Cookie- og Privatlivspolitik

Shutter Island

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.02.2010
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Shutter Island
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning m. intro v. K. Engberg, Særvisning, Særvisning m. caféoptakt
|

I 'Shutter Island' spiller Leonardo DiCaprio Teddy Daniels, den ene af to U.S. Marshals, der bliver tilkaldt til en isoleret og trøstesløs ø.

Øen huser et nærmest fæstningsagtigt hospital for sindssyge forbrydere, og da en morderske forsvinder fra den lukkede institution på mystisk vis må Teddy undersøge de nærmere omstændigheder.

Sporene bliver kun mere forvirrende, som dagene går, og Teddy får stadig sværere ved at skelne sandhed fra løgne blandt indsatte og læger, der ikke altid har samme syn på virkeligheden. 

Teddy plages endvidere af sine traumatiske minder fra 2. Verdenskrig, og samtidig afskæres øen fra fastlandet af en ødelæggende orkan… og et sted på Shutter Island er en mentalt forstyrret morderske på fri fod.

'Shutter Island', der er baseret på en roman af Dennis Lehane (Gone Baby Gone, Mystic River), er det fjerde samarbejde mellem DiCaprio og Martin Scorsese.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2921 votes)
4.6
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Martin Scorseses 'Shutter Island' er en flot, paranoid og deprimerende thriller." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "'Shutter Island' er en mesterlig spændingsfilm med en fremragende Leonardo Dicaprio i hovedrollen." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Jeg hader at sige det, men vi skal helt tilbage til Alfred Hitchcock for at finde en gyser så kompleks og hjernevridende som Martin Scorseses 'Shutter Island'." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "Scorseses 'Shutter Island' er først og fremmest en opvisning i eminent filmhåndværk." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Det virker, som om fiaskoen med ”The Gangs of New York” (2002) har drænet noget af den kreative energi ud af Martin Scorsese. 'Shutter Island' er slet ikke på det niveau, som han så overlegent har vænnet os til". (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "En psykologisk thriller tilsat stormvejr, koldkrigsparanoia, nazitraumer og vrangforestillinger. Der er lidt af det hele i 'Shutter Island', men der er desværre også for meget af det gode." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Gå ikke glip af denne fantastisk film som kun Martin Scorsese kan lave. Ligger klart top 10 over hans bedte film.

Og gå heller ikke glip af Leonardo Dicaprio i en af sine bedste roller.

Er meget positiv over især slutningen på denne film.

Nikolaj

Meget flot lavet er filmen, både skuespillet, konceptet og det surrealistisk holder, og det giver en rigtig spændende film.

Nicolaj

En rimeligt plot med et fantastisk twist, som får dig til at gennemtænke hele filmen. Uden dette twist ville filmen ikke være hvad den er, men du vil have lyst til at se filmen 2 gange, hvilket den også fortjener!

Maggie Smith

Super fed thriller, som er pisse skræmmende - men samtidig en brilliant film. Fremragende!

Nicolai

Efter at ha lavet en rimelig normal men stadig genial Scorsese film ( The Departed) skulle Martin og Leo original have begyndt arbejdet på Wolf Of Wall Street. Men af ukendte årsager blev dette udskudt til fordel for noget lidt andet end hvad man havde regnet Scorsese ville lave. Nemlig en stærk psykologisk hjernevrider thriller som slet og ret skulle være Martins hyldest til thriller/gyser mesteren Alfred Joseph Hitchcock, og hans forsøg på at skabe dette lykkedes til fulde.
Man er fra første scene betaget af stemningen og man bliver ved med at følge Edward Daniels hele vejen igennem en komplicerede sag der til sidst ender med at skære ham fuldstændig fra hinanden.

Leonardo giver bogstavelig talt en power præstation hvor han viser alle trinene i hvad der driver et menneske til vandvid og som mange andre har sagt så er det stadigvæk den dag et mysterium at han ikke blev nomineret til en oscar for denne rolle.

de øvrige skuespillere, Mark Ruffalo, Ben Kingsley og Max Von Sydow spiller ligeså fremragende på hver deres egen måde.

Og Martin skaber slet og ret en perfekt thriller og en perfekt Hitchcock hyldest og efter denne skulle han komme til at lave endnu en hyldest film som jo så var hans hyldest til George Melies altså Hugo.

Camilla BK

Jeg var overrasket over den her film... Jeg synes normalt ikke at Leonardo DiCaprio er en god skuespiller, men synes han passer perfekt til den her rolle. Det samme gælder også for Mark Ruffalo - synes generelt skuespillet er super godt i den her film!
Samtidig er det en film man skal holde tungen lige i munden for at følge med i hvad der egentligt sker.

Et minus ved filmen, og grunden til de 5 stjerner, er at det flere steder er super tydeligt at der bliver brugt green screen. Som f.eks. første scene på båden hvor man ser dem stå og snakke og man ser havet i baggrunden. Det samme når de er ankommet til øen og de sidder på ladet af bilen... alt for tydeligt at se at det er green screen

Men alt i alt en god film hvor slutningen virkeligt overraskede mig, man samtidig selv tænkte sig til flere ting som kan være "løsningen"

5 stjerner fra mig :)

Frank

God film

Jeff

A really good story, but DiCaprio annoyed me from start to end.

Niklasuser/31434

Første gang jeg så filmen var jeg blæst væk over oplevelsen og ideen og tankespillet. Anden gang jeg så den var jeg blæst væk over skuespillet og detaljerne!

Peteruser/584160

Martin Scorsese er noget af en filmskaber. Ikke nok med den oscar-vindende "The Departed", fra 2007, har han nu lavet et mesterværk af et psygolokisk drama, med en af hans fortrukkende skuespillere i hovedrollen, Leonardo DiCaprio.

U.S. Marshall-agenten Teddy Daniels og hans makker tager ud og efterforsker en vansklig sag på øen Shutter Island, der er et hospital der indeholder de værste morderiske fanger i USA's historie. Der er bare det at fangen der er forsvundet er løs på øen, og at chefen for hospitalet, måske ikke er så ivrig efter at de agenterne skal komme væk fra øen. Måske er det hele et plot?

Leonardo DiCaprio yder en af de bedste præstationer i sin karierer og selve historien i filmen gør det at man som tilskuer sidder klisteret fast i sæddet. Man har næsten ikke flere negle tilbage når filmen slutter. Mark Ruffalo og Ben Kingsly er genialt castet som Teddy's partner og chefen fra hospitalet. Martin Scorsese fortsætter altså sit ry som en unik instruktør i en tid vor den ene tåbelige romantiske komedie og halvdårlige gyser bliver slynget ud efter den anden. 5-stjernet, fremragende, fantastisk, mageløst, mesterværk fra mesterinstruktøren! :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.