Cookie- og Privatlivspolitik

Operation Argo

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
08.11.2012
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Argo
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning m. intro
|

Thrilleren 'Operation Argo' er Ben Afflecks nye film baseret på virkelige hændelser.

Den 4. november 1979 når den iranske revolution sit hidtidige kogepunkt, og da vrede demonstranter stormer den amerikanske ambassade i Teheran, bliver 52 amerikanere taget som gidsler. Men midt i alt kaos lykkes det seks amerikanske diplomater at slippe væk og søge tilflugt hjemme hos den canadiske ambassadør.

Da det kun er et spørgsmål om tid, før de seks bliver fundet og sandsynligvis dræbt, finder en CIA-specialist ved navn Tony Mendez (Ben Affleck) på en risikabel plan, som skal få dem sikkert ud af landet. Ambassadørerne skal nemlig agere filmhold på rejse for at have bare den mindste flugtchance.

Ben Affleck leverer med 'Operation Argo' sin tredje spillefilm som instruktør efter de kritikerroste 'Gone Baby Gone' (2007) og 'The Town' (2010). I modsætning til de to første film er handlingen i 'Operation Argo' flyttet fra Afflecks elskede Boston til flere andre steder - Washington, Los Angeles og Teheran.

'Operation Argo' er baseret på virkelige hændelser skildret i artiklen 'How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Teheran'.

'Operation Argo' modtog tre Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (705 votes)
4.7
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Underholdningsværdien er konstant i en historie, hvor latter og neglebidende spænding går hånd i hånd. Ben Affleck ... viser endnu en gang et overlegent overblik over fortællingen. Og en fænomenal sans for de små detaljer..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Den bedste, mest spændende og intense samt - ikke mindst - finest FORTALTE thriller, jeg har set i lang, lang tid." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "En knugende spændingfilm så man får svedige håndflader. Samtidig har filmmagerne et godt øje til den beskrivende detalje, der afspejler helheden. [...] en imponerende film." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... virkelig fermt skruet sammen. Alt sidder faktisk lige i skabet - altså lige indtil de sidste ti minutter, hvor der skrues så meget op for patriotismeknappen, at i hvert fald denne anmelder lige tabte den sidste stjerne på gulvet i rent tåkrummeri." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... giver sig god tid, for god - to timer, men burde være strammet op og spændt efter. [...] filmen er værd at se. Selv var jeg godt underholdt med øjnene stift rettet mod lærredet hele vejen igennem." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... en afsindig god historie. Men den er også usædvanlig godt fortalt af Ben Affleck... Alle persontegningerne er præcise, dialogen vittig og tidsbilledet ... er fremragende. [...] Det er bare en film, men det er samtidig blodig virkelighed, og dén blanding gør 'Argo' så djævelsk spændende." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Fie Lykke

Operation Argo er efter min mening en rigtig god film!
Lige i starten blev jeg bange for at det var en kedelig film fra før min fødsel! - Det skal lige siges at vores lærer synes vi skulle i biografen så han valgte film, så jeg havde ingen idé om hvad det var for en film!
Men over alle forventninger synes jeg faktisk at den var rigtig god! Lidt lang trukket, men stadig god! :-)

Tilde

Ufatteligt at tænke sig at denne film er baseret på virkelige hændelser.
En film hvor man sidder på kanten af sædet, og holder vejret i spænding.

Mads

Argo er helt klart en af årets bedste film. Der er spænding fra start til slut, og i de sidste 30 minutter sad jeg og var helt spændt som et lille barn.

Filmen vandt en oscar for bedste film, hvilket jeg sagtens kan forstå. Godt gået Ben Affleck!

Tag ind og se den i biografen før den udkommer på dvd og blu-ray. Det er en oplevelse at se den på det store lærred.

Argo fuck yourself! :)

Camilla

Synes filmen var god, men lidt lang.

Henrikuser/642722

God historie god film, bliver nok ikke min favorit film

Maria

Har helt klart Oscarfavoritten, og jeg håber den hiver Bedste Film prisen hjem! Skal ses, hvis I ikke har endnu. :)

Jonas

Der er ikke én eneste ting, jeg kan sætte en finger på ved denne film - og det er fandme sjældent! Dette er uden tvivl en vaske ægte Oscar-værdig film i bedste kaliber. Hvem skulle have troet at Ben Affleck, der startede ud med en så middelmådig skuespils-karriere, ville ende op med at blive en SÅ dygtig instruktør?
Hver ENESTE scene i de 2 timers spilletid er fyldt til randen med intensitet og nervepirrende spænding, hvor man konsekvent er helt ude på kanten af ens sæde i frygt for at denne forrygte, men veludførte plan skal gå galt! Så snart en scene er overstået er det hele blot ved at gå ENDNU mere galt i den eneste, så man næsten sidder og råber af skærmen for at redde dem alle :)
Kamera-vinklerne er kreative og spændende hele vejen igennem, og musikken er ligeledes velvalgt til historien.
Affleck har også sat sig selv på den altoverskyggende hovedrolle, og der er heldigvis ikke spor fra hverken Gigli eller Daredevil at mærke i hans spil. Ligesom hele resten af de vel-castede roller er han formidable, som manden der satser alt på en umulig plan, og kan mærke Dødens ånde i nakken.

Jeg mangler stadig at se et par af dette års store heavy-hitters, så som Life of Pi, Lincoln, Les Miserables og Huskpuppy - men Argo er uden tvivl pt. en af mine store favoritter til showet på Søndag (og det begynder at se mere sort ud for Silver Linings Playbook)

Henriette

-både foran og bag ved kameraet!
Giver denne 4,5 stjerner.
Jeg er jo i fuld sving med at "arbejde" mig igennem samtlige Oscar-nominerede film inden showet bliver afviklet og vil som min. nå igennem bedste film kategorien, som jo i år rummer rigtig mange film.
Jeg synes denne film er bedre end både Jagten og Skyfall, men ikke lige så god som Django, derfor må den lande midt imellem.
Ben Affleck har for nylig udtalt, at han hovedsageligt kun fremover vil medvirke i film, som han selv er med til at instruere. Hvis disse film bliver lige så vellykkede, som denne Argo og The Town (jeg har en svaghed for kupfilm, i øvrigt fantastisk skuespil af Jeremy Renner, som også blev
oscarnomineret for bedste birolle), så fine by me!
Tidsbilledet, stylingen af skuespillerne er så eminent præcist, at det ind imellem føles som at se en dokumentarfilm fra perioden.
Man føler, at de rabiate horder af iranere hvert øjeblik, kan vælte ud gennem biograflærredet. Forfinet spænding fra start til slut. Respekt.
Hvis men bliver siddende længe nok i biografen, kan man efter rulleteksterne se billeder af de mennesker, som oplevede disse hændelser i virkeligheden. Bortset fra Ben Affleck, ligner alle skuespillerne usædvanlig godt.
John Goodman spiller altid lidt den samme joviale rolle, hvilket jeg på ingen måde, som ellers forventet, blev
irriteret over, tvært imod! Jeg synes faktisk kun, at han bliver bedre og bedre og at hans meget genkendelige facon er hyggelig og skøn. Jeg kommer altid til at smile blot ved at se på ham.

Happy critic

Instruere Ben Affleck flere film, så er jeg klart på publikumslisten.
Argo er en god velfortalt drama. Forvent ikke action og typisk overdreven dramatisering af virkelige hændelser. Genren svarer til en amerikansk udgave af historiske dramaer som Hvidstensgruppen. Events hvor de virklige hændelser ikke er spændende nok til nutidens film krav. Historien er interessant og løftes af fokus på personlighederne og det gode skuespil og høje tekniske niveau. Det bør nævnes at jeg syntes Hvidstensgruppen var ganske kedelig. Det er Argo ikke.

Cinemaniac

Couldnt belive that this movie was based on true facts!! Love it!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.