Cookie- og Privatlivspolitik

Big Miracle

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
09.02.2012
| |
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Big Miracle
|

I 'Big Miracle' drager TV-journalisten Adam Carlson (John Krasinski) ud i den nordlige ødemark i Alaska - helt oppe ved polarcirklen - hvor tre hvaler er blevet fanget i isen, som hurtigt har formet sig omkring deres bosted.

For at få dem fri ringer han til sin ekskæreste, Greenpeace-aktivisten Rachel Kramer (Drew Barrymore), som nu forsøger at få politikerne til at sende et skib ud og bryde isen.

'Big Miracle' er inspireret af en sand historie og ligger i fin tråd med tidens debat om klimaændringer. Drew Barrymore (Going the Distance) og John Krasinski (Away We Go) indtager filmens hovedroller.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
3.8
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Og selvom 'Big Miracle' ofte virker efter hensigten (tårer i spandevis), sidder man tilbage med en fornemmelse af, at det kunne have været bedre." (Henning Høeg)

 • Berlingske

  "Det var både en historie med dyb identifikation og mange interessante temaer. (...) Konklusionen er, at det eneste store ord, man kan bruge om 'Big Miracle' er "flop". Man vil til gengæld gerne se dokumentarfilmen om hele balladen, hvis nogen ellers gider gøre sig umage med at lave den." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "Men trods smukke naturbilleder (og flot konstruerede hvaler) taber filmen det hele på gulvet og svælger efterhånden mere og mere i den øko-porno, som den gerne vil nuancere." (Henrik Queitsch)

 • Politiken

  "Spørgsmålet om, hvordan man i praksis afvejer sentimentalitet, PR og sund fornuft i kampen for at redde naturen i almindelighed og store, søde pattedyr i særdeleshed, forbliver filmens glimt i øjet." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Trods tendensen til sødladenhed, som er obligatorisk i amerikanske familiefilm, er der både bid og hjerte i historien og fortællemåden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Stellauser/825130

kom jo nok lige til at fælde en tårer eller 2...*G*

S. Rico

Hvis filmen ikke havde været baseret på virklige hændelser, så ville den have været fuldstændig utålelig at se på. Det er nemlig svært at tro på, at der i den grad bliver sat himmel og hav i bevægelse for at redde et par enkelte dyr.

Det er dog ikke kun Greenpeace og kærlighed til dyrene, der er temaet og årsagen til, at så mange træder til med hjælp. Filmen berører nemlig også:

- Konflikten mellem eskimoernes naturlige måde at leve på versus de iskolde facts omkring hvordan den øvrige amerikanske befolkning betragter de lokale eskimoer.

- Det handler om PR stunts fra olieselskaberne.

- Der er både indenrigspolitiske og udenrigspolitiske issues.

- Der bliver sat spørgsmål ved journalistiske idealogier. Hvorfor dække en fjollet historie om hvaler, når der er langt mere vigtige ting i verden at bekymre sig om?

Hertil kommer, at selve redningshistorien tager flere spændende drejninger undervejs. Og så er det ikke mindst interessant at få et indblik i en geografisk del af USA, som de fleste ikke kender ret meget til.

Inannah user/432390

Jeg er simpelthen så træt af folk afslører plot og handling i de film der bliver anmeldt, det burde blive slettet og holdt øje med. Det er er meget ødelæggende for filmoplevelsen, der skal opleves i nuet uden afgørende forhåndsviden!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mortenuser/632426

Det var en god og spændene film

Rikke

.

Nicolai

Inspireret af en sand historie får allerede mine alarmklokker til at ringe, for så er der tale om en meget lemfældig omgang med den virkelige hændelse, så den passer ind i forhold til, hvad instruktøren vil opnå med filmen, nemlig sympati for Greenpeace og deres arbejde

Stade

Jeg så også dokumentaren på Animal Planet for lidt tid siden og blev rigtig overrasket over at finde denne trailer. At de rent faktisk har fået Drew Barrymore med på rollelisten er jo super fedt.
Jeg skal nok heller ikke se den i biografen, da jeg også kender den sande historie og den sande historie ender både godt og trist... håber ikke det er at røbe for meget :)

illas

Egentligt sjovt at jeg støder på denne trailer, jeg sad og så udsendelsen om de tre hvaler på Animal Planet, for ikke så længe siden. Untamed and Uncut, tror jeg det hed.
Sikkert en god og flot film, men desværre bliver det ikke en jeg ska' er, da jeg kender den virkelig historie.

MissSunshineuser/295242

Af frygt for at det er en sørgelig slutning, er jeg nød til at spørge hvad der skete med dem??

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.