Cookie- og Privatlivspolitik

Operation Argo

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
08.11.2012
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Argo
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning m. intro
|

Thrilleren 'Operation Argo' er Ben Afflecks nye film baseret på virkelige hændelser.

Den 4. november 1979 når den iranske revolution sit hidtidige kogepunkt, og da vrede demonstranter stormer den amerikanske ambassade i Teheran, bliver 52 amerikanere taget som gidsler. Men midt i alt kaos lykkes det seks amerikanske diplomater at slippe væk og søge tilflugt hjemme hos den canadiske ambassadør.

Da det kun er et spørgsmål om tid, før de seks bliver fundet og sandsynligvis dræbt, finder en CIA-specialist ved navn Tony Mendez (Ben Affleck) på en risikabel plan, som skal få dem sikkert ud af landet. Ambassadørerne skal nemlig agere filmhold på rejse for at have bare den mindste flugtchance.

Ben Affleck leverer med 'Operation Argo' sin tredje spillefilm som instruktør efter de kritikerroste 'Gone Baby Gone' (2007) og 'The Town' (2010). I modsætning til de to første film er handlingen i 'Operation Argo' flyttet fra Afflecks elskede Boston til flere andre steder - Washington, Los Angeles og Teheran.

'Operation Argo' er baseret på virkelige hændelser skildret i artiklen 'How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Teheran'.

'Operation Argo' modtog tre Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (705 votes)
4.7
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Underholdningsværdien er konstant i en historie, hvor latter og neglebidende spænding går hånd i hånd. Ben Affleck ... viser endnu en gang et overlegent overblik over fortællingen. Og en fænomenal sans for de små detaljer..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Den bedste, mest spændende og intense samt - ikke mindst - finest FORTALTE thriller, jeg har set i lang, lang tid." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "En knugende spændingfilm så man får svedige håndflader. Samtidig har filmmagerne et godt øje til den beskrivende detalje, der afspejler helheden. [...] en imponerende film." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... virkelig fermt skruet sammen. Alt sidder faktisk lige i skabet - altså lige indtil de sidste ti minutter, hvor der skrues så meget op for patriotismeknappen, at i hvert fald denne anmelder lige tabte den sidste stjerne på gulvet i rent tåkrummeri." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... giver sig god tid, for god - to timer, men burde være strammet op og spændt efter. [...] filmen er værd at se. Selv var jeg godt underholdt med øjnene stift rettet mod lærredet hele vejen igennem." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... en afsindig god historie. Men den er også usædvanlig godt fortalt af Ben Affleck... Alle persontegningerne er præcise, dialogen vittig og tidsbilledet ... er fremragende. [...] Det er bare en film, men det er samtidig blodig virkelighed, og dén blanding gør 'Argo' så djævelsk spændende." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
filmtips.dk - Peter

Argo’ er en voksen thriller uden brug af nemme virkemidler som biljagter, skududveksling, eksplosioner, osv. Den omhandler gidselstagningen af 6 diplomater i Iran 1979, samt det fantasifulde redningsforsøg, hvor de skulle forsøge at udgive sig for at være et film-crew på en opdigtet sci-fi film.

Man skal dog være forberedt på at filmen er en smule ensidig i sin patriotiske fremstilling af USA, men bortset fra det er det en fremragende film, som formentligt vinder et par Oscars. Vil bestemt anbefale den.

Liwuser/13694

Kan ellers godt lide at se en film der skildrer en virkelig historie
Politiske osv. men denne...
Lige så kedelig som Ben Affleck selv.
At den har vundet samtlige store priser er mig en gåde...

Liwuser/13694

Cannes vælger som regel ikke samme type film. Gudskelov. Nu ikke pr. nitten. Forsat god dag

christian

Jeg ville bare gøre dig opmærksom på det. Jeg foretrækker også klart Cannes-vindere frem for Oscar-vindere.

Liwuser/13694

For Amerikanerne er det Golden Globe og Oscar der beyder mest. Den Britiske pris BAFTA betyder også en del. Cannes vælger som re

christian

"Argo" vandt ikke samtlige store priser, da både Den Gyldne Palme og Golden Berlin Bear (især den førstnævnte) må betragtes som nogle af de vigtigste filmpriser. Den blev ingen gang nomineret til disse.

Sylvia

En fantastisk film! Utrolig spændende! Kan klart anbefales :)

Kimuser/264153

Gab - mere kedelig end folketingets åbnings tale, pia kjærsgaard er et festfyrværkeri sammenlignet med det dødssejler som denne film er. Go nat

Andreas

Vinder af bedste film 2012 Operation Argo, så selvfølgelig skulle den ses. Jeg havde store forventinger til den film (selvfølgelig), men må desværre sige at den ikke levede helt op til mine forventninger og bedste film i 2012 er den ikke!
Dog er det en meget god film med et godt plot.
Synes generelt den første time af filmen var ret langtrukken og ikke speciel spændende, men til sidst kom spændingen dog og der fangede den mig alligevel meget godt!
Jeg er enig i at det her er Ben Affleck's bedste værk indtil videre, men jeg synes ikke at den er meget mere end en god film man kan se hjemme i stuen.
Den får derfor 4,5/6 stjerner.

Henning

men jeg fortryder absolut ikke, en god film, og en spændende fortælling. Ben Affleck er normalt ikke min kop te, men her har han virkelig formået at fange mig. Og nok så meget at filmen også kommer hjem på hylden på et tidspunkt...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.