Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Min nabo Totoro (1988)

Censur ukendt

Se mere på medierådet.dk
30.03.2007
| |
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Tonari no Totoro
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I den japanske tegnefilm 'Min nabo Totoro' flytter de to søstre, Mei og Satsuki, på landet med deres kærlige, men nogle gange også lettere distræte far.

Da den yngste pige falder ned i et dybt hul i jorden, vækker hun et af underskovens fabeldyr til live. Sammen med denne vidunderlige, flyvske og rare ’skovvogter’ – Totoro, hedder den – begiver børnene sig ud på de mest fantastiske flyveture gennem og over skovene, bl.a. i en blød, tolvbenet kattebus, hvor dyrets øjne fungerer som billygter.

Imens vokser den lille Totoro sig stadigt større, uden at den af den grund holder op med at ligne en forvokset kanin!

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (206 votes)
5
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeleneColor

Kan man græde af glæde? Har aldrig oplevet det selv før nu! Min nabo Totoro er simpelhen den smukkeste tegnefilm jeg har set! Man fornemmer hver tegnestreg der har ført igennem karakterne, og en pensel med akvarel som skaber stemningen i landskabet! Wow!!! Er så meget positiv overrasket! WOW!!
- Miyazaki er jo formidable!!!!

Nikolaj

Tegnefilm end man var van til at se.

The Other Account

Hvordan ville du reagere hvis du havde en Totoro som nabo?
Det er tid til at tage familien i hænderne, for at opleve hvordan det ville være at have en klassisk japansk karakter som nabo, i Miyazakis herlige (og mest børnevenlige) anime-film! Og jeg ved at det ikke kan skjules at enhver - efter filmen, vil syntes at den var sød, momentvis sjov, og figurerne bare dejlige. Men, nok udspiller filmen sig på en mere børneagtig/-venlig fortællekunst i forhold til mange af de andre film fra Miyazaki, men det betyder ikke at 'Min Nabo Totoro' kun er til småbørn, og så ikke kan ses af et større publikum. Tja, selve filmen er faktisk ikke så kompleks som man bør tro, men derimod fyldt med både dejlige sidehistorier, mindeværdige karakterer, imponerende animering og uforglemmelige scenerier, der nok skal overraske små som store tegnefilm fans. Så selvfølgelig kan filmen godt ses af et ældre publikum, så længe de har interesse for blødsøde animationsfilm.
Dog må jeg da indrømme at der oven i købet kærlige og gavmilde kreationer, som børn kan relatere undervejs. Så hvad er det mon Hayao Miyazaki har at byde på denne gang? 'Min Nabo Totoro' er nok ikke Miyazaki´ bedste film til dato, men den er en glimrende tegnefilm der varmt kan anbefales til alle der holder af denne genre (og dens hemmeligheder). Og jeg må da også tilstå at filmen forstår at tage sin tid, for selvom den kun tager 86min., så er det på grund af filmens langsommelige måde at fremføre sit indhold på, der gør at de få minutter ender med at virke ufatteligt lange (ment på en god måde, for så føles den hyggelige stemning ikke for kort). Til gengæld kan du med de mindste forventninger, forlade biografen mens du er blevet imponeret med et stort "I", for filmen er betagende, godt fortalt, og uforglemmelig - især Totoro, der bare er en dejlig figur. Og så er den ikke så rørstrømsk, pengeglad og melankolsk, som mange amerikanske børnefilm.

Realismen, sympatierne og det alvorlige kombineres fint med søde og modige scener, og derfor må jeg indrømme at filmen er suverænt gennemtænkt, og kan garanteret ende med at blive et hit blandt familien! 'Min Nabo Totoro' er mindeværdig under alle punkter og får derfor fire stjerner. Ikke det helt store af en Anime, men alt i alt ganske fin!

alexander

Dette er en af de bedste film Hayao Miyazaki har lavet og det med rette.

så lad nu hver med at læse denne anmeldelse og kom i gang med at se Hayao Miyazakis film!

michael

Miyazaki forstår sig på at lave en film som der ikke bliver hastet igennem. en film der ikke skal være action eller spænding fra ende til anden, men en film hvor der gives tid. tid til de små ting. og hvor det ikke bliver for meget af noget af det hele. man MÅ bare holde af hans film.

Antaeus

Som sædvanlig får vi en dejlig film fra Miyazaki. Plottet er enkelt og fortællingen ikke så kompleks og sprudlende, som i de bedste af hans film. Men det er en dejlig livsbekræftende film, der varmer ind i hjertet. Den er mere børnefilm end så mange af de andre film, der ofte er magiske for både børn og voksne.

Nicolaiuser/319840

den er rigtig god og jeg kunne ikke lade være med at grine

Jeannie

Ud over Pokemon (selvfølgelig) så er denne tegnefilm min yndlings tegnefilm. Jeg så den da jeg var lille, og når jeg ser den, den dag i dag, bliver jeg kastet tilbage til dengang jeg var et lille barn. Alle minderne popper op i mit hoved. Nostalgi.

Tribute

Den var rigtig hyggelig men blev lidt hyggelig også gik den hen og blev for kedelig.
Japanske animeret film har en anden udgave til at gøre filmene rigtig hyggelige og sådan er det med "Min Nabo Totoro." Så vis du kan lide Naruto og de fleste andre film så skal du se alle de kommende Japanske film.

Hayao Miyazaki kan sit kram på film, og bruger de fleste scener i sine animerede film på at vise et træ eller noget andet ligegyld

S. Rico

Man bliver bare så glad af at se på den. Og dejligt med disse Miyazaki film, hvor tempoet er skruet ned i et stille og roligt gear i forhold til de mange amerikanske tegneserier, der kører på tv.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter