Cookie- og Privatlivspolitik

Operation Argo

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
08.11.2012
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Argo
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning m. intro
|

Thrilleren 'Operation Argo' er Ben Afflecks nye film baseret på virkelige hændelser.

Den 4. november 1979 når den iranske revolution sit hidtidige kogepunkt, og da vrede demonstranter stormer den amerikanske ambassade i Teheran, bliver 52 amerikanere taget som gidsler. Men midt i alt kaos lykkes det seks amerikanske diplomater at slippe væk og søge tilflugt hjemme hos den canadiske ambassadør.

Da det kun er et spørgsmål om tid, før de seks bliver fundet og sandsynligvis dræbt, finder en CIA-specialist ved navn Tony Mendez (Ben Affleck) på en risikabel plan, som skal få dem sikkert ud af landet. Ambassadørerne skal nemlig agere filmhold på rejse for at have bare den mindste flugtchance.

Ben Affleck leverer med 'Operation Argo' sin tredje spillefilm som instruktør efter de kritikerroste 'Gone Baby Gone' (2007) og 'The Town' (2010). I modsætning til de to første film er handlingen i 'Operation Argo' flyttet fra Afflecks elskede Boston til flere andre steder - Washington, Los Angeles og Teheran.

'Operation Argo' er baseret på virkelige hændelser skildret i artiklen 'How the CIA Used a Fake Sci-Fi Flick to Rescue Americans from Teheran'.

'Operation Argo' modtog tre Oscars, bl.a. for Bedste film og Bedste manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (705 votes)
4.7
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Underholdningsværdien er konstant i en historie, hvor latter og neglebidende spænding går hånd i hånd. Ben Affleck ... viser endnu en gang et overlegent overblik over fortællingen. Og en fænomenal sans for de små detaljer..." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Den bedste, mest spændende og intense samt - ikke mindst - finest FORTALTE thriller, jeg har set i lang, lang tid." (Steffen Jungersen)

 • Børsen

  "En knugende spændingfilm så man får svedige håndflader. Samtidig har filmmagerne et godt øje til den beskrivende detalje, der afspejler helheden. [...] en imponerende film." (Morten Dürr)

 • Ekstra Bladet

  "... virkelig fermt skruet sammen. Alt sidder faktisk lige i skabet - altså lige indtil de sidste ti minutter, hvor der skrues så meget op for patriotismeknappen, at i hvert fald denne anmelder lige tabte den sidste stjerne på gulvet i rent tåkrummeri." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... giver sig god tid, for god - to timer, men burde være strammet op og spændt efter. [...] filmen er værd at se. Selv var jeg godt underholdt med øjnene stift rettet mod lærredet hele vejen igennem." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... en afsindig god historie. Men den er også usædvanlig godt fortalt af Ben Affleck... Alle persontegningerne er præcise, dialogen vittig og tidsbilledet ... er fremragende. [...] Det er bare en film, men det er samtidig blodig virkelighed, og dén blanding gør 'Argo' så djævelsk spændende." (Sophie Engberg Sonne)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
FilmFaxuser/1051580

Der findes så mange film der også har en tagline der mener at filmen er bygget på "En Sand Historie", at man næsten tror, det ikke giver mening at lave flere film under samme emne. Det var ihvertfald hvad undertegnet sad og tænkte på, efter at have set traileren til thrilleren 'Operation: Argo'. Men, man skal jo ikke dømme en handling eller en film på sit ydre, og jeg må da også tilstå at det stadigt kan lade sig gøre at skabe historier ud fra virkelige hændelser! 'Operation: Argo' er yderst veludtænkt til sidste scene, og fungere troværdigt under alle sine genre træk. De må jeg i den grad indrømme. Hold da helt op, man sidder nærmest på kanten af sædet og bider negle med en adrenalin der er helt oppe at køre, mens vores øjne samtidigt optager scener til "Øjeblikke der SKAL huskes" boksen, der gemmer sig i hjernen. Kanon skuespil og instruktør indsats til Ben Affleck der for en gang skyld viser sit talent som de to hovedpunkter i en film. Derpå mener jeg altså også at de mange andre skuespillere gjorde en kanon indsats, for den ene saftige skuespilpræstation lyser op efter den anden undervejs i 'Argo', så vi får et dejligt ensemble bestående af talenter - deres præstationer var endda så gode under de fortættede spændings-scener (især Bryan Cranston og Victor Garber), at jeg endda fik fornemmelsen af selv at stå lige i situationen (det var en så fed fornemmelse, at jeg ikke kan holde mig selv fra at lægge ekstra point ned i vurderingen). Skal du se 'Argo'? Så glæd dig! En thriller i verdensklasse, der derudover har et dejligt overflødighedshorn af terrorist-spænding som vi kender det - og heldigvis også, som vi ALDRIG har set det før! Filmen får fem stjerner.
Flot klaret Affleck!

