Cookie- og Privatlivspolitik
En hyldest til den undervurderede Waterworld - og naturligvis Kevin Costners frisure

En hyldest til den undervurderede Waterworld - og naturligvis Kevin Costners frisure

Våd storfilm fylder 25 år

Stem op!
23
Stem ned!
0
(reset)

Den post-apokalyptiske vand-og-adventure-film Waterworld fylder hele 25 i år. Filmen havde nemlig biografpremiere i USA den 28. juli i 1995, mens vi her i landet måtte vente til den 27. oktober samme år.

Jeg har i forbindelse med filmens jubilæum derfor genset den våde fornøjelse - det i den såkaldte Ulysses-version, der er på frydefulde 178 minutter (!). Hele 43 minutter længere end biografversionen. Ja, den holder - også i den forlængede version!

Jeg vil i denne blog således slå et positivt slag for ’Waterword’, der fortjener en bedre skæbne, end den måske har fået? Jeg hylder i hvert fald her filmen, der har Kevin Costner i hovedrollen som en navnløs enspænder til havs.Filmen foregår i fremtiden, hvor kloden er dækket af et tilsyneladende uendeligt hav, efter den polare iskappe er smeltet. De mennesker, der stadig er i live, lever således på det åbne vand i små både og større flydende byer.

Det er i denne våde verden, at vi møder Costners enspænder, som noget uvildigt gøres selskab af en kvinde og en lille pige. Det bliver starten på en jagt efter fastland - det såkaldte ’Dryland’ - som der går historier om findes og hermed kan blive menneskehedens redning.

På det vidtstrakte ocean indfinder sig imidlertid også sin del af skurke - de såkaldte ’smokers’. De gør det i forvejen hårde liv endnu sværere for vores trekløver, der som alle andre også må kæmpe for bare at overleve sulten.Det er denne trøstesløse verden, jeg ankommer til i ’Waterworld’, der i 1995 var den dyreste film nogensinde lavet. Pengene har da bl.a. også affødt et skønt univers, jeg gerne drager til igen og igen. Hvor alt bare er vådt, vådt, vådt - og hvor håbet for menneskeheden kan være svær at få øje på.

Det er her, at Costner som sagt leder an som antihelten uden navn, men med gæller (!) og en ret iøjefaldende frisure. Hvad man muligvis kan kalde en noget mislykket og halvtynd manbun?

Men fred med hans frisure (han kan bære den), for han er altså en sejlivet og cool enspænder af bedste skuffe. Sådan en type, der klarer selv de mest umulige situationer. Bl.a. fanget i et bur, der ellers er på vej til at sende ham i den sikre død.Overfor Costner finder man i rollen som enøjet nemesis en piratlignende Dennis Hopper, som har en fest i sin maniske og farlige rolle som überskurk. Han er en sand fornøjelse! Men hvor pokker han får sine cigaretter fra, er ikke til at sige.

I rollerne som kvinden og pigen, finder man Jeanne Tripplehorn og Tina Majorino. De tilføjer noget af det håb, havene ellers ikke er mest rig på. Bestemt et umage trekløver, som Costners enspænder ikke finder sig i noget pis fra.

Læg hertil sin del af vandscooter-action med drøn på skarpe våben og store eksplosioner samt fart på også i luften, og du har en yderst underholdende adventure-cocktail anno 1995.


Nej, der er måske nok sin del, der ikke giver mening i denne herlige rodebutik. Men herlig, det er den altså - også i sin forlængede version. Hele vejen!

Ja, 'Waterworld' er måske nok blevet kaldt en udvandet udgave af Mad Max-franchisen til havs - det mindre brutal, mindre beskidt og mindre cool.

Men hey! Det er altså også helt i orden med mig, når nu det våde univers er så gribende, filmen så underholdende og komboen Costner/Hopper er sejlivet awesomeness.

Hurra for ’Waterworld’ og dens 25 år!

(Kan du ikke se videoen herover, så tryk på linket her og Tillad alle cookies)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Relaterede nyheder

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.