Cookie- og Privatlivspolitik
A long time ago, in a galaxy right here in Denmark...

A long time ago, in a galaxy right here in Denmark...

Hør den vilde historie om nyt dansk Star Wars-projekt

Stem op!
38
Stem ned!
0
(reset)

Det er januar 2016: Jeg har skrevet første udkast til en Star Wars-fanfilm ved navn 'Star Wars: Shrouded Destiny'. Jeg er ene mand. 

Det er juli 2018: Jeg har skrevet niende udkast til 'Shrouded Destiny: A Star Wars Long Tale', som er et pitch til Disney om at lave en fem sæsoners serie, der skal føles som 'Game of Thrones', 'Breaking Bad', 'The Wire' og The Raid-filmene i Star Wars-verdenen. Vi er et hold på over 40 mennesker med bl.a. Lars Mikkelsen og Oscar-vindende producer Tivi Magnusson ombord.

Dette er fortællingen om rejsen imellem de to tider.

Januar 2016. Jeg har netop skrevet 28 sider færdig. Fanfilmen 'Shrouded Destiny' er nu en PDF-fil, og jeg vil forsøge at lave dette til den fedeste fanfilm i verdenshistorien. Jeg har skrevet en rolle til Lars Mikkelsen, som jeg ved vil vise ham på en måde, verden ikke har set endnu. Jeg er klar til at erobre verden! Fuck Janteloven!

Juni 2016. Jeg har netop afsluttet en telefonsamtale med Lars Mikkelsen. Han har takket nej. De 3 H'er kom i vejen: 'Historien om Danmark'. 'House of Cards'. 'Herrens Veje'.

Han havde ikke tid. Jeg havde teaterforestillinger at se til, så jeg udskød projektet til året efter uden ham.

April 2017. Jeg annoncerer på Facebook på branchesiden "Find Dit Film Crew", at jeg ville producere en fanfilm, og at jeg søger et hold! Folk var overraskende villige til at hoppe med, og jeg var så heldig, at en Hollywood-fotograf ved navn Daniel Stilling, DFF, valgte at takke ja, efter han havde sendt mit manuskript videre til en hardcore Star Wars-fan, som sagde god for det.

Min gode ven, stuntkoordinatoren Joon Poore, skaffede produktionen Laûren Okadigbo, som har været stuntkvinde i Wonder Woman, Justice League og Ready Player One.

Det hjalp også på profileringen af projektet. Flere og flere ting kom på plads...

Juni 2017. Jeg bukker under for en dødløftsulykke. 137,5 kg var 2,5 kg for meget og det kostede 2 uger fra træningen og over et halvt år efterfølgende med tilbagefald og smerter. 

De 2 uger gav mig god tid til at tænke. Hvad ville jeg, og hvordan skulle jeg bære mig ad? I halvandet år foregik historien, jeg havde skrevet, 3 år før The Force Awakens, men min dødløftsulykke gjorde noget klart for mig: Livet er usikkert. Så gå fremad med sikkerhed. Det havde den konsekvens for historien, at jeg ændrede den til 500 år tidligere end filmene. Det gjorde jeg fordi, jeg havde en stor usikkerhed omkring den nye trilogi i forhold til, hvor historien skulle hen. Hvis jeg lavede en historie og 'Episode VIII' viste sig at afmontere det med en enkelt scene eller replik... så ville alt arbejdet være spildt. Produktionen gik videre med nyt afsæt. 

August 2017. Et hold på 15 mennesker drog afsted til Faxe Kalkbrud og lavede en promotion-scene: En art test-scene til at bevise overfor den danske filmbranche, at det her godt kunne lade sig gøre. Se den her.

For selvom jeg havde opbakning... så var der også en del folk, der rullede med øjnene og gjorde nar af mig bag min ryg. Og fair nok. Sci-fi i Danmark er utrolig farligt at give sig i kast med, så det var en forventelig reaktion.

Vi havde mange op- og nedture gennem 8 måneders postproduktion, men generelt var processen bedre og mere fredfyldt end mange andre frivillige produktioner. 

November 2017. Jeg spiller med i 'Herrens Veje - Sæson 2' efter at være blevet klippet ud af Sæson 1 pga. tidsmangel. Jeg spiller overfor Lars Mikkelsen. Vi arbejder sammen over 3 dage. Jeg siger intet. "Fokuser på dit arbejde her. Vis ham, at du er en værdig skuespiller". Vores scene var ikke klar.

Den danske filmbranche skulle overbevises... og også Lars. Så jeg ventede til scenen var færdigproduceret...

April 2018 prøvede jeg igen. Frem og tilbage over sms og opkald. Den 15. april havde han set den... og sagt ja. Nu begyndte tingene pludselig at udfolde sig, som jeg havde håbet to år tidligere.

Nu skulle det ikke længere være en fanfilm, men et pilotafsnit, som skulle bevise den amerikanske filmbranche, især Disney, at det her godt kunne lade sig gøre. 

Så jeg besluttede mig for, at pilotafsnittet skulle vise dem alt, hvad jeg havde forestillet mig, at Star Wars kunne blive gennem mine øjne: Et brutalt, følelsesladet, humoristisk og skarpt skrevet eventyr for voksne.

Du møder mig på et tidspunkt, hvor jeg gik fra et manuskript på 28 sider til endnu en fanfilm, som man kender det fra hundredevis af andre produktioner på YouTube, hvor jeg var helt mutters alene, til hvor jeg nu har Lars Mikkelsen i en stor rolle og Oscar-vindende TIvi Magnusson som producer, en Hollywood-fotograf med 15 års erfaring og et international stunthold på over et dusin folk og en dobbelt Emmy-nomineret lyddesigner blandt mange på et fantastisk hold bestående af (indtil videre) 40 medlemmer, der alle arbejder frivilligt. 

Og hvorfor? Hvordan? Fordi jeg har en sindssyg stærk historie. Og uden historien betyder arbejdet intet. Og jeg er altid ærlig omkring min ambition, fordi mine kolleger ikke er det. Det er en folkesygdom. Jeg samler folk omkring mig for at bekæmpe den. 

Jeg ved godt, at alt det her ser for stort og skørt ud. Umuligt, nærmest. Men ingen af os slipper ud af det her liv i live... Så sats dog det hele på det, du elsker!

I 14 år har jeg arbejdet som autodidakt kunstner. Afslag på afslag fra skuespillerskolerne over 11 år gjorde, at jeg valgte at gå min egen vej. Jeg har selv lært at spille. Jeg har selv lært at skrive.

Jeg har selv lært at instruere. Gennem over et årtis samarbejde med en helvedes masse dygtige mennesker.

Al den modstand har givet mig styrken og evnerne til at klare alt, hvad der bliver kastet i hovedet på mig. Jeg lever "The Hero's Journey" hver dag. Og nu er jeg ved at nå mit mål. Jeg håber, at du ved læsningen af dette blogindlæg vil beslutte dig for at være "Hjælperen" i "The Hero's Journey". Snak om det her projekt; del det; støt det økonomisk på Kickstarter og læs meget mere om projektet lige her.

Sammen vil vi herske over galaksen som serieskaber og serieelsker. 

- Shahbaz Sarwar

Skuespiller - Forfatter - Instruktør

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Marathon Max

Jeg er virkelig spændt på hvad det her ender med.
Jeg har arbejdet med Disney, Lucas og Star Wars branded en del, så jeg ved også hvor beskyttende de er over for deres brand.
Men ja, man skal sguda prøve!
Go for it!

Shah Bazidas

Hey!

Kunne du måske tænke dig at hoppe ind på www.facebook.com/sarwarsstarwars og skrive en besked til mig der? Vil meget gerne lære mere om min fremtidige arbejdsgiver. :-D

Shah Bazidas

Tusind tak til Kino for at give plads til, at jeg kunne berette om mit livs mest ambitiøse projekt!

Man kan følge med i udviklingen på Facebook siden: https://www.facebook.com/sarwarsstarwars/

May the Force be with you!

Horsi

Jeg har smidt et link ud på Danish Garrison 501st legion facebook side. Det er meget dedikerede folk som jeg vil råde dig til at prøve at række ud til. Det kunne være de kunne hjælpe dig da kærligheden til Star Wars er stor hos dem.

Shah Bazidas

Jeg har allerede haft kontakt til folk der, men jeg takker for tanken! :-)

Horsi

Der er en på fb siden der er game hvis du skal bruge en dusør jæger.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.