Cookie- og Privatlivspolitik
Et forsvar for genindspilninger

Et forsvar for genindspilninger

Nogle historier kan fortælles igen og igen

Stem op!
6
Stem ned!
0
(reset)

Det er ikke meget, der synes at være til overs for de mange genindspilninger, som kommer ud af Hollywoods drømmemaskine. Forståeligt nok.

Lad mig blot nævne unødvendige, uinspirerede og dovne remakes som The Fog (2005), Carrie (2013) og RoboCop (2014).

Men hvorfor i grunden denne principfaste uvillighed mod genindspilninger? Altså udover, at der findes virkeligt dårlige af slagsen? Er det argument nok? Nej! Lad mig derfor lige spille Djævelens advokat.

For der findes absolut genindspilninger, jeg ikke ville være foruden. Film, der gør noget nyt, udfordrende og interessant med sit forlæg frem for tankeløst at kopiere eller udvande originalen.

Se blot på forrygende film som Invasion of the Body Snatchers (1978), Scarface (1983) og The Fly (1986), videre til 12 Monkeys (1995), The Departed (2006) og 13 Assassins (2010).Historier der kan fortælles igen og igen
Jeg mener nemlig, at der er historier, som er så gode, at de kan fortælles igen. Og igen. Problemet ligger for mig at se ikke i genindspilningerne i sig selv, men i måden en film genindspilles på.

Et remake er ikke dårligt bare fordi, det er et remake, men fordi, det simpelthen er en dårlig film. Det kan skyldes en slap instruktion, jammerlige skuespilsprælstationer eller et dovent manuskript – men altså ikke bare fordi, det er et remake.

Desuden findes der jo også virkeligt mange dårlige film generelt. Film, der ikke er remakes. Og er der en uvillighed mod film generelt? Nej. På samme måde som der findes slappe genindspilninger, findes der også uinspirerede, klichétunge og dovent lavede film, som er baseret på nyt materiale.

Så i stedet for at udskamme remakes, bør vi hellere rette vores kritiske sans mod film generelt.

Husk desuden på, at den originale film jo heller ikke slettes fra filmhistorien bare fordi, den genindspilles. Og måske kan et remake endda lede publikums opmærksomhed hen på den fremragende original.Vi bør se frem til genindspilninger

Skulle vi i stedet for blot tankeløst at rette vores had mod genindspilninger ikke hellere se frem til dem? For tænk nu, hvis der var tale om en forrygende film eller måske endda en ny klassiker som eksempelvis John Carpenters The Thing fra 1982 eller Michael Manns Heat fra 1995.

Det ser da bestemt heller ikke ud til, at rækken af remakes stopper. Forude venter der nemlig op til flere af slagsen. Flere som jeg venter spændt på.

Se blot på en ny omgang Tomb Raider med svenske Alicia Vikander i hovedrollen. Det kan der bestemt godt komme et vellykket arkæologi-eventyr ud af.

Eller hvad med remaket af en af mine absolutte favoritfilm – nemlig italienske Dario Argentos visuelt duperende og forrygende skrækfilm Suspiria fra 1977. Den har ikke umiddelbart brug for en genindspilning, når man tænker på, hvor unik den er. Men med Luca Guadagnino ('I am Love') i instruktørstolen og Tilda Swinton på rollelisten, har den bestemt pirret min nysgerrighed.Genindspilninger er ikke onde i sig selv

Det er altså ikke genindspilningerne i sig selv, der er af det onde, men ganske enkelt dårlige film uden kreativt inspirerede kræfter bag sig.

Problemet ligger ligeså meget også i filmlandskabet generelt, hvor der sigtes efter sikkerhed frem for nytænkning. En sikkerhed for at få pengene i hus. Forståeligt nok, for hvem ønsker at floppe?

Derfor ser vi så mange genindspilninger – og for den sags skyld også reboots, prequels og sequels. Folk kan lide det, de kender. Så kig også lige indad næste gang, du tænker på at bitche over remakes. Tag selv flere chancer, når du går i biografen – og måske skulle du endda prøve at se det gode i genindspilningerne.

Hvad er jeres favorit-genindspilninger, og hvilke ser I frem til?

