Cookie- og Privatlivspolitik
Tendens: 90'erne er tilbage

Tendens: 90'erne er tilbage

Masser af nostalgi på programmet de næste par år

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)

Nostalgi er et af de bedste tricks i filmsælgerens håndbog. Vi elsker alle at mindes de glade barndomsår - og hvert årti har deres helte, skurke, monstre og æstetik. Noget vi som publikum ynder at huske tilbage på. Der er nemlig noget meget familiært ved at genopleve de gamle film og ikoner på ny.

De senere år har vi især set, hvordan 1980'erne med neonfarver, synthesizers, Spielbergske eventyr og Stephen Kingske monstre har indtaget både tv og Hollywood. Statueret med den uhyggelige populære Netflix-serie 'Stranger Things' og King-filmatiseringen, klovne-gyseren It.

Nu ser det i midlertidigt ud til, at 1990'erne er klar til at overtage nostalgi-tronen. Captain Marvel har ramt biograferne, og superheltefilmen udspiller sig i 1995 med Blockbuster-butikker, VHS'er, den kendetegnende grunge-musik og en spirende ny teknologi.

Captain Marvel er aktuel i de danske biografer - køb dine billetter her:

Allerede forrige år fik vi en forsmag på 90'erne med Dwayne The Rock Johnsons selvironiske Baywatch, der selvfølgelig havde fortidens galionsfigurer David Hasselhoff og Pamela Anderson i små gæsteroller.

Fornyeligt forlød det, at en anden ikonisk 90'er-serie, nemlig 'Beverly Hills 902010', også var klar til at vende tilbage til sommer - men ikke i form af en genindspilning, men med det gamle hold. Brandon Walsh & co. har fundet lædder- og denimjakkerne frem igen, og er klar til genoplive 90'erne. Desværre må vi så undvære gode gamle Dylan McKay.

Men det stopper ikke der. Andre 90'er-serier står også til at genopstå. Således får vi en biografversion af Nickledeon-gyserserien Are You Afraid of the Dark?, en tv-fortsættelse til den elskede 'The Sandlot' med det gamle hold fra 1993, en genindspilning af 'Buffy the Vampire Slayer' har været på tale i flere år.

Mange håber desuden stadig på mere 'Venner', mens den epokesættende sci-fi serie 'The X-files' allerede har fået nye sæsoner i 2016 og 2018.

Senest har Space Jam 2 fået en biografpremieredato efter flere års forhandlinger og rygter. LeBron James overtager 90'ernes baskeball-helt Michael Jordans hovedrolle, og sammen med Snurre Snup og resten af The Looney Tunes venter en ny kamp.

Men årtiet bød altså også på Disney-klassikere som Aladdin og Løvernes konge - to storfilm, der har boret sig ind i alle børn af 90'ernes bevidsthed. Nye version af begge film ser også dagens lys i 2019.

På den danske front fik vi masser af nostalgi med Sommeren '92, der fortalte historien om Danmarks største sportstriumf nogensinde. Og nu tyder alt på, at vi få en fortsættelse til en af de mest ikoniske danske 90'er-film, nemlig Nattevagten, som fornyeligt kunne fejre 25-års jubilæum.

Ole Bornedal har nemlig fået rettighederne og udtalt, at han arbejder på en 2'er med det originale skuespillerhold.

Så det er vel kun et spørgsmål om tid før filmen om Bjarne Riis' Tour de France-sejr i 1997 er på vej, en Tæskeholdet-reunion, en biografisk film om Aqua eller Dizzy Mizzy Lizzy bliver offentliggjort, og måske endda The Crow-genindspilningen endelig får vinger?

90'erne er tilbage for fulde drøn, så bered dig på masser af Pearl Jam og dr. Martens støvler - men husk nu at spole båndet tilbage!

Når det så er sagt, så er 80'er-bølgen langt fra død. 'Stranger Things' har stadig flere sæsoner i posen, masser af Stephen King-filmatisering er på vej, vi får en fortsættelse til Coming to America, og He-Man er forhåbentlig snart klar til at finde sværdet frem på ny og bekæmpe skurken Skeletor i en ny Masters of the Univers

Captain Marvel er aktuel i de danske biografer - køb dine billetter her:

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
peteruser/432964

Bjarne Riis vandt Tour De France i 1996

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter