Cookie- og Privatlivspolitik

Midnight in Paris

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
11.08.2011
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Midnight in Paris
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I 'Midnight in Paris'er forfatterspiren Gil (Owen Wilson) på bryllupsforberedende rejse i Paris med sin forlovede, Inez (Rachel McAdams), og hendes stokkonservative forældre.

Mens mor og datter går shop amok i latinerkvarterets antikbutikker og svigerfar fnyser af fransk udenrigspolitik, begiver Gil sig ud på et frydefuldt notalgitrip, der består af lige dele romantik og magi.

Ud på natten møder Gil den smukke muse Adriana (Marion Cotillard), der præsenterer ham for en perlerække af inspirerende kunstnere og litterater.

Gils forfatterdrømme bryder ud i fuldt flor, og det står lysende klart, at han umuligt kan vende tilbage til sit tidligere liv. For når det er midnat i Paris, kan alting ske.

'Midnight in Paris' er Woody Allens hyldest til drømmenes og kærlighedens by, og blev Oscar-nomineret for Bedste film, Bedste instruktør og Bedste originale manuskript, hvoraf den fik en Oscar for bedste originale manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (387 votes)
4.7
4.6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en gennemført charmerende lille perle. En sødmefyldt nydelse fra første til sidste billede." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "Paris ta'r sig ud fra sin mest veloplagte side i denne feel good-film fra den gamle mester, der er i sit es med denne romantiske komedie. Det er en uimodståelig film, der lyser af parisisk charme." (Birgitte Grue)

 • Ekstra Bladet

  "... selvom det er spøjst at spotte ikoner ... går der altså lidt højpandet hovskisnovski i Gils natteroederi. Heldigvis er der også plads til en glødende romance, så der både bliver talt til hjertet og hjernen. Det er altid sådan Woody Allen er bedst." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Uden at høre til hans mest dybsindige har den en umiddelbar humor og en frisk og medrivende charme. En bagatel, men en vidunderlig, generøs bagatel." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "[Woody Allen er] tilbage i mesterlig form med et champagneboblende overflødighedshorn af en romantisk fantasi med overskud, humor og selvkritik." (Erik Jensen)

 • Weekendavisen

  "Midnight in Paris er let og bittersød. I vid udstrækning skriver plottet sig selv. Filmen løber dog tør for ideer... Wilsons troskyldige Gil bliver i længden lidt trættende. Woody Allen er en statisk karakter, når han ikke spilles af Woody Allen. Den usympatiske Ines fremstilles fyndigt af Rachel McAdams." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Metteuser/400925

For en, der ikke kender Woody Allen, og hvis man prøver at forstå universet, virker den meget indforstået. Meget kedelig intro. Der var ikke brug for hele 6 minutter til at fastslå, at Paris er en vidunderlig by. Vi har forstået det efter det første minut... Jeg ved ikke om det er et karaktertræk ved Allens film.
Ud over at karakterne virker svært usympatiske, går der en rum tid, før man varmer op for Owen Wilsons egentlig overbevisende skuespil. Det bedste ved filmen er personificeringerne af de berømte kunstnere og forfattere , som Gil møder i sine drømmescenarier, som jeg for øvrigt ikke helt kan finde ud af, hvad skal repræsentere. Filmen efterlader en lidt flad fornemmelse.

Nikolaj

En spøjs humor, men en sød historie.

Frank

Dårlig film

Vaasemaas

At jeg gav din anmeldelse thumbs up - men det ved du jo. Vi har tidligere diskuteret det.
Bodilio- pointing too many fingers

Vaasemaas

Faldt du i søvn, da du så den?
Med det profilbillede, du har, venter man ikke, at du overhovedet ser Midnight in Paris.
Alligevel foreslår jeg, at du springer ud som romantiker, slip dig løs!
Good will, Bodil.

Wayne

Det er ikke noget mesterværk, men det er absolut en sværdig film - frem for alt med smukke billeder og en fremragende stemning.

Woody Allen må være Hollywoods mest produktive Instruktør med pt. 43 film på samvittigheden. Han har med få undtagelser lavet en film om året, hvilket er rimeligt vildt når man tænker på det store maskineri som skal sættes igang for en enkelt produktion.

Men som man siger, hellere kvallitet frem for kvantitet - og det ville i den grad have klædt Allen, hvis han havde nøjedes med under halvdelen af de film. Mange bærer præg af en alt for løs historie, som endda er fundet på og ændret, undervejs.

Det gælder heldigvis ikke alle Allens film - og i høj grad ikke denne. Vi bliver ført tilbage til 1920'ernes Paris - og Allen har gort sig umage for at fortælle om nogle af de kunstnere som fandtes i de år.

Selve historien om Gil (Owen Wilson) er ikke det vigtigste, det er mere det at finde sig selv og blive lykkelig som den man er, i den tid man lever i.

Katja

Efter at ha' set To Rome With Love som jeg ikke just var begejstret for satte jeg mig til at se denne film med ret ambivalente følelser! Men jeg blev heldigvis gladeligt overrasket! Owen Wilson er perfekt som karakteren Gil - jeg nød virkelig hans skuespil!
Historien var rigtig god og filmen bød på en masse spændende (autentiske) karakterer, smukke kjoler og excellent setdesign!

Det eneste jeg vil påpege som jeg gerne så ændret er filmens plakat.. altså den hvor Wilson og McAdams står og krammer/kysser.. den synes jeg er ret misvisende i forhold til filmens plot.. Jeg havde foretrukket en anden opsætning hvor også smukke Cotillard var repræsenteret ;)

Wayne

Jeg tænkte præcis det samme om plakaten, det er helt misvisende.

Nicoline

Jeg ved godt at denne film har fået meget ros af medierne og det kan også godt være det er fordi at jeg bare ikke selv er den store historie-fan, men jeg synes den var kedelig og for forudsigelig. Der manglede altså noget spænding og noget "hvad sker der mon nu". Men det er jo bare min mening.
Jeg var i tvivl om jeg skulle give den 2 eller 3 stjerner for jeg kan godt se at det en informativ film mht. historie og en sød film hvis man er en person som godt kan lide den slags, og jeg kan godt lide Owen Wilson, synes også han spiller godt. Men den er altså bare ikke lige min kop te, så derfor landede jeg kun på 2 stjerner. En film jeg vil anbefale til personer som synes fortiden og dens malerkunstnere og forfattere er et spændende emne. Alt respekt for dem men jeg er nu mere en person der godt kan lide at leve i nu'et :)

S. Rico

Jeg er meget lidt frankofil, men blev næsten omvendt af den utrolige smukke fotografering af Paris' gader og bymiljø. Historien er let men charmerende med en masse fantastisk samspil og modspil.

Gil's kommende svigerforældre er geniale som ultra konservative amerikanere. Adrien Brody som Dali er ren verdensklasse (om end nogen måske vil finde det overspillet). Og Wilson selv er helt perfekt som en slags ung Woody Allen.

Super god let fordøjelig film med et budskab helt nede på jorden.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.