Cookie- og Privatlivspolitik

Man On Fire

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
22.10.2004
| |
2 timer 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Man On Fire
|

Creasy er tidligere marinesoldat, men har fuldstændig tabt gnisten. Da han i Mexico City tilbydes et job, hvor han skal beskytte en familie - og især datteren Pita – mod at blive kidnappet, takker han modvilligt ja.
Efterhånden udvikler Creasy et venskab til den kvikke, lille pige og han får så småt livsmodet tilbage. Da katastrofen så alligevel indtræffer, vækkes en vrede og skyldfølelse der er så stærk, at Creasy ikke helmer, før han har elimineret kidnapperne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (44 votes)
4.5
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
søren

... tarantino sagde ved premieren, at det var den bedste film, han havde set i mange år & jeg er TOTALT enig !!!! ... scott havde det med at ramme plet once in a while ( ligesom med " true romance " ). ...i min film verden fungerer alt i denne film til perfektion selv de små roller .... forholdet ml pita & creasy er skildret tilpas uden at være corny ligesom resten af filmen, som balancerer på den " rigtige " side HELE tiden ... KLASSIKER siger jeg !!!!! ...

Frank

Okay film

Lars Michael

en virkelig rå og spænding for alle penge,den starter lidt tynd men bliver bedre og bedre.den sidste del af filmen er den meget rå-ond.men igen og igen viser Denzel Washington hvad han kan.

Michael

Denne her film interesserer mig lidt. Da den var overstået, vidste jeg nøjagtigt, hvad jeg ikke brød mig om. Jeg synes ikke, at forholdet mellem Creasy og Pita blev opbygget ordentligt. De ser ud til at have det rart sammen, men det ser også ud til at komme ud af det blå, da Creasy beslutter sig for at hjælpe Pita lidt med sin svømmetræning. Vi ser ikke deres forhold blusse op, for den udvikling der må have fundet sted har man vist sprunget over. Desuden er det hurtigt etablerede forhold også alt for sukkersødt til mig. Pita giver Creasy bamser og blomster -_-'. Det føles en kende falskt.

Den anden halvdel af filmen er den bedste, men har også sine problemer. Creasys søgen til Pitas kidnapper er lang og ensformig. Der er tre større afhøringer i filmen, der alle følger den samme struktur: Creasy finder en mand, Creasy torturerer manden og får hvad han kom efter. Den eneste variant er torturmetoden. Er afhøringerne gode enkeltvis? Helt sikkert! Der er smerte, intensitet og karakter i dem alle - men det gør ikke repetition mere positivt, og de her afhøringer er det meste action, vi får i filmen.

Jeg har skrevet meget dårligt om filmen - alligevel følte jeg mig mystisk nok draget af den i slutningen - og jeg er ikke helt sikker på hvorfor. Skuespillerne er gode, især Denzel Washington, der skriger af hævnlyst med et lavt toneleje. Det er ham, der bringer karakter til de tidligere nævnte afhøringer. Han er kold og casual i sine blodige handlinger, mens hans øjne brænder af had. Der er virkelige følelser i den mand. Andre skuespillere får også bragt følelsesladede præstationer, og det hjælper helt sikkert på min karaktergivning.

Den visuelle side er et "hit & miss", men det er ikke rent "miss". Selvom den hurtige klipning og de flimrende farver til tider kan være distraherende, når man prøver at se en skuespiller arbejde, så gælder dette langtfra det meste af tiden. Oftest støtter det visuelle faktisk skuespillet, fordi det illustrerer karakterernes sindsstemning på fremragende vis. En iøjefaldende visuel stil som denne kunne godt risikere at spolere en subtil præstation, som den Washington leverer - når den så ikke gør, er det vel værd at rose.

Jeg har virkeligt tænkt længe over om de positive elementer, som jeg har beskrevet, kan retfærdiggøre den fjerde stjerne. I det mindste burde man kunne afgøre om filmen interesserer én eller ej ud fra mine kommentarer.

Jeff

I enjoyed this. I find it hard to see Washington as the “hard to kill” type, but he does a good job with a weakish story.

Wayne

Kunne have været bedre - men små detaljer, som Christopher Walkens figur, som ikke virker troværdig, trækker ned. Alligevel er det god underholdning som ikke skuffer, og actiondelen er i top.

S. Rico

Hele den første time er der tale om et drama, hvor forholdene til personerne langsomt bygges op. Det kan nogen gange være dræbende for tempoet, men med så eminente skuespillere som Denzel Washington og Dakota Fanning, så fungerer det rigtig godt.
Sidste halvdel af filmen er så en actionfilm, hvor Denzel ser rødt. Her er der ikke så mange overraskelser. Titlen på filmen havde jo på forhånd givet et godt fingerpeg om, hvad der ville ske.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.