Cookie- og Privatlivspolitik

Hypnotisøren

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
06.12.2012
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Hypnotisören
|

I filmen 'Hypnotisøren' efterforsker kriminalkommissær Joona Linna (Tobias Zilliacus) et brutalt mord på en familie. Familiens yngste, en 15-årig dreng, har overlevet og er det eneste vidne, men hans liv hænger i en tynd tråd.

Storesøsteren er forsvundet sporløst, og Linna har en formodning om, at hun flygtede fra morderen i sidste sekund, og at hendes liv nu er i fare. Kommissæren opsøger derfor psykiater Erik Maria Bark for at hive informationer ud af drengens underbevidsthed via hypnose.

Michael Persbrandt spiller psykiateren med adgang til underbevidstheden, og måske har drengen svaret på, hvor søsteren befinder sig, eller hvem der står bag det brutale mord på hans familie.

Lasse Hallström er egentlig fra Sverige, men har været på udflugt i Hollywood de seneste mange år, og instruktøren har ikke lavet en svensksproget film siden 'Mere om os børn i Bullerby' fra 1987.

'Hypnotisøren' markerer Hallströms tilbagevendende til sit hjemland. Filmen er en filmatisering af ægteparret Ahndorils kriminalroman, som de har skrevet under pseudonymet Lars Kepler. 

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (449 votes)
3.9
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Anden del af filmen er mere spændende end første del, og især afslutningen på isen i Nordsverige er fornemt filmhåndværk. Men alt i alt er det dog for sent at blive voldsomt følelsesmæssigt involveret." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... historien [virker] for overfladisk og postuleret til rigtig at fange os. Og selv om billederne er flotte og tempoet højt, [formår] Lasse Hallström ... aldrig at skabe spænding, men til gengæld viser han, hvor god en personinstruktør han er..." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... en solid, svensk samlebåndskrimi, som fungerer upåklageligt, mens den står på, men som bortset fra Persbrandts fjæs også er glemt igen, kort efter at rulleteksterne er færdige." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  ",,, hverken noget opsigtsvækkende eller noget nyt, men forholder sig loyalt til forlægget uden noget selvstændigt synspunkt. [...] Tobias Zilliacus og Michael Persbrandt ... virker distræte, ja søvnige." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... som helhed er filmen ingen fuldtræffer, der kan løfte sig ret meget over, hvad vi allerede har set i lidt for mange svenske tv-krimier." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... en vellavet, men gennemsnitlig krimi, som føjer alle konventioner og gør de forventede ting. " (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jonas

Filmen startede meget lovende, og både Tobias Zilliacus og Mikael Persbrandt leverede toppræstationer i filmen. Det er bare ikke nok til at redde den.
Filmens historie ligger ufattelig langt fra bogens - der er nærmest kun tale om den samme historie i overordnede træk. Det ville ikke have gjort noget, så længe historien havde været medrivende og givet mening. Der er bare et stort problem - de mange ændringer har gjort bogens geniale plot til en rodet omgang, som mangler det knivskarpe fokus, bogens mysterium havde.
Hold jer i stedet til de fantastiske bøger, og lad os håbe, at Lasse Hallström ikke kommer i nærheden af Paganinikontrakten.

Wayne

Der mangler nogle detaljer, i forhold til bogen - men det vil der altid gøre, når mange timers læsning skal koges ned. Som helhed ville jeg måske bedømme filmen til 3 stjerner - men gode skuespilpræstationer især fra Lena Olin, trækker op.

Ditte

Filmen var faktisk ret god, og overrasket en del. Den var dog ret langtrukket til tider, og den var ikke altid lige spændende.
Jeg syntes dog stadig, at det er en film, der er værd at se!

Tilde

Ligeså fed, som bogen.
Bogen var ikke til at lægge fra sig, og det levede filmen godt op til

Pia

men ikke i tråd med bogen.
Filmen er meget forudsigelig og bliver også lidt langtrukken.

Ditte Maria

Det var svært ikke at blive skuffet over, hvor langt filmen var fra bogen og hvordan alle de grusomme og super uhyggelige detaljer manglede - men havde jeg ikke læst bogen, tror jeg at jeg ville synes at det var en rigtig god film. Godt skuespillervalg, mindre godt instrueret :)

Christinauser/923391

Til tider nervepirrende spændende - super god krimi

Piauser/708179

En virkelig spændende krimi, som man slet ikke kan lade være med at leve sig ind i. Værd at spendere en aften på!

Sofie

Det er som sådan en ganske god film, synes dog filmen til tider er noget langtrukken og der er en del løse ender, hvilket er ærgeligt for man sidder tilbage med en lidt flad fornemmelse når filmen slutter.

larsuser/469216

spændende film, holder en fast, lidt forudsigelig, men gør intet... Og Lena Olin er bare fremragende...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.