15 forrygende genindspilninger:
Invasion of the Body Snatchers (1978)
The Thing (1982)
Scarface (1983)
The Fly (1986)
The Blob (1988)
Bram Stoker’s Dracula (1992)
True Lies (1994)
Heat (1995)
12 Monkeys (1995)
Ocean’s Eleven (2001)
Dawn of the Dead (2004)
War of the Worlds (2005)
The Departed (2006)
Piranha (2010)
13 Assassins (2011)

15 svage genindspilninger:
Planet of the Apes (2001)
The Fog (2005)
The Pink Panther (2006)
The Invasion (2007)
Halloween (2007)
Dinner For Schmucks (2010)
A Nightmare On Elm Street (2010)
The Karate Kid (2010)
Straw Dogs (2011)
Conan the Barbarian (2011)
Total Recall (2012)
Carrie (2013)
RoboCop (2014)
Poltergeist (2015)
Martyrs (2015)

15 genindspilninger på vej:
Don’t Look now (1973)
Suspiria (1977)
The Warriors (1979)
First Blood (1982)
Scarface (1983)
Big Trouble In Little China (1986)
Bloodsport (1988)
Cliffhanger (1993)
Stargate (1994)
Ace Ventura (1994)
Cube (1997)
Tomb Raider (2001)
Big Man Japan (2007)
A Prophet (2009)
De urørlige (2011)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Per

Skal bare se Ace Ventura geninspilningen.
Hvis bare det er så sjovt som de gamle så skal det nok blive fedt
https://tankpenge.dk

Johnnyuser/335920

havde vi ikke fået Origin-, Rise- og War- of Planet of the Apes. En af de bedste film-trilogier. Her har man samtidig meed en film-serie der samtidig med også har gavn af opdateret teknologi og effekter.

Nogle af de dovne genindspilninger opdaterer de godt nok effekterne, men hvis historien eller skuespillet halter, så er det ligemeget. Clash of the Titans(2010) var frygtelig og ikke i nærheden af Clash of the Titans(1981). Jeg kan ikke se andre i rollen som Douglas Quaid end Arnold Schwarzenegger, så var ikke interesseret i filmen fra 2012, og efter hvad jeg har hørt, så gik jeg ikke glip af noget.
Ud fra trailerne virkede den nye Ben-Hur heller ikke til at blive særlig god, så den undgik jeg også, og her ser det også ud til at have været den rigtige beslutning.

Noget jeg dog gerne vil se en genindspilning af, når James Cameron generverver rettighderne, er The Terminator. De sidste 3 fhåbløse film har ikke gjort noget godt for den franchise. Han vil dog være dybt optaget af at instruere de næste 4 Avatar film, så det vil allerhøjest være som producer, han vil være tilknyttet. Og så vil jeg håbe de starter helt fra bunden , hvor det er en ny familie(og ikke Sarah og John Connnor), der forfølges af en dræberrobot.

Selv om jeg er åben for genindspilninger, så er der dog nogle film, jeg tvivler på vil blive vellykkede som genindspilninger. Det er Pulp Fiction og Back to the Future. Det kan dog være interessant med en fortsættelse til Back to the Future, hvor en dreng finder en forladt Delorean og rejser Back to the Future.

Thomas

Dette er et godt eksempel på en fremragende genindspilning som jeg hellere vil se end originalen.
Selvfølgelig på grund af teknikken der gør King Kong mere livagtig, de nutidige skuespillere og så er det en historie der kan tåle at blive fortalt igen.
Den klart flotteste King Kong som er lavet.

Rasmus/Musen

For filen da!
Genindspilninger kan Absolut være rigtig gode.
Jeg har set mange gode af dem.

Bl.a Planet og the Apes(De nyeste fra år 2011- til 2017 er dog de allerbedste, må jeg nu sige)
-Så har jeg desuden også set Tomb Raider filmene, som faktisk også var gode(glæder mig meget til den nye film næste, jeg er GIGANTISK fan af spilserien).
-Og så har jeg også set Batman-filmserierne(både Tim Burtons serie fra år 1989-1992 OG Christopher Nolans nyere serie fra år 2005-2012). De var også virkelig gode, begge serier(Nolans er nok allerbedst, hvis jeg selv skal sige det).

Min holdning er bare, at selvom man har set de film så mange gange blive genindspillet, så fungerer det rent faktisk stadigvæk på os!

DERFOR kan vi altså ikke leve foruden vores elskede genindspilninger af tidligere film igen, og igen og...
;-)

Julius

I en efterhånden så mættet tid med genindspilninger, er det helt klart et solidt kritikpunkt, at langt størstedelen af de 'moderne' remakes simpelthen er elendige.

Udgangspunktet, man burde tage, var at tage film med gode koncepter, der ramte ved siden af af en eller anden grund, og så remake dem. Den kommende It er et fantastisk eksempel på lige præcis den type film, man BØR remake.

Det er fuldkommen absurd at forsøge at genskabe succesen, Ben-Hur havde i 50'erne med et klichéfyldt actioneventyr, på samme måde som en remake af Memento er fuldkommen unødvendigt.

Problemet er lige nu, at der bliver hovedsageligt lavet remakes af klassikere i stedet for film, der faktisk fortjener en chance til.

rene

ved slet ikke om det er en rigtig genindspilning
men de nye batman

gustave

Er helt enig - Heath Ledger især, trækker de film op.
Generelt er Christopher Nolans mørke univers ift. de gamle er i min optik helt genialt!

//Gustave S.
https://www.xn--lnio-qoa.dk/

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter