Cookie- og Privatlivspolitik
Oversete favoritfilm #31: Dick Tracy

Oversete favoritfilm #31: Dick Tracy

Farverigt tegneserieunivers

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)

Denne oversete favoritfilm er valgt og leveret af Michael Lillegaard Larsen.

Dick Tracy kom ud i en tid, hvor der var langt imellem tegneseriefilm. I disse tider er der nærmest en hver måned, hvilket er lige med juleaften for nørder som mig. For nylig så jeg 'Dick Tracy' for første gang i mange år og havde nær glemt, hvor utrolig flot og farverig den er.

Hollywood-legenden Warren Beatty spillede både titelrollen og instruerende denne her gale farvelade af en gangsterfilm og var en dyr satsning for Disney. Budgettet var over 40 millioner dollars, hvilken virker noget sølle i forhold til nutidens svimlende dyre blockbusters, men det var mange penge dengang.

Filmen bygger på tegneserien af samme navn og handler om politimanden Dick Tracy og hans utrættelige kamp mod deforme gangstere ledet af mafiabossen Big Boy Caprice – spillet af en noget manisk Al Pacino, der blev Oscar-nomineret for rollen! Midt i tumulten møder Tracy den forældreløse dreng Kid (Charlie Korsmo), den stærk forførende sangerinde Breathless Mahoney (Madonna) og prøver samtidig at bevare forholdet til Tess (Glenne Headly), hans store kærlighed.

Dick Tracy/Touchstone Pictures

Det løse plot er tilsat noget tegneserie-action, melodrama og festlige musicalnumre, hvoraf de fleste bliver sunget af Madonna. Hun er ikke den store skuespiller, men hun gør det fint og giver filmen noget tiltrængt frækhed. Beatty var teknisk set for gammel til at spille actionhelt, men er veloplagt i sit skuespil og hans instruktion er energisk. Udover Pacino som grotesk gangster, ser man William Forsythe, Paul Sorvino, James Caan og Dustin Hoffman i ugenkendelig og opfindsom make up-sminke, der tog en af filmens tre Oscars.

Filmens tegneserie-look tager meget af ens opmærksomhed, når man ser filmen. Den er stadig imponerende at se på og det er taget i betragtning af at filmen er fra en tid før den digitale revolution tog over de gammeldags effekter. De smukke, nostalgiske by-landskaber blev lavet som store malerier – også kendt som matte paintings. Alfred Hitchcock brugte den effekt meget i sine film, og det var til at give film som fx Fuglene (1963) et drømmeagtigt skær.

Dick Tracy/Touchstone Pictures

'Dick Tracy' brugte kun farverne rød, gul, blå, grøn og sort på opfindsomt vis i sin fantastiske scenografi og sine stilfulde kostumer. Danny Elfman stod for filmens fine jazz-klingende musik med tydelig inspiration fra George Gershwin, mens musical-mesteren Stephen Sondheim skrev sange som Oscar-vinderen 'Sooner or Later (I Always Get My Man)'.

Warren Beatty har længe villet lave en forsættelse til sin hitfilm, men det er gentagende gange blevet forhindret af juridiske årsager ang. ejerskab af filmrettighederne til selve tegneserien. Men er der virkelig behov for en fortsættelse? For 'Dick Tracy' føles virkelig unik i dag set i lyset af tidens nutidige filmmarked af tegneseriefilm og er bestemt værd at se – gerne i god billedkvalitet, så man kan nyde farverne!

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter