Cookie- og Privatlivspolitik

The Terminator (1984)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Terminatior
|

I actionfilmen 'The Terminator' er en tilsyneladende ustoppelig cyborg (Arnold Schwarzenegger) blevet sendt fra fremtiden for at dræbe moderen til en Sarah Connor (Linda Hamilton), som er moderen til en fremtidig oprørsleder.

Imens er soldaten Kyle Reese (Michael Biehn) blevet sendt gennem tiden for at stoppe dræbermaskinen.

'The Terminator' er instrueret af James Cameron.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (124 votes)
5.1
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Batgirl.

Terminator er i det hele taget en fantastisk film med fed action og en lille kniv spids gys indblandet. Dengang Linda Hamilton var lækker i sine unge dage og ja man har vælg sine film crush. SPOILER, Scenerne med krigen mod terminators ude i fremtiden er også suverænt realistisk.

Jen Headuser/1439276

Simpel, intens, underholdende, interessant osv. osv. The Terminator prøver ikke at være mere, end den kan bære. Den prøver ikke at være længere, end den kan holde til. Og den er svær at slippe øjnene fra, når først den går igang. Efter min mening skulle de have været stoppet efter denne. En lille men mesterlig sci-fi film der ikke fortjener at blive overset.

Lars Michael

En god start på noget stort, det kan kun blive bedre med at se filmen nr.2 og nr.3 og ikke fordi at filmen var dårligt absolut ikke, men jeg kan ikke forstille mig at de andre er dårlig.
Tag og se den, og blev forelsket af noget mesterværk inden for film verden.

CINEMANDRUP

Hvor skal man begynde, når kult filmen over dem alle skal anmeldes inden det forhåbentligt store brag af Genisys går i luften. Ord har nærmest svært ved at udtrykke hvad James Cameron satte i gang i 1984, for dette blev et BOOM af seer succes, som efterlod publikum åndeløse efter mere cyborg action formet efter Camerons imponerende visioner.

Jeg husker tydeligt hvordan jeg havde en blanding af decideret angst og samtidig glæde ved at skulle se denne film første gang, da James Cameron havde gjort en dyd ud af at gøre vores Terminator ret så skræmmende. En fuldstændig udtryksløs dræbermaskine som ikke spiser, sover eller stopper før opgaven er udført. Denne Robot koblet på Arnold ansigt og krop faldt i god harmoni, da han nærmest ikke fortrækker en mine igennem hele filmen, men du kan se opgaven i hans ansigt og rollen passer ham helt igennem perfekt og er uden tvivl en af Arnolds bedste.

Alt dette er selvfølgelig kombineret med musikken som Cameron ved har en rolle for sig selv og selve Terminator temaet tror jeg efterhånden alle kender, men filmen indeholder også soundeffects og lydsider, som passer til handlingen og er med til at skabe den frygt som instruktøren går efter. Lydsiderne passer for den tids film og den dag i dag holder de stadig og kan faktisk sende en par kuldegysninger ned af ryggen.

Filmens action er hårdtslående godt lavet for sin tid skal det siges. I dag vil mange nok kigge med små smil på disse scener, men for dem som har filmen kært og lige ved hjertet er det helt perfekt action som er afstemt med filmens fremløb.

Effekterne er for sin tid virkelig veludførte og mange steder er de den dag i dag meget meget imponerende. James Cameron er om nogen en mand, som ikke springer over gærdet, hvor det er lavest. Nej han går all in på at publikum vil tages med storm og det bliver du både af effekter, historie, karakterer, musik og action. Hans sans for detaljer er yderst prisværdig og det skinner igennem på en flot måde. Selve cyborg skelettet gav mig nok mareridt et par gange mine unge år, men det er virkelig smukt lavet og sikke et filmminde det blev og fortsat er.

Filmens skuespillere er velcastet og leverer en mindeværdig oplevelse alle sammen, således at du husker dem og har lyst til at se mere til dem efter filmen. Så mange catchphrases og one liners er blevet identisk med denne film. Så for de folk som ikke ved hvor disse berømte replikker kommer fra, kan de hermed få stillet nysgerrigheden og opleve det som startede det hele. Uden tvivl en film du ikke kommer uden om og som skal være en del af dit filmbibliotek. This movie is movie history. James Cameron lægger utrolig godt fra land med denne film. Nyd den og værdsæt den for sin tids bedste filmøjeblikke.

Vigiluser/9028

En klassiker man bare må og skal se minimum en gang i sit liv! Den kan VARMT anbefales;)!!! Har også selv den på Blu-ray, samt 2'eren og 3'eren

Nikolaj

Egentlig har jeg i lang tid været skuffet over både Terminator 1-2, måske Pga. mit lidt irriterende forhold til Arnold. Efter min mening er han en lidt dårlig skuespiller, og har i lang tid haft lidt svært ved at tage hans skuespil seriøs i film som bl.a. Terminator.

Men efter at have genset Terminator filmene på Bluray efter mange år, synes jeg egentlig bedre om dem. De bliver aldrig mine favorit science fiction film, men jeg synes, at der er noget godt og interessant i dem.

Terminator 1 føler jeg faktisk er bedre end den legendariske toer. Den har et okay skræmmende plot, gode effekter, og Arnold hvor han er bedst, som en Cyborg. Han siger ikke meget, men han har et look som en robot, hvilket især gør ham god i etteren.

Jacob

Meget vand er løbet gennem åen siden man første gang kunne se Sarah Connor og Kyle Reese kæmpe mod cyborgen fra fremtiden, og kan man se igennem fingrene med et noget rodet og lidt forvirrende tidsrejseplot, så skal man opleve denne sci-fi kultklassiker, der på mange måder definerede vores opfattelse af 80'erne.

Philip

I'll be back....er der virkelig mere at sige?
En af de bedste kult film på min liste over ynglings film.
Selvom den er gammel af dato, så har de sgu gjort det meget godt med effekterne.

Da jeg var barn turde jeg faktisk ikke at se filmen fordi jeg synes at den var uhyggelig, og nogle gange måtte jeg se mig mod til den.

I'll be back er verdens mest genkendelig og bedste filmreplik.

Ladysann

Mindst 6 stjerner.
Har aldrig før set en så god sci-fi film med så god en handling. Den er stadig spændende for mig. Jeg kan stadig finde på at se den og de andre i træk når humøret er til det, mindst en gang om året.
Jeg gøs virkelig første gang jeg så den, den virkede meget mere virkelig end andre i samme genre, sikkert på grund af at det jo ikke var nødvendig med alle de special-effects, når historien er så god.

Jeg har ligefrem drømt Terminator 2 inden den blev filmatiseret, selvfølgelig med en anden handling, men så meget indtryk har Terminator gjort på mig. Der er aldrig nogen som har overhalet den, og jeg har virkelig set mange film i mit liv. Terminator 1 har jeg set omkring 30 gange. :)

Rudiuser/9155

god

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.