Cookie- og Privatlivspolitik

Illusionisten

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
15.12.2006
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Illusionist
|

Eisenheim (Edward Norton) er en berømt tryllekunstner i 1900-tallets Wien. Han forelsker sig i en uopnåelig kvinde (Jessica Biel), og da hun bliver forlovet med landets kronprins bruger Eisenheim alle sine magiske kræfter på at vinde hende tilbage og derved underminere kongehusets stabilitet.

Oplev Edward Norton i topform og Paul Giamatti i endnu en stor karakterrolle. Et eventyrligt smukt og besnærende anmelderrost drama.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (41 votes)
4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ALEX

Man kan godt se hvilken film 'Illusionisten' er inspireret af. Det lille twist til sidst (som man jo kunne regne ud ville komme), sniger den lige op på 4 stjerner, men meget billigt sluppet.

CINEMANDRUP

Tryllebindende drama, hvor illusionerne står i kø og hvis man elsker det mystiske, hemmelighedsfulde og kunstneriske element af magi bundet sammen med en mand som Hr. Eisenheimer (spillet af Edward Norton), så har man en fangende performer og nogle tankevækkende illusioner som overrasker dig.

Hr. Eisenheimer (Edward Norton) gør det fortryllende godt i sin rolle, idet man kan mærke, at han har brugt tid på at lære kunstens regler om performanship og virkelig sat sig ind i de små ting som håndbevægelser og ordets magt. Det er en helstøbt kombination han får som resultat og det virker overbevisende – specielt når en fan/udøver af illusioner/magi, som jeg selv ynder, bevidst sidder og kigger efter de små detaljer. Udover Eisenheimer har vi Jessica Biel og Paul Giamatti på listen. Deres roller er også overbevisende, men den sande mester i denne film er Edward Norton.

Filmen er en smuk støbning hele vejen igennem og det virker stilsikkert og stemningen med hensyn til magiens kunstneriske side er fanget ret godt. Det er visuelt lækre billeder der forstærkes når scenerne udspiller sig på teater scenen i filmen.

Filmens historie er det drevne element. Det handler om illusioner og men også følelserne bag disse og så ikke mindst den forbudte kærlighed imellem højtstående personer og lavere sociale klasser. Historien virker ganske simpel, men hvis du tror at du har regnet filmen ud så får du dig en overraskelse. Filmen er som sådan en illusion i sig selv, for selv publikummet snydes undervejs. Jeg føler selv, at jeg at jeg efterhånden er ret ferm til at forudsige hvad film ender med, og så er det at jeg virkelig er glad, når der kommer en film som denne, som overrasker en med en slutning jeg slet ikke havde regnet ud. Sublimt smukt.

For sin genre, historie, de smukke illusioner og ikke mindst min forkærlighed for illusioner/magiens kunst, så fortjener denne film et publikum som elsker det stille drama og nyder de gyldne øjeblikke, hvor stemningen kan være det bærende element. Det er smukt, det er fortryllende og så overraskes du om du vil det eller ej☺

Nikolaj

"Illusionisten" tager et lidt anderledes vinkel på hele tryllekunst-genren. Tryllekunsterne hvor hovedpersonens følelser bliver indblandet, virker ganske rørende, men filmen bliver alligevel lidt sløv og trættende at komme igennem. Den har nogle okay plot-twist og fornuftige skuespilpræstationer, men den bliver bare aldrig helt god.

Line FS

Overraskende spændende og fangende film. Synes den fungerede utrolig godt - fede illusioner og overraskelser hele vejen igennem. Skuespillet er i høj niveau, meget positiv overfor Edward Norton præstation!

Shandrill

Det er ikke ofte jeg ikke gætter noget af slutningen, men denne overraskede mig til det sidste

Frank

Okay film

Wayne

i en speciel stemning. Hokus pokus på højt plan.

Juliette Schaufuss

Fantastisk film! Så utrolig gennemført, og med en slutning man ikke havde forventet! Utrolig historie om ung og forbudt kærlighed, som kan vare ved hele livet, hvis man er så heldig. Og hvor er Eisenheim (spillet af Edward Norton) dog bare snedig - nej, brilliant! Filmen kan stærk anbefales!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.