Cookie- og Privatlivspolitik
Min comfort movie er...

Min comfort movie er...

Hvilken er din?

Stem op!
31
Stem ned!
0
(reset)

I 2005 udkom Joe Wrights genindspilning af Stolthed og fordom (Pride and Prejudice), og filmen har lige siden haft en særlig plads hos undertegnede.

Jeg har læst romanen af Jane Austen og set tv-serien fra 1995 med Colin Firth, men det er nu Wrights version af den klassiske kærlighedshistorie, der ramte mig dybest. Jeg finder altid en anledning til at se filmen og blive forelsket. Igen og igen.

I denne version bliver Elizabeth Bennet spillet af gudesmukke Keira Knightley og får modspil af Matthew Macfadyen, som den stolte Mr. Darcy. Begge giver en værdig præstation, og det er en sublim nydelse at se hovedkarakterernes forhold.

I løbet af filmen udfoldes romantikken mellem Elizabeth og Mr. Darcy i underspillede små detaljer. Man mærker kemien summe i luften, som når deres hænder pludseligt berører hinanden eller blikke mødes. 

Eller når de en aften danser til et bal, omringet af flere mennesker, men så forsvinder alle omkring dem, så Elizabeth og Mr. Darcy danser helt alene. Stoltheden og fordommene forsvinder langsomt fra dem begge, og følelserne tager over. Ikke kun hos de to karakterer, men også hos mig.

Filmen er en magisk oplevelse for både øjne og øre, for jeg må ikke glemme at nævne den smukke musik af Dario Marianelli. Bare se klippet herunder og bliv fortryllet i det magiske møde midt i solopgangen (spoileralert!). Det er en mindeværdig og romantisk scene, som stadig sidder fast hos mig. Kærligheden ytres heller ikke mere smukt, end når Darcy siger til sin udkårne: 

”You have bewitched me body and soul, and I love, I love, I love you”.

Scenen illustrerer også hvordan Joe Wrights brug af lys altid er iøjnefaldende og giver et visuelt stærkt udtryk i en naturlig skabt scenografi, ligesom med hans kærlighedsdrama Soning (Atonement).

'Stolthed og fordom' er blevet min comfort-film. Jeg kommer altid i bedre humør, når jeg ser filmen, og det bidrager med en hjertevarm følelse, som også giver tryghed. Hver gang bliver jeg overvældet af en genkendelsesglæde, og det er altså fantastisk, at filmmediet kan have sådan en effekt. 

Har du en comfort-film?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Julie

Jeg har det med at ty til tegnefilm når jeg er syg, har tømmermænd eller lign. Så de film der ofte bliver sat på er Despicable Me 1 & 2, How to Train Your Dragon 1 & 2, Big Hero 6 og Det Levende Slot :)

Base

Stegte grønne tomater og Love Actually <3 <3 <3

Loneuser/511117

Lawrence Kasdans fantastiske film fra 1983 om venskaber og forestillingen om venskaber. Den film har jeg set måske 50 gange og bliver aldrig træt af den. At den har skuespillere som William Hurt, Kevin Klein, Jeff Goldblume og Glenn Close gør den på ingen måde ringere❤️

malene

en af dem er Life as a house med Hayden Christensen. Drive, The Paperboy,The Beach, American History X og platoon. Og så selvfølgelig Tilbage til fremtiden triologien.

Ardimon

The devils reject kommer på igen og igen.

Annelise

Der er adskillige film, som jeg har set igen og igen, og som hver gang fremkalder "genkendelsens glæde".
Top Gun, Pretty Woman, Dirty Dancing, Forrest Gump, Apollo 13, Space Cowboys, Erin Brockovich, Love Actually...jeg har ikke tal på, hvor mange gange, jeg har set dem!
Hvis jeg virkelig ikke kan finde andet at se, så kan jeg altid hive en af dem frem, og se den igen-igen.
Andre favoritter er fx A Knight's Tale, Titanic og First Knight.
Hvis jeg skal fremhæve en romantisk film, der efterlader en med følelsen af, at kærligheden altid sejrer, så er det Sydney Pollacks udgave af Sabrina (1995) med bl.a. Harrison Ford, Julia Ormond og Greg Kinnear - den er bare SØD! <3
Apropos leg med lyset, så synes jeg Tom Ford bruger det helt fantastisk i A Single Man fra 2009 (men det er ikke en comfort movie, for jeg tuder som en idiot hver gang jeg ser den!). :'(

PernilleSolouser/16711

Det er også min!
Elsker den og ser den når jeg skal i bedre humør!

Sarzue

Min comfort film er EVER After med Drew Barrymore. Det er realistisk askepot film med rigtige barske emner, som fattigdom og klasser. Med en lille smule girl power.

Isabellauser/617176

Jeg har set den film uendelig mange gange. Og er helt enig i at Wrights verision, fanger den helt perfekte stemning. Og ingen anden film, giver mig en mere intenst følelse af kærlighed og forelskelse. En af de bedste kærlighedsfilm.

Anja

Er også min film. Jeg har set den 6 gange. Den rør mig lige dybt hver gang ❤️

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter