Cookie- og Privatlivspolitik
Mit bedste minde med Roger Moore

Mit bedste minde med Roger Moore

Blogger om The Spy Who Loved Me

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)

Blogindlægget er skrevet af Lars Bergstrøm, som er fast blogger på kino.dk.

Roger Moore fortjener langt større kredit for sin rolle som Bond, end eftertiden gav ham i årene efter – men siden har han fået en renæssance og regnes med rette som en af de helt store.

Jeg kommer senere med en retfærdig beskrivelse af en af min ungdoms store filmhelte, som jeg faktisk først mødte i tv-serien The Perusaders, hvor han optrådte som gentleman-aristokraten Lord Brett Sinclair, i øvrigt sammen med amerikaneren Tony Curtis (Jamie Lees far).

Men her nøjes jeg med at skrive om det, jeg mener, var hans bedste optræden på det store lærred; The Spy Who Loved Me. Filmen har alt det, som gør Bond til Bond, og nogle af de mest spektakulære momenter i Bondhistorien. 

Det hele starter i en skihytte i Østrig, hvor James, som sædvanligt, har nedlagt en skønhed. Da han kaldes til tjeneste midt i det hele, viser det sig, at han er fanget i en fælde, hvor han jages på ski. Under jagten viser det sig selvfølgelig, at Bond aldrig er uforberedt, men har medbragt gadgets. Herunder en skistav som kan skyde - og, da det ser allerværst ud, og han styrter ud over en klippe, en faldskærm med Union Jack!

En af de (russere, viser det sig) Bond dræber i jagten, har en særlig betydning senere i filmen.

The Spy Who Loved Me/MGM

Filmens plot er klassisk: En af Bond-seriens bedste skurke, Karl Stromberg, har sat sig for at stjæle ubåde udstyrede med atom-missiler - målet er salg til højest bydende og ultimativt tredje verdenskrig. Hans fæstning er noget af det mest imponerende fra en Bond-film. Når armageddon starter, sænker han ganske enkelt pylonerne på hans gigantiske havbolig, for at overleve under vand, med særligt udvalgte, selvfølgelig.

Filmen introducerer også den mest ikoniske håndlanger i hele Bond-universet: Jaws - kæmpen med ståltænderne. En tilsyneladende usårlig skabning, som aldrig kommer mere til skade, end at hans tøj bliver støvet.

Filmens absolutte clou er intet mindre end Bond-seriens bedste biljagt - sluttende absolut spektakulært, med Lotusen som forvandles til ubåd.

Roger Moore peakede i rollen som 007 - han var cool og med en ironi, som klædte figuren.

At en af seriens bedste Bond-piger, Babara Bach er med, trækker ikke ned. Hun er absolut Bonds kvindelige modstykke som Major Anya Amasova - og det er selvfølgelig hendes kæreste, som Bond har dræbt, hvilket fører til lidt komplikationer, da hun har svoret at dræbe kærestens morder. Især fordi, netop de to skal samarbejde for at nedkæmpe Stromberg.

Filmen bevæger sig vidt omkring, blandt andet til Egypten og pyramiderne og slutter i Middelhavet, hvor Bond naturligvis nedkæmper både Stromberg og Amasovas modvilje og modstandskraft.

The Spy Who Loved Me/MGM

Også nogle af seriens bedste replikker kommer fra 'The Spy Who Loved Me':

Bond kigger på en haremspige og siger: ”When one is in Egypt, one should delve deeply into its treasures...”

Bond om filmens skurk: ”Mmm, maybe I misjudged Stromberg. Any man who drinks Dom Perignon ’52 can’t be all bad.”

Q: ”Right, now pay attention 007. I want you to take great care of this equipment. There are one or two rather special accessories.”
Bond: ”Q, have I ever let you down?”
Q: ”Frequently.”

Bond omtaler Jaws: ”He just dropped in for a quick bite.”

Filmens design er måske det bedste ved det hele - der har aldrig været en flottere base i en Bond-film.

Hvad er din bedste oplevelse med Roger Moore?

De bedste film er dem, som er alt for korte. 

Filmhilsner 

Lars Bergstrøm (Wayne)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

Ja, det er vel også mit bedste minde om min yndlings Bond og en skuespiller jeg synes var fremragende.

Fantastisk film med den legendariske skurk, Jaws, og en kvinde jeg blev nærmest småforelsket i da jeg så filmen og så den ikoniske bil. I denne ene film får vi måske BEDSTE: Bond, film, skurk, babe og bil.

Ingen fyrer one-liners af som Roger Moore, det var verdensklasse. Charme, humor, ironi og britisk overklasse arrogance medbragte han til Bond og det passede perfekt og udgjorde at jeg stadig regner ham for den bedste Bond.

Jeg mener jeg har været inde på det før, men Roger Moore spillede i lange tider næsten den samme rolle og på samme egenskaber. Hans roller og måde at spille dem på i Helgenen, De Uheldige Helte og James Bond ligger meget tæt op af hinanden.

"Bond om Bond", er en fin bog som også står på min hylde.

Wayne

Man troede på at han scorede den ene kvinde efter den næste - det er ikke helt det samme med Craig...

Jeg har desværre kun set et par afsnit af Helgenen - er det værd at opsøge dem?

Antaeus

Helgenen:
Hvis du kunne lide "De Uheldige Helte" så er der også en chance for at du kan lide "Helgenen". Heltene er dog en klasse bedre, men jeg kunne godt lide Helgenen. Det er dog svært at gætte på om du vil kunne lide den eller ej. Jeg har købt og set alt det Helgenen man kunne få i den store butik på Strøget i København, som nu er lukket. Jeg var ret godt underholdt, men jeg er også vild med Roger Moores måde at være på i film.

De fleste af de afsnit jeg har var i farver, men der var også nogle i sort/hvid og så et par film. Hvis du vil tjekke lidt ud før køb så er youtube en god hjælp, hvor hele afsnit kan ses.

Jonas

Rimelig godt breakdown af The Spy Who Loved Me. Personligt synes jeg, at de tog den samme formel i Moonraker og gjorde alt en tand bedre, men der er ingen tvivl om, at The Spy Who Loved Me er en ikonisk film.

I anledning af 50-årsjubilæet for Bond på film blev der udgivet en bog af Roger Moore ved navn "Bond om Bond", hvor han udtalte sig om serien. Der har højest sandsynligt været en medforfatter indenover for at gøre bogen mere helstøbt, men den er skrevet i den samme humoristiske tone, Moore selv havde i sine film. Derudover har jeg også nydt at følge ham på Facebook, hvor han jævnligt opfordrede fans til at stille ham spørgsmål, som han så ville besvare. Ikke min yndlings-Bond, men manden havde bestemt varme og charme!

Wayne

Der er nok ikke mange som mener at Moonraker er en bedre film end TSWLM.

Men personligt synes jeg også den næsten lever op til forgængeren - specielt introen er blandt de bedste i nogen Bondfilm, overhovedet.

Jeg har også læst Bond om Bond - den er næsten obligatorisk hvis man er fan.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter