Cookie- og Privatlivspolitik

Heavenly Creatures (1994)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
|
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Heavenly Creatures
|

I filmen 'Heavenly Creatures' opdigter to piger med livlig fantasi deres eget eventyrrige som flugt fra en bedrøvende hverdag.

Filmen blev nomineret til en Oscar for Bedste manuskript.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
4.2
0

Instruktør

Relaterede nyheder

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Efter de tre meget syrede og blodige film (Bad Taste, Meet the Feebles, og Braindead) var det noget af et skift, da Peter Jackson kastede sig over en filmatisering af de begivenheder, der ledte op til et berømt mord i 1954 i New Zealand: The Parker-Hulme Murder case.

Kate Winslet får sin filmdebut som den unge Juliet, der skifter skole og møder den generte Pauline. De to bliver hurtigt venner - og muligvis meget mere end det. Men homoseksualitet var ikke noget, man talte om eller vedkendte sig dengang. Og måske var pigerne slet ikke klar over deres egen situation. I stedet opdigter de et fantasiunivers, som de flygter ind i. Deres familier kan dog se, at noget ikke er normalt. Og da dette - kombineret med sygdom - medfører, at familierne vil skille de to slyngveninder ad, så går det galt.

Det er en ret vild historie, og som er fortalt på en visuel imponerende måde. Vær dog beredt på, at pigernes fantasiunivers fylder temmelig meget i filmen. Så meget at jeg kom til at kede mig lidt og hele tiden gerne ville tilbage til den "rigtige" handling.

Nikolaj

Udover Ringenes herre filmene, Peter Jackson har lavet.

Anne Dortheuser/1020285

"Engel min engel" fortæller, baseret på virkelige begivenheder, historien om Pauline og Juliet, hvis fantastiske venskab får fatale konsekvenser.

Pauline og Juliet skaber et fiktivt univers, et paradis, hvor de kan flygte hen, væk fra den grå virkelighed. Disse fantasibilleder er eminent realiseret; for én gangs skyld kommer den computergenererede grafik og animation til sin ret. Sekvenserne fungerer i en kunstnerisk sammenhæng og bliver ikke til teknisk lir for opvisningens skyld. 

Peter Jackson har lavet en ganske god film, men tragedien mangler dybde i persontegningen og trænger derfor aldrig helt ind under huden eller griber en om hjertet, så man sldrig glemmer det igen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.