billederne. Er det ikke snart ved at være umoderne at filme "håndholdt"

Marianne

Hyggede mig med mine børn og deres mormor :-)

Selina

Jeg synes det var en okay film, men jeg mener at den mangler mere indhold. Skuespillet var fint nok af børn at være, men det at både Karl og hans mor glemte at tale "jydsk" en gang imellem ødelagde det lidt for mig.

anna sanduser/53570

Rigtig god børne/ungdomsfilm. Vi voksne var også godt underholdt. Jeg synes næsten den sang der blev sunget skulle have vundet det rigtige MGP

Mads

Jeg synes at den, er vildt plat... Det handler bare om en pige der synger i sin stue og så får hun et nej. Hvor mange har ikke lige fået nej. Jeg giver kun 2 stjerner på det punkt at jeg synes det, er sjovt når de bliver jagtet af de drenge i toget.
Så 2 Stjerner herfra.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.