Cookie- og Privatlivspolitik

Sinister

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
01.11.2012
| |
1 time 50 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Sinister
|

I gyser-thrilleren 'Sinister' er det efterhånden lang tid siden, Ellison (Ethan Hawke) slog igennem som kriminalforfatter med en populær bestseller.

Siden er det gået ned ad bakke, og nu leder han desperat efter inspiration til et nyt hit. Derfor flytter han med sin familie ind i et hus, hvor han uforstyrret kan koncentrere sig om sit arbejde.

Ellison er berygtet for sine afslørende bøger om faktiske forbrydelser, og hvad hans kone og to børn ikke ved, er, at der er sket et frygteligt mord i huset. Ved et tilfælde opdager Ellison en kasse med gamle smalfilm på loftet, og pludselig står han med kilden til det, der kan blive hans bedste bog nogensinde.

'Sinister' har mord, det okkulte og det overnaturlige som temaer i filmen, der er instrueret af Scott Derrickson. Han blev kendt for horror-thrilleren 'The Exorcism of Emily Rose' i 2005, men stilen i hans nye film kan dog bedst beskrives som en kombination af '8mm' (1999) og 'Paranormal Activity' (2007).

I hovedrollen som Ellison ses Ethan Hawke fra ’Training Day’ (2001), og hans kone Tracy spilles af den uprøvede brite Juliet Rylance.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (170 votes)
4.1
3

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... et eksemplarisk leksikonopslag i makabre mordmetoder tilsat fine falske spor og bedre skuespillerpræstationer end i andre film i genren." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Effekterne er brugt smagfuldt og effektivt. Ethan Hawke er fremragende. [...] idérig og dybt stimulerende gyserfilm." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... den skingre 'Sinister' [kammer] efter et par lovende takter ... over i nemme chokeffekter og en stedse mere tåbelig historie." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "I mine øjne virker metafysiske fænomener på film altid ufrivilligt komiske [...] Bedst fungerer et vildt skænderi mellem [Ellison] og konen, der synes, han er tumpet og idiotisk. Og hvor har hun ret! Også hvad den film angår!" (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "... lider af den uhyggelige vrangforestilling, at en gyser bliver mere uhyggelig, hvis man propper alt mellem himmel og jord (og helst lidt til!) i den og ryster posen..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Der findes tusindvis af splatterfilm, men ægte gys er en delikatesse. Sinister har den rigtige atmosfære ... Sinister er velspillet og især meget velskrevet" (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
HeavenOfHorror.dk

Som flere andre har påpeget, er der et helt fantastisk lydbillede på 'Sinister'. Jeg tror, det er en af de eneste film, jeg kunne se med lukkede øjne, og så ville jeg alligevel sidde på kanten af sædet og kaste mig tilbage i afværgende stilling flere gange.

Faktisk synes jeg, at lydsiden er mere uhyggelig end det visuelle i 'Sinister', og så kan det jo lynhurtigt lyde som en kritik af filmens visuelle side, men det vil jeg godt hurtigt mane til jorden. Det er bare lydsiden, der er så gennemført god, at den overtrumfer det hele. For billedsiden mangler bestemt heller ikke noget, selvom den ikke er voldsom på samme måde, som brutaliteten øregangene udsættes for.

Manuskriptet og instruktion står Scott Derickson for, og det gør han rigtig godt, men vi havde heller ikke forventet andet af manden, der skrev og instruerede 'The Exorcism of Emily Rose' (2005), der er en af mine personlige favoritfilm om netop eksorcisme-emnet. Han er efter min mening utrolig god til at være gennemført i sine filmuniverser, hvilket ubetinget gør oplevelsen meget bedre for publikum. Castet, med en velspillende Ethan Hawke i spidsen, er på alle måder egentlig upåklageligt, men det er faktisk ikke dem, man husker bedst, når filmen er slut.

Det er nærmere kombinationen af den hårde lydside, og den mere forklarende og fortællende billedside, der virker yderst tilfredsstillende for sådan en tøs som mig. Jeg er nemlig bare godt og grundigt skræmt hele vejen igennem, men får dog set det meste af filmen. Men tag ikke fejl, jeg SÅ ikke 'Sinister', jeg overlevede den... og jeg skal absolut ikke have soundtracket. Selvom det dog kunne være på sin plads til en god Halloween-fest eller husudsmykning. Men der kommer nok ikke mange "trick 'r treaters" forbi ens hus, hvis man har det lydspor spillende.

Efter min mening er 'Sinister' årets (hidtil) mest uhyggelige film - så skynd dig i biografen og se den dystre og (på den gode måde) ubehagelige film!

camillauser/770124

Havde ingen forventning til filmen inden.
Filmen lever virkelig op til gysergenren. Der er mange chok momenter, gys og overraskende slutning.

Anonymuser/0

Det har ikke været et stort år for gyserfilm, og efter den ene gyserskuffelse efter den anden var jeg utrolig spændt på Sinister. Traileren så superfed ud og filmen fik heller ikke de værste anmeldelser... Så smuttede så ind for at se den i Palads dagen efter Skyfall.

Sinister starter fint ud og vi bliver indtroduceret til vores hovedperson, forfatteren Ellison som lige er flyttet i et nyt hus med sin kone og to børn for at skrive en ny bog. Uhyggen starter for alvor da han finder nogle gamle smalfilm der viser nogle grumme mord. Vi får nogle gode og nervepirrende scener og et par jump-scares.... Og så går det ned af bakke.

Sinister er ingen dårlig film, men den har nogle store problemer. Som med mange andre gyserfilm blev mange af de bedste chok allerede afsløret i traileren. Filmens uhyggeligste træk er dæmon-guden Bughuul som desværre slet ikke bliver brugt nok. Børnene i filmen er overraskende u-skræmmende og filmens twist er så forudseeligt at jeg kunne gætte det efter de første 10 minutter.

Skuespillet er helt fint, dog mest fra Ethan Hawke der balancerer sin karakter godt mellem at være sympatisk og egoistisk. Konen spilles af forholdvis ukendte Juliet Rylance og selvom hendes skuespil var okay blev jeg utrolig irriteret af hendes stemme og hendes lidt overdramatiske måde at udtale ordene på.

Sinister bliver, trods nogle få gode jump-scares, desværre aldrig rigtig uhyggelig. Historien er utrolig tynd, plot-twistet er skræmmende forudseeligt og de par choks der ikke allerede blev afsløret i traileren bliver aldrig total mindeværdige.

Sinister får dog en ekstra stjerne for én ting... Lydsiden. Lydeffekterne og musikken var det eneste der gav filmen en snert af uhygge. Ligesom i (den langt bedre) Insidious bruges lydsiden på en overdrevet måde der gør at man konstant føler nerverne spænde. Især de mere surrealistiske lydeffekter, som da Ellison ser en smalfilm der viser en familie bundet fast i deres bil, hvorefter bilen bliver brændt. Der bliver brugt en slags musik der lyder som en mand der synger noget uforståeligt, og det gør scenen helt utroligt ubehagelig og selve de smalfilm som Ellison introduceres for føles alle som at se en af de omtalte Video Nasties med en snert af Snuff-film.
Kæmpe ros til hvem der nu stod for lydsiden og musikken!

Sinister er ingen forfærdelig film, og der findes langt dårligere gysere derude. Den er mest af alt småkedelig og forglemmelig og det er synd for det virker som om at filmen havde rigtig godt potientiale til at kunne blive 2012's Insidious.

Dertil skal det dog siges at Sinister har, som nævnt, en flot billede-og-lyd side, fint skuespil og nogle enkelte nervepirrende scener. Filmen fængede mig bare desværre aldrig og fandt den desværre rimelig flad. Vil dog stadigvæk anbefale gyserfans at give den et kig, omend det bare er for den helt brilliante lydside :)

Camilla Sara

Det er lidt kliche med børn der forsvinder og familier der dør, men totalt fremragende film, for en gangs skyld kunne jeg ikke gætte mig til slutningen, og folk i salen skreg helt vildt. Jeg var faktisk utrolig fattet, selvom om det var vildt skræmmende det der skete. Det er en film med overraskelser, uhygge, og den er klart værd at tage ind og se, jeg blev positivt overrasket..

Mike

Men jeg synes slutningen ligger meget om til en fortsættelse, det ville næsten være synd hvis de lavede en fortsættelse, fordi stort set alle film i den genrer med en fortsættelse, der bliver fortsættelsen ikke særligt meget værd.

Rasmus user/12167

Skræmmende og uforudsigelig er først og fremmest hvad jeg syntes om 'Sinister', en gyser udover det særdvanlig til det går ondt til Aller sidst, jeg var inde og se filmen i aftes kl.18.30 i biocity, elskede alle de irriterende lyde under chok scenerne, men som alligevel var ret godt lavet! Sinister er ikke bedre end alle film med overnaturlige og morderiske hændelser, men fungerrer ganke godt i sin egen uhyggelige stil.

m

gyser

Jacob

Vi ved alle sammen godt, at det ikke er et mesterværk.

Hvis man går ind og ser filmen med den indstilling samt for at blive underholdt, er jeg sikker på, at den lever op til forventningerne. Den ser lovende ud, hvis man sammenligner med resten af de andre, snart uundgåelige, middelmådige gyser/horror film der bliver released.

Personligt glæder jeg mig til at se den :-)

Maia

I skal nok ikke regne med, at den skiller sig specielt meget ud. Den har alle genretrækkene og er egentligt ret forudligelig. Den bringer ikke noget særligt budskab og man går ikke ud med en følelse af at man har set/oplevet noget specielt. Filmen vil ergo ikke gøre et indtryk på en, med mindre altså at man hænger til de få, som får traumer af at se en sådan film. Well, that's my opinion.
-Maia

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.