Cookie- og Privatlivspolitik
Er du en film-hykler?

Er du en film-hykler?

Had den eller elsk den. Mother! en vigtig film

Stem op!
13
Stem ned!
0
(reset)

Darren Aronofskys Mother! deler vandene og er ikke en film for alle. Til det er den alt for underlig og/eller prætentiøs.  

Ligegyldigt om du elsker eller hader filmen – og ja, de fleste havner i en af ydrekategorierne - er ’Mother!’ et modigt indslag, der tør være uafhængig i en filmbranche, der kun fokuserer på bundlinjen med den ene fortsættelse, reboot eller brand-filmatisering efter den anden.

’Mother!’ står alene - og ud fra billetsalget at vurdere er den måske også lidt ensom. Hvilket er virkeligt synd. For, har man nerverne til at se den, bør vi som publikum støtte op om de originale ideer, så andre filmskaberne kan gå samme vej.

Uden de modige instruktører, ville vi i år ikke havde fået film som La La Land, Underverden, Baby Driver og Dunkirk. Alle populære titler, der turde gå egne veje. Var de bedre film end ’Mother!’? Måske, måske ikke. Det er ikke pointen.

Pointen er, at debatten længe har lydt, at Hollywood har mistet sit kreative touch, og at alt det originale indhold er flyttet permanent over på streamingtjenesterne. Men gør vi som publikum noget ved det, eller ser vi fortsat de film, vi kender i forvejen, mens de nye indslag lider en stille biografdød?

I USA og herhjemme for den sags skyld er ’Mother!’ langt fra en sællert. På trods af Jennifer Lawrences elskværdige kendisfaktor. Samtidig har filmen i hjemlandet fået den laveste publikumskarakter (CinemaScore), nemlig et F. Der er altså ikke meget kærlighed fra numserne i sæderne.

Bundkarakteren har fået Megan Colligan fra Paramount til at italesætte hykleriet til Hollywood Reporter:

- Denne film er ekstremt dristig. Vi har at gøre med en instruktør og en skuespillerinde på toppen af deres karriere. De har lavet en film, der skulle være modig. Alle vil have originale filmskabere, og alle hylder Netflix, når de fortæller en historie, ingen andre vil fortælle. Dette er vores version. Vi ønsker ikke, at alle film skal være sikre. Og det er okay, hvis nogen folk ikke kan lide filmen, lyder der fra Colligan.

Og der er noget om sagen. Som jeg skriver længere oppe, er det jo de frygtløse sjæle, der tør se noget uden et præeksisterende tilknytningsforhold, der styrker markedet. 'Underverden' og 'La La Land' havde fx brug for det mod, og når filmåret er omme, huskes de for deres originalitet.

Derfor er ’Mother!’- horribel eller genial - vigtig. Spørgsmålet er så, om I er enige?

Mother! er lige nu aktuel i biografen

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
jan

Traileren ser spændende ud og masser af gode skuespiller samt er vild med et godt gys, men jeg bliver åbenbart tvunget til at vente til den kommer på blu-ray, da esbjerg IGEN skuffer mig.
Det er sjovt den måde de forskellige biografer vælger på.
Jeg håber at det er udfra erfaring fra tidligere film fra samme båd, men når man ser på biocity Esbjergs side med film, kan det godt undre mig, at der er plads til 10 forskellige opera visninger.
Kunne man ikke godt bare have vist en mindre opera og give plads til den her film.
Jeg skal nok lad være med at dømme folks smag, men det er godt biografen kalder det SÆRvisning, de MANGE operetter.
Jeg mener hvert faldt at det er SÆRT, at man ikke har plads til en film med Darren Aronofsky, hvis C.V. tæller film som Black Swan - Noa og The Wrestler, bare for at nævne nogen?
Filmen tæller så stærke kort som Michelle Pfeiffer, Ed Harris, Jennifer Lawrence samt El Matador Javier Bardem.
Deres Talent og C.V. skriger højere end nogen opera.
JEG UNDRE MIG BARE..........................

Segoyuser/116755

Jeg gik imod strømmen tænkte lad se hvad den film indeholder, kun læst den blev nedsablet, jeg blev positivt overrasket dejligt med ny "film" har længe tænkt kommer der ikke noget andet end nyfortolkning af "gamle" film....

Mother jeg sad altså på en måde var tanketom, den afsluttende musik var perfekt, den skal endda engang ses igen, fordi det ikke bare var en tjubang film der var noget substans efter min mening.
Godt der er forskellig syn som vi er forskellig personer. Dertil var der helt ro i salen , end ik telefon ej snak...skønt

Johnnyuser/335920

at trailers og markedsføring forsøger at sælge filmen som noget den ikke er, og hvis der er noget jeg hader, så er det vildledende markedsføring. Det er en af grundene til at jeg IKKE skal se MOTHER!!! i biografen.

En af de andre grunde er selve titlen, som der også bliver gjort tykt grin med i USA, hvor titlen bliver råbt, hver gang det bliver sagt. Det kan være jeg vil kunne li filmen, det kan være jeg hader den, men på nuværende tidspunkt kan jeg bare ikke tage en film med den titel seriøs.

En tredje grund til at jeg IKKE skal se MOTHER!!!!!, er at jeg er ved at have fået min dosis Jennifer Lawrence for de næste 5 år.

Maria

Jeg har som udgangspunkt intet imod at støtte originale fortællinger. Men af hvad jeg har set og læst om denne her film, er den simpelthen for sær og for klam til at jeg gider se den.

Når den blandt andet bliver sammenlignet med "A Clockwork Orange" står jeg helt af, da "A Clockwork Orange" er min største pet peeve indenfor filmverdenen, selvom "A Space Oddysey" kommer som en meget tæt 2'er. Jeg gider ikke spilde min tid på sære film med sære karakterer, uanset om de har et vigtigt budskab eller ej. ;)

M

Det er brandgodt skrevet! Det er bestemt én af grundene til, at jeg måtte se den. Jeg hører tit folk klage over manglen på originalitet, men når der så (for en gang skyld) kommer noget til kategorien, så vil de selvsamme mennesker ikke se det.

Hvis man gerne vil have noget ud af sine biografoplevelser, og hvis man gerne vil udfordrer sine grænser som filmseer. Jamen hvad venter man så på? Se 'Mother!'!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter