Cookie- og Privatlivspolitik

Kapringen

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
20.09.2012
| |
2 timer (ekskl. reklamer og trailers)
|
Kapringen
|

I filmen 'Kapringen' er fragtskibet MV Rozen, der befinder sig langt ude i Det Indiske Ocean, på vej mod havn, da det bordes og kapres af somaliske pirater.

Om bord er to danske sømænd, skibskokken Mikkel (Pilou Asbæk) og maskinmesteren Jan (Roland Møller), der sammen med kaptajnen og den øvrige besætning bliver taget som gidsler. Kravet til skibets rederi er klart: 15 millioner dollars for MV Rozen og dets besætning.

Hjemme i Danmark forhandler direktøren for skibsrederiet (Søren Malling) og et hold af eksperter med piraterne for at bringe løsesummen så langt ned som muligt, uden at sømændenes liv bringes i fare.

Selvom 'Kapringen' gør brug af et tidligere kapret skib, MV Rozen, som både kulisse og ved navns nævnelse, er historien ren fiktion, dog med klare referencer til virkeligheden.

Filmen er instrueret af Tobias Lindholm, som var medinstruktør på fængselsfilmen 'R' (2010), der ligesom 'Kapringen' har Pilou Asbæk i hovedrollen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (658 votes)
4.6
4.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en klaustrofobisk, monoman film, der i sidste ende hamrer sin vision så ufortrødent fast i publikum, at man nærmest går værkende fra biografen." (Kristian Lindberg)

 • BT

  "Den dokumentariske præcision styrker autenticiteten, og autenticiteten styrker intensiteten ... men [det er] hans evne til at fortælle en god historie, med levende mennesker, ægte følelser og umenneskeligt svære beslutninger." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Pilou Asbæk og Søren Malling gør det begge fremragende og stærkt overbevisende..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... elegant lavet [...] Tobias Lindholm sørger for, at man ikke går uberørt fra filmen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... [et] stykke sober og spændende dramatik, hvor det virkelig er som at være der selv. [...] Pilou Asbæk gør det fremragende..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Tobias Lindholm viste, hvad han kan med realisme, i fængselsfilmen 'R', som han skrev og instruerede sammen med Michael Noer. (...) I 'Kapringen' bliver målet at skabe et dokumentarisk skæbnespil. Det lykkes ikke mindst i kraft af en solidarisk indsats fra Pilou Asbæk og den overvældende stærke figur, som Søren Malling skaber med rederen". (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Krestina

Pilou Asbæk!
Så er det sagt....
En fantastisk, skræmmende, fangende, medrivende film som er helt fantastisk og spændende fra start til slut

Randiuser/746460

Seks stjerne kræver meget. Dette er en af de bedste semi-dokumentar film nogensinde!

Autensiteten er en væsentlig styrke og gør virkningen ekstra stærk: Eksempelvis at en af de medvirkende er sikkerhedsekspert med erfaring i at forhandle gidselsituationer.
Pilou Asbæk spiller fremragende - og han er bestemt ikke den eneste. Og stort plus, at skuespillerne ikke kun er "tordenskjolds soldater", men mange nye og ukendte.
Dilemmaet, som er helt nyt for mig - og sikkert mange andre, er, at en skibskapring og lignende gidseldramaer uanset alle gode viljer og ressourceindsats ikke kan løses på kort tid.

Der må falde priser til denne film, hvis der er retfærdighed til!

Anita

Filmen er yderst barsk og stærk - og efterlader spor i krop og sjæl ,selv efter jeg forlod biografen

Christine

filmen ser god ud i trailerne og efter folks mening

men skal aldrig aldrig selv de den. det er alt for tæt på. alt for tæt..

min far er sømand, og sejler tit i det område... har selv været med dernede.. chancen for de tager skibet min far er på er lille, det for stort og hurtigt...

men aldrig nogen sinde skal jeg se den. aldrig

Jesper

nok en af de stærkeste film jeg har set i 2012. Fremragende. Den sidder i kroppen lang tid efter man er gået ud af biografen.

Freja

Det er utroligt hvor virkelig at filmen er, og man føler virkelig med fangerne, men også med forhandleren og piraterne. Det er bestemt ikke en film for sarte sjæle.

Susanneuser/12605

Jeg syntes, det var en utrolig stærk film. Godt spillet af skuespillerne.

Jytte

En film, der sidder i én længe efter, man har forladt biografen. Den er ikke "bare" en thriller, men man får en fantastisk personkarateristik af flere af de medvirkende.

Francisco

Fantastisk, en must see!

Marilyn

kapringen. Ja titlen siger jo selve historien. Man skulle tro, at man på 2 timer ville side og vente på, at filmen blev færdig, men nej. Filmen trækker slet ikke ud og skuespillet er i top. Den går helt ind under huden og vækker følelser jeg selv, ikke troede ville komme. Det er måske ikke en du skal gå ind og se, hvis du er meget rastløs eller kun er til spænding. Men der er ingen tvivl, at der blevet lavet et dansk MESTERVÆRK.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.