Cookie- og Privatlivspolitik

Marie Krøyer

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
27.09.2012
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Marie Krøyer
|

I 'Marie Krøyer' er Skagen i begyndelsen af 1900-tallet hjemsted for en hel skole af berømte kunstmalere.

En af de mest anerkendte er P.S. Krøyer (Søren Sætter-Lassen), der lever et tilsyneladende misundelsesværdigt liv med sin smukke kone Marie (Birgitte Hjort Sørensen) og deres datter Vibeke på et idyllisk landsted.

Men bag facaden gemmer sig historien om en mand, hvis sindssygdom tiltager, mens ægteparrets drøm om et fælles kunstnerliv smuldrer og forvandles til frustration og sorg.

Og i takt med, at P.S. Krøyers tilstand forværres, finder Marie det mere og mere vanskeligt at klare rollerne som både mor, hustru og kunstner.

Bille August vender tilbage til dansk film for første gang siden 'Pelle erobreren' i 1987. Dengang modtog instruktøren en Oscar og Guldpalmen i Cannes for filmen, der banede vejen for en række internationale storproduktioner som 'Åndernes hus' (1993) og 'Les Misérables' (1998).

'Marie Krøyer' er baseret på bogen 'Balladen om Marie' af Anastassia Arnold.

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (719 votes)
4
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alt i alt mangler 'Marie Krøyer' også den drejning, der gør filmen i stand til at sige et moderne publikum noget mere og være andet end en klassisk og lidt kedelig genskabelse af to ikke voldsomt vigtige historietimer fra lige efter år 1900." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Jeg savnede psykologisk dybde i personerne og lidenskabelig nødvendighed i deres forhold. [...] vi mærker ingen passion. Derfor interesserer filmen også mere, end den bevæger." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Bevares, man kan sagtens læne sig tilbage og svælge i Dirk Brüels smukke billeder, den perfekte lyssætning og den stemningsfulde scenografi, men sådan berørt for alvor bliver man altså aldrig." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "I rollen som kvinden i midten spiller Birgitte Hjort Sørensen med stor overbevisning. Hun er på én gang smuk, sårbar og stærk. Som hendes unge elsker er Sverrir Gudnasson det perfekte, rolige modstykke til Krøyers galskab. Det er dog Søren Sætter-Lassen, der som Søren stjæler billedet. [...] 'Marie Krøyer' er måske hverken original eller nytænkende, men et næsten delikat portræt af en kvindes umulige valg." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er hverken billedfornemmelse eller begavelse, 'Marie Krøyer' mangler, men simpelthen en løsning på den fundamentale ubalance, at Birgitte Hjort Sørensen og Sverrir Gudnason i den grad overskygges af Søren Sætter-Lassen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Marie Krøyer er smukt lagt frem og klart fortalt [...] Man forstår ikke, hvorfor historien skal tvinges, men man medgiver, at August fortæller den smukt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Gitteuser/261163

Fin film om kendte og skattede,danske kunstnere.

syntes filmen er for skuespilspræget - mangler dybde

og nærvær.

Tina

Filmen sætter spor og en film vi har talt meget om. Bør absolut ses!

gitte

Synes det er en fantastisk film, som virkelig fortæller at selvom du er gudesmuk og har en mand med stor sucess, er det ikke ens betydende med at du bliver lykkelig og får et godt liv.

Ingrid

filmen er go' - men meget tankevækkende - har det altid været at mændende er de "svage"? Filmen giver jo udtryk for, at kvinder er den stærke køn. -det viser også at kvinder er lidenskabelig og desværre "følelsesbetonet". Alt i alt en go' film som sætter mange tanker i gang -den kan bare anbefales.

Ulrich Juul

Fantastisk flot film.
Gode skuespilspræstationer hele vejen rundt.

Historien udspiller sig for godt 100 år siden, men kunne ligeså godt udspille sig i nutiden.

Har set Marie Krøyer to gangr og kan varmt anbefale den.

Flot arbejde af alle teknikere og ikke mindst af Bille.

Katja

Jeg har det lidt ambivalent med denne film. For ja, på den ene side er det en utrolig smuk film - med smukke landskaber, kjoler og malerier.. men på den anden side, sidder jeg bare ikke rigtig tilbage med den følelse (som jeg sad med efter at ha' set Pelle Erobreren) og ja, jeg ved godt det er unfair at sammenligne de to film.. men vi snakker altså ikke om hvem som helst hvad angår instruktøren.. Bille August havde da vist både de økonomiske midler og den kunstneriske evne sku' jeg mene.. Så hvorfor synes jeg så der mangler et eller andet?

Men ja en rigtig, rigtig smuk film.. men skuespillerne og hele historien.. mjaah, den manglede altså bare et eller andet?

Den lille piger - Vibse - hun var rigtig dygtig!

Millauser/920895

Da jeg fandt ud af jeg skulle ind og se den med min mor og far, tænkte jeg, det bliver ikke godt. Men efter få minutter, var jeg helt inde i filmen og ville se hvordan den endte. Jeg synes P.S Krøyer spiller rigtigt godt, men nogle gange, det er som han overtager filmen lidt. Har læst lidt af biografien, hvor jeg synes der mangler lidt mere om Maries afærer. Synes Marie bliver lidt glemt nogle gange, men ellers rigtig god film. Blev meget possitivt overrasket, og kan varmt anbefale den.

Sofieuser/923246

filmen var helt igenem rørende og de var fantastisk spillet af de to hovedroller..

skal bare ses

Kirstenuser/430901

en god film der rørte alle nerver i kroppen når hun bare lod stå til og modtog, men også da hun sagde fra og alligevel indgik uholdbat og uactabel aftale! Må konkluderer - der findes mange slags kærlighed - og nogle varer ved, selv efter adskillelse!
Har tidliger set teaterstykke "Lyset over Skagen" samme handling, men en anden indgangsvinkel ikke focus så meget på pigen, men filmem sammen med dette gav en total helhed over M.K. liv. En film der er vær at se

Steen Flemming

Den var god og havde lige nøjagtig den nerve jeg holder meget af i filmen.
Kvinde der trods alle odds mod sig ikke kan mere i det ægteskab.
Og så er Tommy Kenter hele filmen værd - oplev ham.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.