Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor er Rick F*cking Dalton  Leonardo DiCaprios bedste rolle!

Derfor er Rick F*cking Dalton Leonardo DiCaprios bedste rolle!

Vi har set Once Upon a Time... in Hollywood 

Stem op!
22
Stem ned!
0
(reset)

For en uges tid siden så jeg Quentin Tarantinos Once Upon a Time… in Hollywood til verdenspremieren i Cannes. Efter en tænkepause, hvor filmen konstant dukker op i mine tanker, er jeg kommet frem til en ret stor erkendelse:

Leonardo DiCaprio har aldrig været bedre!

Jeg ved det. Det er noget af en påstand! Leo, king of the world. Hvor tids største (og muligvis eneste) filmstjerne. Manden der vandt en Oscar for sin vanvittige præstation i The Revenant. Skuespilleren der VAR The Wolf of Wall Street og fik os til at hulke i Revolutionary Road samt narrede os alle til at tro, han vitterligt havde en diagnose i What's Eating Gilbert Grape?

Jep, den Leo er kun blevet bedre med årene, og i Tarantinos nyeste er han simpelthen SUVERÆN.

Måske Leonardo var for Hollywood til Sydfrankirg, siden han ikke vandt skuespillerprisen i Cannes. Jeg tror dog, han var i betragtning, og den gode nyhed er, at han næppe er for Hollywood til Oscar-akademiet. DiCaprio bør være en selvsikker kandidat til 2020!

Lad mig her - UDEN AT SPOILE FILMEN - forklare, hvorfor DiCaprio aldrig har været bedre, og hvorfor du skal se særligt frem til hans rolle som Rick F*cking Dalton i Once Upon a Time... in Hollywood!

En skuespiller, der spiller en skuespiller…
DiCaprio spiller i Tarantinos niende film skuespilleren Rick Dalton, der engang var den hotteste tv-cowboy med flere kulørte film som leading man på cv'et. Men året er nu kommet til 1969, det år, hvor Easy Rider og Midnight Cowboy præsenterede en helt ny kompliceret, skæv mandlig hovedrolle, som Rick ikke har forstået at påtage sig. Gaderne i L.A. syder med oprør, mens filmbyens studiesystem er i forandring. Den gyldne æra og stabiliteten er i opløsning, og det samme er Ricks karriere, der nu består af gæsteskurkeroller på tv.  

Rollen som falleret skuespiller giver DiCaprio lov til at spille med sine egne skuespiller-muskler. 

Det ene øjeblik er han usikker som bare fanden med tårer i øjnene, stammende tale og alt for meget druk til at komme igennem dagen. En sårbar karakter skabt af en uforfængelig præstation.

Det andet øjeblik er han professionel skuespiller med stort s, der indtager en scene med samme overbesvisning, som DiCaprio ville gøre det. Han er på toppen af verden som cool cowboy, nazi-jæger med flammekaster og forbryder-geniet der vil give dig mareridt. 

Og som publikum får vi lov til at se ham svinge fra den ene yderlighed til den anden - transformere sig foran vores øjne. Det er ikke bare oplagt Oscar-guf, det er også imponerende at overvære!

Det ultimative breakdown
Lad mig her fremhæve en scene, der allerede afsløres i traileren, og som Brad Pitt (der i øvrigt er voldsomt cool i denne film!) under pressekonferencen i Cannes kaldte filmhistoriens bedste breakdown:

Rick er på optagelse, hvor han viser én side af sig selv foran kameraet, en anden side foran sine medspillere, men i det øjeblik han er alene i sin trailer, bryder helt sammen. Manden i sin bedste alder har dog også en vis promille i blodet, så det går langt fra stille for sig, da Rick råber og skriger til sit spejlbillede, ud i luften og ellers forsøger at smadre traileren, få en skid på OG blive evigt ædru på en og samme tid. 

Scenen er hysterisk morsom, men samtidig dybt rørende, hvilket sjældent er på menuen hos Tarantino, der ikke gør sig meget i de store følelser. DiCaprios Rick er det bankende hjerte i 'Once Upon a Time... in Hollywood'. En underdog, der bevæger os, får os til at grine og generelt vækker så meget sympati, at man hepper på ham uden forbehold.   

Komisk timing og bromance
Samtidig har Rick også en tredje personlighed som den helt almindelige, trygge og afslappede Rick Dalton, hvilken kommer frem, når han er sammen med sin bedste ven, stuntmanden Cliff Booth.  

Ikke siden forholdet til Jonah Hill i 'The Wolf of Wall Street' har DiCaprio haft så lækker en bromance. Tarantino skal roses for castingen af Pitt og DiCaprio, der afspejler hinanden som to sider af samme karakter - den klippefaste machomand med selvtilliden i orden og den tvivlende kunstner, der nægter at anerkende sin falmende stjernestatus.

DiCaprio er jo en del af den kemi, den lethed der lader et ud over det sædvanligt seværdigt venskab udfolde sig. Hans funny bone kommer til sin ret, hans nærvær giver tyngde, og i samspillet med Pitt er han dejligt fejlbar og menneskelig.

Uden Leonardo DiCaprios bidrag, nemlig evnen til at skifte personlighed foran vores øjne, ville karakteren Rick være som så mange andre Tarantino-karakterer: sindssygt cool men rimeligt endimensionelle. Det er heldigvis ikke sagen med denne præstation. Glæd jer!

Once Upon a Time… in Hollywood får dansk premiere den 15. august 

 

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Det er jo sådanne indlæg som dine der gør den film vil jeg se, tak :-))

Segoyuser/116755

Ser da så meget frem til filmen:-))....

Stine Teglgaard

... jeg kunne skrive en lignende artikel om Brad Pitts rolle i filmen... damn den er godt castet!

MVH Stine

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter