Cookie- og Privatlivspolitik
Toronto: Joaquin Phoenix' Joker giver Heath Ledger kamp til stregen

Toronto: Joaquin Phoenix' Joker giver Heath Ledger kamp til stregen

Dag 6 på festivalen

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Min sidste dag på den internationale filmfestival i Toronto blev sluttet af med et brag. To af programmets mest imødesete film blev vist, og ingen af dem skuffede. Til gengæld viste Steven Soderberghs nyeste direkte til Netflix ikke de store kvaliteter. 

Joker tager superheltegenren til nye højder
Inden festivalens start var Joker den mest hypede film, men efter Todd Phillips' oprindelseshistorie om Batmans fjende nr. 1 modtog Guldløven i Venedig, gik forventningerne op gennem taget. Heldigvis skuffer filmen ikke, og uden at afsløre for meget er Joaquin Phoenix’ portræt af den eskalerende vanvittige Arthur Fleck helt eminent, og han giver Heath Ledger kamp til stregen i dysten om at være den bedste Joker på film.

Hvem der vinder den konkurrence, er vist en smagssag, men Phoenix giver sit ypperste i en method acting-masterclass direkte til historiebøgerne. Endelig er slutningen en af de bedste, mest intense og tilfredsstillende i nyere tid - nærmest en åbenbaring!
Joker får dansk premiere den 3. oktober


Ford mod Ferrari
Joker og især Joaquin Phoenix har klokkeklart Oscar-potentiale, og en af de film, den formentlig kommer til at konkurrere med, er James Mangolds Le Mans '66. Filmen har altid solide Matt Damon og kamæleonen Christian Bale i hovedrollerne som henholdsvis bildesigner og racerkører i den autentiske historie fra Le Mans-løbet anno 1966. Den amerikanske bilgigant Ford Motors forsøger at komme ind på bilsportsscenen for at udvide deres brand, og det skal ske ved at hyre Carroll Shelby som chefdesigner og (noget ufrivilligt) den dygtige, men temperamentsfulde Ken Miles til at skubbe farten til usete højder for at vinde over regerende mester Ferrari i 24-timers løbet Le Mans.

Damon og Bale giver ikke overraskende overbevisende præstationer, men filmens helt store force ligger i kameraarbejdet og den intense instruktion i racerscenerne. Med en spilletid omkring 2 1/2 time, er der mange detaljer om mændenes liv undervejs, men kun få gange går filmens plot en smule i tomgang.
Le Mans '66 får dansk premiere den 14. november


En underlegen 'The Big Short'
Jeg må indrømme, at jeg primært gik ind for at se 'The Laundromat' for at se skuespillerne fra den imponerende rolleliste i levende live. De var nemlig på scenen, da jeg deltog i gallapremieren, hvilket betød Meryl Streep, Antonio Banderas, Gary Oldman og instruktøren Steven Soderbergh på scenen. Filmen kommer nemlig med sikkerhed ikke i de danske biografer, da den er produceret til Netflix, og den føles også lidt som et venstrehåndsarbejde fra Soderbergh.

Ideen er ellers interessant nok med Panama-papirerne i fokus, men hvor The Big Short formår at gøre de komplekse mekanismer omkring finanskrisen til underholdning gennem kreativ klipning og meta-beskrivelser, kopierer 'The Laundromat' tilgangen uden at ramme samme opfindsomhed. Det er ikke en dårlig film, men bare ikke så interessant udført.
'The Laundromat' får pt. ikke dansk biografpremiere

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Julie

Jeg er virkelig spændt på at se det nye take på Jokeren. Det er store sko at skulle fylde ud (fordi det er en klovn - get it?) men jeg tror Joaquin kan gøre det.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter