Cookie- og Privatlivspolitik
Derfor har jeg ikke set Star Wars, Harry Potter eller Avengers-filmene

Derfor har jeg ikke set Star Wars, Harry Potter eller Avengers-filmene

Filmnørder! Kan I overbevise mig? 

Stem op!
9
Stem ned!
0
(reset)

Ja, I læste rigtigt. Til trods for, at jeg er 34 år gammel og elsker film, har jeg stadig til gode at se min første Star Wars-film. Derudover har jeg ikke set en eneste Harry Potter-film og kun en tredjedel af filmene i MCU-serien.Star Wars

Mærkeligst er det nok, at jeg i en alder af 34 ikke har set filmhistoriens mest ikoniske franchise. Da mine venner begyndte deres interesse for den storslåede saga, havde jeg nemlig ingen forståelse for deres begejstring. Franchisen har nu rundet 10 film, og at starte nu er ganske enkelt uoverskueligt.

For et par år siden zappede jeg forbi Episode 1: The Phantom Menace, og efter ca. 20 minutter måtte jeg slukke. Jeg syntes, det var helt forfærdeligt på alle områder: skuespillet, manuskriptet, instruktionen og effekterne var altsammen ulideligt at se på. 

Spørgsmålet er: kan jeg nøjes med at se Episode IV, V og VI - eller skal jeg se alle 10 film? Og i så fald, hvilken rækkefølge skal jeg se dem i?Harry Potter

Skal jeg kaste mig ud i én af mine manglende franchises, vil jeg foretrække Harry Potter. Af den simple grund, at jeg kan se en ende på det, når jeg begynder. Historien om J.K. Rowlings magiske univers kom første gang som film i 2001 - samme år som Ringenes Herre-trilogien startede. I 2001 var jeg 17 år, og en film om en 11-årig troldmand var sgu ikke så spændende som Tolkiens episke univers.

Spørgsmålet er: holder Harry Potter stadig, hvis man starter som voksen? Og skal man også kaste sig ud i Fantastiske skabninger-filmene?


MCU & Avengers
Følgende MCU-film har jeg set: Ironman 1-3, Ant-Man 1 og 2, Black Panther og Guardians of the Galaxy. Det svarer til godt en tredjedel. Jeg har ikke set EN ENESTE Avengers-film. Tanken om en HEL GRUPPE superhelte i samme film er ganske enkelt ikke interessant, og nu går der rygter om at Avengers: Endgame vil blive den længste superheltefilm nogensinde. Det gør det bestemt ikke mere tiltalende.

Spørgsmålet er: skal jeg starte med at se samtlige MCU-film eller kan jeg hoppe direkte ind i Avengers-universet?

Jeg håber, I kan hjælpe mig i gang. Hvad skal jeg starte med, og hvad er det, der gør disse franchises så gode?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jessica

Elsker alle tre serier, men hvis der er en man bare ikke må gå glip af - så er det Harry Potter. Den Fantastiske fortryllende magi og den fuldstændige gennemførte historie - får man bare ikke andre steder! Lige meget om du er voksen eller barn, så vil du elske disse film. Tag et par fridage og få dem set ;-)

S. Rico

Hvis du ikke tidligere automatisk har følt trang til at se hverkeen HP, Star Wars eller Avengers, så er der nok den simple forklaring, at det bare ikke er noget for dig.

Uanset om du forsøger dig med det nu eller ej, så tror jeg det er for sent at opnå noget af den magi, som mange andre har fået med især HP og Star Wars.

Ikke for at være pessimistisk. Jeg tror bare du skal forventningsafstemme med dig selv, inden du evt. går igang.

Horsi

Hej Lars.

Her kommer der en god forklaring på hvorfor du skal give dig i kast med MCU, når du har tid. Jeg kan nemlig forklare dig lidt om hvad der er så specielt ved dette team up som er anderledes end alle andre team up film ind til da. Der har været team up film før men aldrig før hvor hver enkel helt har haft film om sig selv. Dette gør at Avengers har plads til at fokusere på andre ting. Ting som hvordan disse helte (med egoer på størrelse med Manhatten) braser ind i hinanden. Avengers var min første MCU film var Avengers og jeg kunne følge med. Ikke bare det men den spiller på humoren så meget og jeg fik grinet så meget igennem. Derfra gik jeg på opdagelse og fandt at jeg simpelthen opdaget at der ligger meget dybe tanker i MCU. Avengers Infinity War og Endgame bliver kulminationen på alt det der er bygget igennem alle de andre film. Hvad du nemlig opdager i MCU er at hvad der har betydning i en film også har betydning i alle andre. Aldrig før har man på film bygget et universe der hænger så godt sammen.

Hvis du ikke vil se dem alle så se disse.
Iron-Man 1, 2 og 3
Captain America 1, 2 og 3.
Avengers (Avengers Age of Ultron er ikke nær så god eller vigtig som 1).
Doctor Strange
Black Panther
Thor Ragnarok

Lars R. Knudsen

Hej!
Mange tak for dit bidrag og ret fedt med med en forkortet liste over de 'vigtigste' Marvel-film.

/Lars

Horsi

Du er velkommen. Jeg ville proppe Guardianse of the Galaxy men dem har du set.

Jeg har stadig ikke set dem alle, men det smukke er at du tit ikke behøver så længe du kender de karakterer der er.
Avengers Infinity War bør du også se da den samler alle de film der kommer før den og den gør det uden at føles overproppet.

Hassefaruser/281856

Star Wars:
Det er pudsigt, at du gik død i netop Star Wars Episode I. Der findes mange inkarnerede Star Wars fans, som nærmest benægter dens eksistens; ganske enkelt fordi de ikke mener, at den lever op til de øvrige (Ep. II - VI).

Jeg vil klart anbefale dig, at se Star Wars Ep. IV, V og VI i den rækkefølge. Disse tre film bør ses som en hel historie. Det er film, som "alle" har set, og som er fulde af referencer.
Hvis du så bliver nysgerrig på forhistorien, kan du se Ep. I, II og III samt Rogue One bagefter.

Harry Potter:
Jeg er 30 og sluger stadig alt fra Harry Potter-universet.
Det er dog vigtigt at huske, at filmene er filmatiseringer af gode romaner, som fans gerne vil se på det store lærred. Jeg tror derfor ikke, at en Harry Potter-nybegynder vil se filmene på samme måde som en, der har læst bøgerne, kender
universet, og egentlig bare gerne vil se det i farver.

Hvis du vil introduceres til Harry Potter-universet, vil jeg derfor anbefale bøgerne. De er (ikke overraskende) også langt mere detaljerede men tager selvfølgelig også væsentligt længere tid at komme igennem. Handlingen bliver gradvist mere detaljeret og historien mere kompleks i de senere bøger.
Filmene byder på en perlerække af britiske skuespillere (Alan Rickman som Snape er næsten grund nok til at se filmene) og en flot visuel fremstilling af Rowlings univers. Og selvom de tre hovedrolleindehavere starter ud som unge, middelmådige skuespillere, så vokser de med rollen i de senere film.

Marvel:
Marvel-filmene er efter min mening "bare" velpolerede mainstream action-scifi-superhelte-film, samlebånds-produceret efter at Marvel/Disney har perfektioneret opskriften. Det lyder måske lidt negativt, men misforstå mig ikke. Jeg æder dem alle råt, fordi jeg ved, hvad jeg får. Jeg ved, at jeg får en flot, gennemført godt lavet film i en genre, jeg kan lide, og derfor vil jeg være underholdt fra start til slut. Hvis du kan lide nogle af dem og kan lide nogle af karaktererne, er det sandsynligt, at du kan lide de fleste af dem. Men de er efter min mening snarere main-stream "pop" (fra øverste hylde) end referencefilm.
Jeg er i øvrigt helt pjattet med musikken i Guardians of the Galaxy. Den er en stor del af filmenes stemning.

Cherrykiss

Jeg er 33 og har aldrig fanget interessen for Harry Potter, da filmene kun kom ud med dansk tale, og derfor tydeligvis var børnefilm.
Jeg husker, at vi så en Star Wars film i skolen, og den sagde mig ikke noget. Men jeg elsker Marvel og har set dem alle - de er ikke alle lige gode, men generelt synes jeg de er fantastiske.

Sophie

Hej du.
Selvom jeg har svært ved at forstå at nogle mennesker kan have levet gennem 00'erne og 10'erne uden at forstå Harry Potter-referencer, internettet kaster omkring sig, så skal de virkelig VIRKELIG siges, at du kan nå det endnu! Min mor på 51 er først lige kommet ind i universet og hun elsker det! Fordelen ved Harry Potter er, at universet er langt nemmere tilgængeligt end fx Star Wars og egentlig også Ringenes Herre, fordi det tager sit udgangspunkt i den "virkelige" verden og at vi med Harry bliver ført ind i troldmandsverdenen. Filmene tager til i dybde og alvor i løbet af serien, hvilket passer rigtig godt til den voksne seer - og jeg må helt ærligt sige, at mit liv er blevet tilsat mere magi på grund af Harry Potter.
Når det så er sagt, så behøver du ikke at se Fantastic Beasts - serien, mest fordi deres egentlige værdi ikke er den filmiske værdi, men fordi de for fans er sjove at se som en hyldest til J.K Rowlings dope univers.

Jeg havde heller ikke set Star Wars før ganske nyligt - men tog mig sammen og så de tre første i produktionsmæssig kronologisk rækkefølge. Det var en langsommelig affære, men i det mindste fanger jeg flere referencer i film-communityet.

Jeg kom selv lidt baglæns ind i MCU- jeg startede med at se Thor: The Dark World og tog den derfra. Nu er jeg inkarneret fan. Der er dog mange af filmene, der svinger voldsomt i kvalitet, men snyd ikke dig selv for at se The Avengers (2012), som ligesom er hjørnestenen i MCU. Hvis du bliver hooked, så se videre - hvis ikke, så trøst dig med, at du forsøgte.

Daisy Telena

Jeg vil blot kommentere dette om Harry Potter, da de andre allerede har sagt det, der skulle siges om Starwars og Evengers.
Læs bøgerne, hvis du ikke er interesseret i at se filmene.
Harry Potter-universet er helt fantastisk og detaljerig, hvilket gør det vanskeligt at lave en film, der kan leve op til den verden, den er skabt i.
Men hvis du ikke er den store bogorm så skal du forberede dig på, som allerede nævnt i tråden, så er det en magisk verden, som følger en dreng fra han er 11, så niveauet er derefter. Uhyggen vokser med drengens alder.
Det er ikke altid meningen, at man skal analysere og perspektivere alle film. Harry Potter (og de øvrige du nævner)er ikke filosofiske mesterværker.
Man skal bare sætte sig og lade sig underholde og blive ført igennem en verden fuld af fantasi og underlige væsener :)
Men hvis du udelukkende synes om "foder til hjernen"-film så kan jeg godt forstå, at du slet ikke er tiltrukket af den type film.

Men det er jo blot min mening :)

P.S.
Hvor står det henne, at bare fordi man er fyldt 34, så kan man ikke se en bestemt genre mere?
Jeg er 43 og jeg elsker stadig ungdomsfilm og tegnefilm :D

Michael

KOM IGANG!! Ej det er selvfølgelig helt op til dig, og kan godt se det er svært at starte, hvis interessen ikke er der, men giv det en chance, for det de alle har til fælles som jeg elsker ved film er eventyret og man bliver suget ind i et andet univers, ligesom med Ringenes Herre som du har set.

Kan godt forstå du bliver forskrækket over Star Wars når det eneste du har set er omkring 20 minutter af Episode 1. Start med Episode 4 og afslut den trilogi. Episode 4 er også min yndlings Star Wars film, den føles for mig mest klassisk og old school ala Indiana Jones filmene. Det er nok også den film hvor man behøver mindst baggrunds viden om Star Wars og hvor man bliver mere nysgerrig på mere fra den verden. Ellers er en Star Wars film ikke bare den samme som de andre Star Wars film, hver trilogi ser anderledes ud og hver trilogi har sine fans, og det er tydeligt at se generations skifte i hver trilogi og det synes jeg også gør Star Wars noget specielt og gør at jeg kan se det igen og igen.

Harry Potter kan man sagtens se som voksen, det er en filmserie med fantastiske karakterer, sjov, spænding, alvor og mange gode budskaber. De første 2 film har en hvis charme og kører Chris Columbus`s uskyldige børnestil som du kender fra hans tidligere film, men derefter bliver stemningen og stilen anderledes jo ældre børnene bliver, som også er fantastisk at følge deres udvikling både foran og bagved kameraet. Ellers hvis du har et barn på de 11 år eller derom, tror jeg han/hun ville elske og se dem sammen med dig.

MCU, lyder til du allerede er godt inde i det, Iron Man er som regel den man starter med, også ville jeg følge release rækkefølgen. Kan allerede sige nu at der helt sikkert er nogle som du ikke ville kunne lide, sådan er det for alle, man har hver sine favoritter og det er også det som gør MCU så fedt, at det er for alle. Jeg forstår ikke din bekymring om The Avengers, stort set alle superheltene i den film, har vi set tidligere, hvis du har set Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor og Captain America: The First Avenger. At se dem samlet og sammenspillet i den film, er storslået ikke bare for MCU nørder, men også som filmelsker.

Mit bedste bud i det hele taget er, giv dem en chance og mor dig :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter