Cookie- og Privatlivspolitik
8 film hvor smykkerne er vigtigst

8 film hvor smykkerne er vigtigst

Diamonds are a girl's best friend

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

I mange film vælter det med smykker, men det er sjældent, at ret mange af os lægger mærke til dem. Ligesom mange andre rekvisitter, så indgår de blot som en slags baggrund for filmens handling og ikke som noget, der virkelig betyder noget.

Men dermed ikke sagt at det altid forholder sig sådan. Der er faktisk også film, hvor smykkerne er vigtige for filmens handling - eller ligefrem helt afgørende.

Tænk blot på de tre fantastiske Lord of the Rings-film, hvor ringen må siges at være ret afgørende for handlingen. Eller den klassiske film 'Gentlemen Prefer Blondes', hvor Marilyn Monroe synger "Diamonds are a Girl's Best Friend" (uanset hun sjældent gik med den slags udenfor optagelserne).

Her er 8 film, hvor jeg synes smykkerne var allervigtigst for filmens handling

Touchstone Pictures

Pretty Woman
Hvem husker ikke scenen i Pretty Women, hvor Edward Lewis (Richard Gere) klapper en juvelboks i sekundet før Vivian Ward (Julia Roberts) fingre rører en fantastisk halskæde med rubiner og diamanter?

Halskæden fra 'Pretty Women' havde en værdi på 8 mio. kr. og består af 23 rubiner omkrandset af diamanter.

New Line Cinema

The Lord of the Rings
Ringen i 'The Lord of the Rings' og The Hobbit-filmene spiller jo en temmelig stor rolle for filmenes handling. Til filmene blev der lavet i alt 15 guld ringe, der allesammen varierede en lille smule i størrelse og vægt.

I modsætning til de andre smykker i denne liste, så kan du faktisk købe ringen fra filmen - eller ihvertfald den præcis samme ring, fra præcis den samme juveler som lavede ringene til filmen.

Om du så bør gå så meget op i Tolkien, at det er værd at bruge over 1000 dollars på en kopi af ringen, skal jeg lade være med at blande mig i.

Twentieth Century Fox

Moulin Rouge
Selvfølgelig er 'Moulin Rouge' med, når der skal laves en liste over storslåede filmsmykker. I denne fantastiske film bærer Satine (Nicole Kidman) en kæmpe halskæde med mere end tusinde diamanter (helt præcis 1308 diamater på i alt 134 karat).

Halskæden blev vurderet til over 6 mio. kr., hvilket gør den til et af de dyreste filmsmykker nogensinde.

Twentieth Century-Fox

Gentlemen Prefer Blondes
Her er filmen med den klassiske scene, hvor Marilyn Monroe synger "Diamonds are a Girl's Best Friend".

Og det er der måske grund til, hun synger, da der i den grad også blev lagt mærke til halskæden hun bar i scenen: The Moon of Baroda, en gul pæreformet diamant på 24 karat og med en vis historie bag sig.

Selv synes jeg ikke, filmen er specielt fantastisk, men den har alligevel fået en rating på 7,3 på IMDB, måske pga. prinsessedrømmen.

Jurow-Shepherd

Breakfast at Tiffany's
Den lignede en tidlig version af product placement, men det var faktisk helt efter bogen, da Holly Golightly (Audrey Hepburn) udbryder "I'm just crazy about Tiffany's!" i filmen Breakfast at Tiffany's.

En klassisk scene, som huskes både for smukke Audrey Hepburn, hendes lille sorte Givenchy-kjole, de lange handsker, cigaretrøret og hendes storslåede halskæde af perler og diamanter.

New Line Cinema

Sex and the City 2
Uanset hvad man synes om 'Sex and the City', så kommer man ikke udenom, at Mr. Bigs (Chris Noth) forlovelsesring til Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) er et af de mest kendte filmsmykker.

Forlovelsesringen består af guldring med en central 5 karat sort diamant der er omkrandset af 80 små diamanter.

Paramount Pictures

How to Lose a Guy in Ten Days
Andie (Kate Hudson) bærer i denne film det dyreste filmsmykke nogensinde: En Isadora halskæde på 84 karat med en værdi på over 30 mio. kr.!

Centralt er halskældens vedhæng, der er en safir på hele 52 karat.

Paramount Pictures

Titanic
Ligesom 'Sex and the City' så kan 'Titanic' altid skabe en god diskussion om, hvorvidt det er en god film eller ej. Men helt sikkert er det, at Rose DeWitt Bukaters (Kate Winslet) halskæde Heart of the Ocean spiller en central rolle.

I filmen er Heart of the Ocean blot en vigtig rekvisit, men efter filmen var færdig, blev der faktisk lavet et ægte Heart of the Ocean-smykke. Det ægte smykke består af en 170 karat safir der er omkrandset af 103 diamanter. Værdi: 25 mio. kr.!

Indlægget er skrevet af Mads Phikamphon, der står bag portalen MightyGoods.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Ann-Britt

Tjaa MIN pengepung kommer kun ind i en juvelerbutik, hvis jeg er der for at ose :(

Nevermind, det var en sjov liste over skønne film ... æh smykker.

Jeg har ikke selv set alle filmen, men scenen fra Pretty Woman husker jeg tydeligt.
Faktisk har jeg læst et sted/set? (måske? på jubilæums dvd'eren), at den scene slet ikke er lavet til filmen, men at Richard Gere elskede at drille Julia Roberts under optagelserne, så scenen er i virkeligheden kun tænkt som et drilleri fra hans side :D

Camillauser/138272

Pga Breakfast at Tiffany's sukker jeg efter et smykke fra Tiffany's.
Jeg er vild med deres turkise indpakning, men pengene rækker kun til neglelak i dén farve.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.