Cookie- og Privatlivspolitik
Zack Snyders Justice League eksisterer

Zack Snyders Justice League eksisterer

Visionen instruktøren havde til hensigt måske undervejs

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Indlægget er skrevet af Dennis Kirkegaard Jensen, der er fast blogger på kino.dk.

Read the English version here.

Vi er kommet langt. Fra Jason Momoas entusiastiske interview på MTV til et fly med tilhørende #ReleaseTheSnyderCut-banner svævende over Warner Bros. faciliteter. Endnu vigtigere. Fra komplet ignorant forbigåelse til anerkendelse af eksistensgrundlag.

Zack Snyder offentliggjorde d. 24. marts til en fan-event, også døbt Snyder-Con, at hans version af Justice League i den grad eksisterer, og at han faktisk selv ligger inde med flere versioner af superheltefilmen. En utrolig spændende drejning i hele den besynderlige sag om produktionen af filmen.

For første gang løfter Zack endelig selv sløret for nogle af de spekulationer, der opstod, efter biografversionen af 'Justice League' udkom, og i samme omgang stiller han spørgsmålstegn ved integriteten hos mange af de højprofilerede Hollywood-bloggere, der hårdnakket har påstået, at biografversionen af 'Justice League' er den definitive version, og at en Zack Snyder-version af 'Justice League' ikke eksisterer.

Efter hans begivenhed har blot endnu flere detaljer set dagens lys, og fanbasen står stærkere end nogensinde i håbet om at se Zack Snyders version af 'Justice League'.

Det pinlige og åbenlyse klippe-klistre-projekt, der udgjorde biografversionen af 'Justice League', skabte hurtigt oprør blandt den oprindelige fanbase af DCEU, og ført an af kinesiske Fiona Zheng blev hashtagget #ReleaseTheSnyderCut født.

Et hashtag som sidenhen har vokset sig større end sin originale målsætning og er blevet til en bevægelse, der står inde for opbakningen af kunstnerens integritet og frigørelse i et undertrykkende studiemiljø. Et problem som er eksponentielt stigende blandt de store filmselskaber i Hollywood, og som ikke kun Zack har været offer for, men i særdeleshed også Josh Trank (FantasticFour (2015)) og David Ayer (Suicide Squad (2016)). To instruktører som begge fik saboteret deres vision grundet indblanding fra studiet.

Fanbasen har siden udgivelsen af biografversionen af 'Justice League' bl.a. sendt håndskrevne breve til Warner Bros.-ledelsen, lavet fanvideoer og etableret fan-events. Mange events som undertegnede har deltaget i.

Adskillige events har fundet sted i løbet af de sidste år alene, for at indsamle penge og opmærksomhed for The American Foundation for Suicide Prevention (AFSP), og inkluderet alt fra planlagte skub på sociale medier, t-shirts designet i relation til bevægelsen og det førnævnte #ReleaseTheSnyderCut fly banner.

Zack Snyders datter Autumn tog sit eget liv tilbage i marts ‘17. En trist begivenhed der senere blev skammeligt misbrugt af Warner Bros., for offentligt at argumentere for Zacks tilbagetræden fra produktionen af 'Justice League'.

I dag opdaterer Chris Wong-Swenson (stort set) dagligt omkring nyheder, fan-events osv. i relation til bevægelsen på hans YouTube-kanal, og for første gang har alle interesserede mulighed for at blive forenet hos Twitter-profilen @RTSnyderCut, som på trods af at være en nystartet portal (29/4) allerede har over 2.500 følgere. Alle dedikeret til det fælles objektiv at få Zack Snyders version af 'Justice League' udgivet.

Jeg har tidligere skrevet om nogle af de scener, man formentlig kan forvente at se i Zack Snyders version af 'Justice League', og også gæstet den Odenseanske podcast Filmhulen to gange for at tale dybdegående om emnet. Én af de helt store emner værende omfanget af superskurken Darkseids tilstedeværelse i Snyders version af filmen.

Et emne vi blev meget klogere på tirsdag d. 9/4, da The Film Exiles kunne reportere, at stemmetalentet Ray Porter er Darkseid i Snyders version af 'Justice League'. En reportage som blot fik endnu mere validitet, efter Zack Snyder gav en let bekræftelse på Ray Porter’s rolle som Darkseid, på det sociale medie Vero True Social i søndags.

I og med Ray Porter ikke er et kendt ansigt på kamera, er der med stor forventelighed ikke tale om en fysisk tilstedeværelse, men nærmere om komplet CGI eller mocap i stil med Joss Brolins Thanos kendt fra Infinity War.

I kølvandet er flere skuespillere trådt frem i lyset, fordi de var en del af den originale indspilning, men ultimativt ikke blev inkluderet i biografversion af filmen. Heriblandt Feizal Mowlabocus (Assistent-træner i en amerikansk fodbold kamp) og Karen Bryson (Victor Stone’s (Cyborg) mor).

Skuespiller og stuntman Nick McKinless skriver til et opslag på Instagram, at han brugte 4 måneder på at træne op til rollen som Ares og skød en aktionsekvens kæmpende mod Darkseid. Han blev efterfølgende kun krediteret som stuntman, og David Thewlis som lagde stemme til Ares, blev krediteret for rollen.

Både Ray og Nick har givet udtryk for deres taknemmelig over at opleve den store interesse for deres bidrag, men grundet respekt for visse NDA’s (Non-disclosure Agreements) valgt ikke at kommentere yderligere.

I det hele taget virker mængden af alt det ekstra materiale enormt omfattende, og omfattende virker deslige som en akkurat beskrivelse af Snyders version af filmen. Zack afslørede nemlig til samme fan-event, at hans version af 'Justice League' har en spilletid på intet mindre end 214 minutter (3 timer og 34 minutter).

Tidligere Avengers-instruktør Joss Whedon overtog produktionen, efter Zack Snyder blev skubbet ud, og selvom det er uklart hvor meget af indholdet af biografversionen af 'Justice League' opleves gennem hans linse, så modtog Joss Whedon en kredit for manus, hvilket efter WGA’s regler (Writers Guild of America) betyder, at Whedon har haft minimum 33% indflydelse på historien.

Denne procent er naturligvis ikke direkte overførbar til reel spilletid, men det har dog aldrig været nogen hemmelighed, at Joss’ reshoots var (igen) omfattende og trak ud længere tid end først planlagt. Faktisk hævdede nu afdøde Collider-personlighed Jon Schnepp, at filmen blev ‘reshot’ intet mindre end tre gange.

På trods af dette virker det stadig fornuftigt at konkludere, at mindre end 50% af biografversionen af 'Justice League' må komme fra Joss Whedon, eftersom han i det tilfælde, med stor sandsynlighed ligeså godt kunne være blevet krediteret som instruktør. Satser vi højt, og leger lidt med idéen om at ca. 50% af filmen stammer fra Joss’ reshoots, så er der altså med sikkerhed over 1 time og 40 min. materiale fra Zack vi slet ikke har set.

Dette stemmer perfekt overens med skuespiller Ray Fishers (Cyborg) kommentarer fra Heroes and Villains Fan Fest sidste år, hvor han udtalte, at Zack indspillede, hvad der svarede til to film ('Justice League' blev originalt lagt ud som en 2-parter af Warner Bros. tilbage i ‘14.). 

Det er uklart om visse NDA’s er blevet løftet her ca. 17 måneder efter udgivelsen af biografversionen af 'Justice League', eftersom Zack Snyder er så motiveret for at forsøge at redegøre for den omtumlede produktion af filmen. Ihvertfald havde han som optakt til hans fan-event trykt en original t-shirt med et rigtig fedt tryk af Superman, Batman og Dr. Manhattan på fronten, men det interessante var faktisk at finde på bagsiden.

På bagsiden ses nemlig titlerne på hver af de pågældende film, der blev vist i deres Director’s Cut versioner til begivenheden (Dawn of the Dead, Watchmen og Batman V Superman: Dawn of Justice). Vertikalt efter titlerne ses spilletiden.

Fronten af t-shirten blev også trykt som en plakat, og her havde Zack snedigt gemt spilletiden på hans version af 'Justice League', men han var ikke bleg for at markere den til de ivrige fans.

Faktisk er det ikke første gang, Zack åbenlyst har leget med afsløringen af spilletiden på hans version af filmen. Allerede tilbage i november ‘18 (Thanksgiving), næsten ét år efter biografversionen af 'Justice League', lagde Zack en video op på det førnævnte Vero True Social af den obligatoriske kalkun med tilhørende tekst, og sjovt nok er den resterende af den tid, kalkunen mangler, skræmmende tæt på den nu afslørede spilletid på hans version af 'Justice League'.

Mange beskriver Zacks filmiske æstetik som værende kold og kynisk. Nogle, inklusiv mig selv, ville nok bare referere til hans stil som værende realistisk. Verdens tilstand taget i betragtning. En æstetik der kommer til at blive savnet i superhelte-landskabet fremadrettet, nu hvor både Marvel og DC (i højere grad) læner sig op af en mere jovial æstetik.

Bag sin kunst hviler dog en utrolig passioneret og stadig meget entusiastisk DC-fan, som i modsætning til alskens bloggeres alternative facts, stadig udviser stor interesse for sine DC-projekter. Særligt på Vero True Social, hvor du også kan finde undertegnede. Her deler Zack Snyder stadig og jævnligt bag kameraet-billeder og storyboards fra produktionen af 'Justice League', men han er også aktiv i forhold til at besvare spørgsmål fra fans og like deres opslag.

Flere fra castet har allerede udvist utilfredshed over biografversionen af 'Justice League', men hans udtalelser var tilsyneladende det, der skulle til for at engagere nogle af de større film-nyhedsmedier til at rapportere om eksistensen af hans version af filmen.

Anerkendelse fra de helt store nyhedsmedier lader vente på sig, så fanbasen kæmper videre i håbet om, at det noble budskab om større frihed for kreatører i Hollywood når mainstream eksponering og oplysningen om eksistensen af Zack Snyders version af 'Justice League' ligeså.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.