Cookie- og Privatlivspolitik

Flight

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
28.02.2013
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Flight
|
I 'Flight' spiller Denzel Washington politen Whip, der har en hemmelighed. Han har et alkoholmisbrug, der endnu ikke er blevet opdaget af kollegerne.

Men da han på mirakuløs vis redder et rutefly fra at forulykke, bliver han genstand for en undersøgelse, der skal afklare, hvad der gik
galt under turen.

På den ene side hyldes han som helten, der som den eneste kunne redde flyet fra styrt, og på den anden side sås der tvivl om hans tilstand under flyvningen. 

'Flight' indspillede 92 mio. dollars i USA og cementerer endnu engang Denzel Washingtons stjernestatus. Instruktør Robert Zemeckis er efter at have stået bag tre animerede film (Polar-ekspressen, Beowulf og A Christmas Carol) tilbage som live action-instruktør. 

Zemeckis har tidligere haft succes med den seksdobbelte Oscar-vinder 'Forrest Gump' fra 1994. Ud over Washington ses Melissa Leo, der modtog en Oscar for sin birolle i ’The Fighter’ (2010), samt Don Cheadle (Hotel Rwanda) og John Goodman (Operation Argo).

'Flight' er nomineret til en Oscar i kategorierne Bedste mandlige hovedrolle og Bedste originale manuskript.
 
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (143 votes)
4.2
3.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Den 58-årige Denzel Washington går til rollen som den fordrukne og flossede luftkaptajn Whip Whitaker som en full-on method actor, har tillagt sig både topmave og cigarethoste og kommer ud af 'Flight' i flyvende Oscar-nomineret stil." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Trods adskillige velfortalte nedture undervejs efterlader filmen én med en uventet varm tro på menneskeheden." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "...ret interessante tematikker ender i kandiserede bekendelser. Synd og skam. Men flystyrtet er fandeme flot lavet." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Jo højere filmen svæver op i småfilosofiske overvejelser, desto mere taber den højde. Men så længe Washington er ved roret, føler man sig i sikre hænder rent skuespilmæssigt." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "Flight er interessant, fordi den ikke vil være spændende (...) Flight er 20 minutter for lang, men det tekniske håndelag imponerer." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Faktisk ved vi godt, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert - men instruktøren piller alligevel ved vores holdning. For vi har en helt, som helt sikkert redder de fleste passagerer på et fly - men også en pilot som øjeblikkeligt skal have inddraget sit certifikat.

Hans kamp for at stoppe drikkeriet, bliver også et håb for os om han er til at frelse. Men til slut finder han selv svaret.

Hudløst fremstillet af Denzel Washington, som leverer en af sine bedste præstationer.

Frank

Okay film

Frkbrokuser/935539

Denne historie rørte mig dybt og chokerede mig på samme tid. De moralske skrupler blandet med heltegerningen fungerer helt genialt og holder en fanget hele vejen igennem. Denzel Washington leverer en virkelig overbevisende præstation som alkoholiseret pilot, hvis side man ikke kan undgå at være på, trods hans hovedløse beslutninger. Jeg var 100% fanget og kunne godt have undet Washington en oscar for hans præstation.

Marlon Campbell

Gode skuespiller, god historie, god film. Samtidig er filmen også spændene og sjov. Kan kun anbefales!

Movie-fanatic

Det er ustyrligt svært at "pin-pointe" HVAD der er gået galt her?

Skuespillerne fejler intet! Historien BURDE være interessant!

Men jeg "tabte tråden" relativt tidligt! Allerede ca 30 minutter inde i filmen, syntes jeg ikke at der var NOGET jeg "sympatiserede" med!!! Jeg blev knaldhamrende ligeglad med hovedpersonernes skæbne, fordi de ikke var specielt sympatiske!

Muligt at "det var den forkerte dag", og at mit humør bare ikke var "tunet ind" på narkolamme piloter, den dag: )

hanneuser/23074

3 stjerner fordi det er godt skuespil, og intet andet

sørenuser/768467

Vi ser omverden og løsninger udfra vores begrænsninger - herunder vores forfængeligheder.

jeg læser typisk anmeldelser efter jeg har set en film - og jeg vælger som udgangspunkt aldrig at vide noget om den film jeg skal se. På den måde - undgå man at være forudfattet omkring handling, plot - formål med historie osv. Det "tvinger" en i højere grad at forsøge at forstå de budskaber der ligger i historien - samt den oplevelse man tager med sig.

I "professionelle" anmelder der et eller andet sted - ligger lysår fra at forstå, eller selv evner at fortælle en historie - samt er udelukket for nogensinde selv at evne/kunne instruerer en historie/film, der kan fange andres interesse end jer selv.. .og jers omgangskreds. I er virkelige et folk middelmådige tumper - der hverken evner, fatter eller har talent til at formidle det som I gør jer "kloge" på. Kan i ikke bare nøjes med jeres fribilletter - og så skriv til hinanden i stedet. Man kan ikke uddanne sig til det som i forsøger - eller det at være tumper - det kommer af sig selv. Fuck hvor er i uinteressante og ligegyldige.

Oplev filmen - som den er. Så føler du måske de lag - der afspejler noget i os alle. Eller måske gør du ikke - og det siger noget om dig selv hvor du er hænde i livet. Det er det som gør os forskellige - og det siger ikke noget om hvad der er rigtigt, eller forkert, godt eller skidt. Men noget om os selv. Derfor se filmen og lad være med at gøre dig klog inden - så forstå du måske mere end du selv er klar over - efter du har set filmen og du kan endda blive underholdt undervejs.

Henriette69

Nu er de prof. anmeldere jo ansat til at anmelde nye film, så de gør jo blot deres job.
Men jeg giver dig helt ret i at de tit virker som om de er lysår væk fra at forstå en film.
Tit er vi "brugere" jo også dybt uenige med dem.
Tror det største problem er at de nogle gange (måske ofte) anmelder film som de aldrig ville gå ind og se som privatpersoner.
Men at kalde dem middlemådige tumper, synes jeg er lige groft nok. Som sagt gør de blot deres job...

Anonymuser/0

Det er en ok film, men ikke mere.

Jeff

This has to be Denzel’s best performance since Training Day and was fully deserving of his Oscar nomination. It’s a very interesting film and the conundrum of drunk and high or not, no one else could have saved that many people really makes you think and sympathize with those who could and should expose this guy. Where it falls down (no pun intended) is that you feel it never really gets going and the otherwise brilliant Kelly Reilly seems to disappear from the film at one point, to its detriment.
If nothing else, see it for the crash, which is totally amazing!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.