Cookie- og Privatlivspolitik

Lore

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
04.04.2013
| |
1 time 49 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lore
|

'Lore' foregår i Tyskland i 1945.

Anden Verdenskrig er ved sit sidste kapitel, og den unge kvinde Lore står pludselig alene med ansvaret for sine fire yngre søskende, efter deres nazi-forældre er blevet fjernet af de allierede.

Deres situation er intet mindre end håbløs, og for at overleve må den lille familie drage igennem det krigshærgede land for at nå frem til deres bedstemors hjem. På deres vej møder de den unge, karismatiske jøde Thomas, der vender op og ned på Lores verden.

Hun er splittet mellem håb og had, men må stole på Thomas, selvom han er indbegrebet af alt, hendes forældre har lært hende at frygte og foragte. Rejsen og mødet med Thomas tvinger børnene til at se den fulde alvor af deres forældres gerninger i øjnene.

Australske Cate Shortland står bag 'Lore' der i 2004 instruerede Abbie Cornish (Limitless) og Sam Worthington (Avatar) i det anmelderroste erotiske drama 'Somersault'.

'Lore' har debutanten Saskia Rosendahl i titelrollen, mens Thomas spilles af Kai-Peter Malina - i Danmark bedst kendt fra Michael Hanekes 'Det hvide bånd' (2009).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (22 votes)
3.4
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... regulært søvndyssende. Der er ikke nok fokus på de sigende detaljer, og dramaet forbliver en anelse forknyt. Det er ærgerligt, for temaet ... er ellers spændende nok." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "En emotionelt voldsom oplevelse. Men også en ualmindeligt givende af slagsen." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en sofistikeret, cinematisk sjæleryster." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... [Lore] bliver overbevisende spillet af det unge talent Saskia Rosendahl. En interessant flimrende film, der hverken fordømmer eller fastholder, men også derfor i sidste ende omleves som grænsende til det uforløste." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Shortland talte med nazistbørn, som aldrig spurgte deres forældre om noget. Flere gav udtryk for noget, som Shortland kalder 'en kompliceret nostalgi'. Denne kvalitet - og barnets perspektiv - løfter 'Lore' op til særlige højder. Saskia Rosendahl er fremragende i titelrollen. Filmen dækker sig ikke ind med pædagogisk tydeliggørelse af, hvad der er rigtigt og forkert." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Uskyldige børn af nazister drages ind i slutningen af 2. verdenskrig. Forældrene går fra at være absolut overklasse til at være skyld i alt, hvad der er sket i Tyskland i løbet af meget kort tid.
Børnenes bedste chance er at komme væk fra deres forældre, og den ældste pige står pludselig med et næsten umuligt ansvar - da de skal rejse på tværs af tyskland, for at finde deres bedstemor.
Stærk og spændende fortælling om overlevelse, for nogle af dem.

Katja

Kommer den ikke til Aarhus?

Heidi

Den vises på nuværende tidspunkt i øst for paradis, Aarhus

Dittepigen94

Jeg så en trailer for den i går i Cafe Biografen og jeg håber virkelig at den kommer til Odense. Den så rigtig god ud :)

Christoffer

Elsker film og dokumentar omkring anden verdenskrig
og ser meget frem til denne, tyder på en ny vinkel eller en som ikke er sat så meget fokus på. så glæder mig meget til at se denne film. skal da stærkt overveje om den ikke skal nyde i kino :)

Emiluser/239151

Det ser lovende ud. Jeg glæder mig til at se den!

Isabella

Det lyder som en spændende og interessant film, lyder som en jeg godt kunne ende med at se i biografen :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.