- Skrevet af: Casper

alexander

Det bedste ved denne film er den konstante utryghed man fornemmer i alle. Mand sider på kanten og krydser fingre. det andet som også er godt er at den har en humoristisk nerve da selve planen om argo er langt ude og det ved alle godt.

hva mere kan man sige end : "Arr go fuck yourself" ;)

Simon

Jeg blev lidt skuffet over at en film der skal forestille at være baseret på virkelige hændelser, forholder sig så løsagtigt til fakta.

Hvorfor er det nødvendigt at pynte på historien med klichéer og hollywoodisere den med ydre drama, når filmen kunne have koncentreret sig om at skabe indre drama.
I stedet for at smide mange flere forhindringer ind i historien i forhold til dem de i virkeligheden blev udsat for, så kunne Affleck have valgt at lade skuespillerne vise deres frygt og den fare de følte at de oplevede.

For at skabe dramatisk effekt vælger filmen at påstå at ingen af USAs allierede ville hjælpe dem. Det var bare ikke sådan det foregik i virkeligheden.
Filmen var stadig underholdende, men hvis Affleck havde valgt at stole på, at den rigtige historie kunne være fuldt ud ligeså tilfredsstillende underholdning, så kunne han have lavet en endnu bedre film.

Thor

Operation Argo er en fed film, og Ben Affleck gjorde det godt som Instruktør!

SigneHansen

Åh, Ben Affleck. Jeg kan sgu meget godt lide dig!
Jeg må indrømme at jeg, efter at have set traileren, havde forventet noget lidt andet... De humoristiske elementer i form af John Goodman og Alan Arkin var intet mindre end fantastiske, og generelt var det en super god historie - som er godt fortalt!
Dog skal det siges, at jeg til tider kedede mig lidt... Om det er på grund af filmen, eller min mangel på interesse for 1970'ernes-1980'ernes Iran, det ved jeg ikke. Men ganske udemærket film!

Jess

En typisk holdning er at er at der ikke kommer noget godt ud af politiske slagsmål og spørgsmål om religion.
Helt grundlæggende er det også korrekt dog med det ene "men" at der findes grundlag for mange gode film. Agro er ikke mindst en af disse.
Filmens plot er basalt set noget som er set mange gange før. Det som bringer denne film op i en klasse lidt for sig selv er at man ikke kan slippe tanken om at dette handler om rigtige mennesker. Situationen ville blot være spændende, hvis det ikke var for det faktum at der rent faktisk er rigtige helte ude i den store verden, som blot ønsker at gøre det rigtige og rent faktisk holde hvad de lover og ikke gemme sig bag det internationale politiske spil.
Vores alle sammens helt Ben Affleck fylder rollen godt og spiller efter bedste evne, dog uden det bliver en af han bedste roller.
Grundlæggende en solid og underholdende film uden de klassisk huller, som kan være resultatet af en tyndbenet fiktiv historie.
Absolut seværdig for dem som har interesse i komplikationerne i Mellemøsten og politiske dramaer.

Marianne Nuser/560931

Filmen er baseret på virkelige hændelser, der har fundet sted for mange år siden. Hvorfor man efter så mange år pludselig laver en film over dette, kan undre lidt. Interessant var det dog at se det store arbejde, der blev lagt i at få reddet seks amerikanere ud af det "besatte" område i Iran. Og selvom der ikke var nogen tvivl om slutningen var den da spændende alligevel. Og så er filmen selvfølgelig også lavet for at give amerikanerne og ikke mindst CIA et stort skulderklap.

Torben

en spændende beratning fra 1970ernes Iran .. syntes dog at der bliver sprunget let og elefant over i starten af filmen hvor us ambasaden bliver invaderet af iranske demonstranter samt handlingen omkring flugten ...
filmen er spændene .. men havde nok forventet mere !!!

Palasse

Denne film vil vinde adskillige af de tungeste Oscars i februar. Én af priserne kunne meget vel være for bedste film.

Historien er fantastisk - og sand!

Filmen er sublim på alle niveauer, såvel foran som bagved kameraet. Hvis du ikke har set den, er det bare om at komme afsted. Ben Affleck er ikke set bedre, efter min mening.

KMGuser/412634

Intet mindre end en fantastisk film! Skønt at gå ud af biografen og føle sig klogere, beriget og en lyst til at vide mere. Så jeg gik straks hjem og fik resten af Iran historien på plads, hvad skete der efterflg. etc.!
Helt klart en Oscar værdig. Syntes Ben Affleck har gjort det godt både som instruktør og skuespiller i den film. Imponeret over hvor tidstro filmen er i forhold til kostumer, scener, detaljer - et must see! Ja lige før jeg mener at filmen burde inkluderes i folkeskolens historie undervisning (for de større klasser selvfølgelig)!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.