Cookie- og Privatlivspolitik

The Dark Knight Rises

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
25.06.2020
| |
2 timer 45 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Dark Knight Rises
|
Versioner: se alle
Originalversion, IMAX (u/undertekster), Særvisning
|

I filmen 'The Dark Knight Rises' hænger Batmans (Christian Bale) ry stadig i en tynd tråd, nu otte år efter han tog skylden for Harvey "Two-Face" Dents forbryderiske gerninger.

Men Gotham City trues af en ny fjende. Superskurken Bane (Tom Hardy) har ambitioner om at gøre sit regnskab op med metropolen og tilintetgøre byen.

Samtidig er Catwoman (Anne Hathaway) også på spil, så Bruce Wayne ifører sig igen superhelte-kostumet og slår sig sammen med politikommissær Gordon (Gary Oldman) for at redde byen.

'The Dark Knight Rises' er det afsluttende kapitel i Christopher Nolans trilogi med Christian Bale som den kappeklædte helt, der også tæller Batman Begins og The Dark Knight. Med skurken Bane har Batman fundet en modstander der matcher ham selv mere fysisk, hvilket ikke har været tilfældet med de tidligere skurke.

Tre gengangere fra Nolans Inception (2010) er at finde på rollelisten: Joseph Gordon-Levitt som politibetjenten John Blake, Tom Hardy som skurken Bane og Marion Cotillard som en ny kvinde i Batmans liv. Desuden tilslutter Anne Hathaway sig holdet som Selina "Catwoman" Kyle.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3986 votes)
5.2
5

Instruktør

Relaterede nyheder

Gothams vogter
8 år siden
Er han mon gækkeren?
9 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... suverænt årets sommerblockbuster ... Her er imponerende effekter, hæsblæsende action, spænding, følelser, eksistentielle overvejelser - tilsat små velplacerede glimt af humor midt i alt det mørke." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "... en perfekt symfoni af passion, substans og hæsblæsende action. [...] Med en uhørt sans for filmisk magt får Christopher Nolan, der også står for manuskriptet, os til at glemme alt omkring os." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... velspillet, medrivende og forbasket flot lavet, og jeg var svært godt underholdt de to timer og tre kvarter (!), filmen varer. Ikke mindst takket være netop det høje, actionmættede tempo, som giver filmen den nødvendige luft under vingerne." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "... selv om Christopher Nolan og hans folk mestrer både dystre storbypanoramaer, lækre interiører, rå vold og ræsende action til lands og i luften ... [og] i hele tiden at binde nye små sløjfer på de mange intriger og sidehistorier undervejs. Det kan bare ikke skjule, at der tillige er gabende huller i forløbet, og at overraskelserne sjældent er særligt overraskende." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  "Først og fremmest er 'The Dark Knight Rises' en visuelt flot film. [...] Man kan savne den måde, forgængeren var mere tæt fortalt og mere psykologisk kompleks i spillet mellem Batman og Joker, men trilogiens storladne, spektakulære afslutning leverer til gengæld en masse via sit muskuløse, brutalt skramlende korpus..." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "... en præcis konstruktion... Nolans trilogi er det til dato mest gennemtænkte forsøg på at skrive tegneseriernes virkelighed sammen med vor egen kompromitterede udgave." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sandie

Uden tvivl et besøg i biografen værd.. Den bedste Batman film til dato!

Optimatoruser/798321

en god film!

johnny

Uden tvivl den bedste film jeg har set i år. gode efekter, fremravende fortælling og overraskende! 10/10! *

Marie

Jeg så meget frem til filmen, da jeg godt kan lide Spiderman, Iron Man m.f.

Desværre var denne film en skuffelse. Den var meget langsommelig og fyldt med en del unødvendig action.

Skuespillerne var dog dygtige og slutningen var storslået.

Se den hvis: Du er Batman-fan og har set de tidligere film.

Sen den ikke hvis: Du ikke har set de tidligere Batman-film og ikke interessere dig for superhelte og action.

Ash

Jeg kan ikke se, det ville give særlig meget mening at se den tredje film i en saga uden at have set de to forrige?

Stineuser/821922

Fantastisk triologi med en passende afslutning! Overraskende og spændende - en sand Nolan film! Og med skuespillere i verdensklasse!

natascha

Jeg har aldrig været til superhelte film, er personligt mere til chickflicks og gyser. Men mega awesome film! Virkelig et mesterværk, thumbs up!:-)

Taginza

hvor man havde glemt Batman! Jeg var SÅ skuffet. The Dark knight var super fed og jeg havde set frem til denne film. Jeg kedede mig grueligt under de lange actionscener hvor man så en hel masse politi etc rende forvirret rundt og skyde. Øv, der er langt fra tegneserien til dette action brag!

Mark Holst

Den er bedre end jeg havde regnet med. den vil jeg købe når jeg kan

Deadwooduser/103747

Super fed Batman film, den bedste til dato.
Sad på det ydderste af stolen hele tiden.
Hade mine to sønner på 13 + 15 år med de var mindst lige så begejstret.
Christian Bale er jo suveræn som The Bat.
Og så opdagede vi helt igennem fantastisk Tom Hardy som Bane (den ultimative super skurk)

Så den på premmiere dagen i Hillerød, og igen 1 måned senere i Marmaris (Tyrkiet) blev næsten lige så vild anden gang.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.