Cookie- og Privatlivspolitik
Blog: Mit filmår 2016 - Del 2

Blog: Mit filmår 2016 - Del 2

Et skuffende kvartal

Stem op!
17
Stem ned!
0
(reset)

Indlægget er skrevet af Lars Bergstrøm, der er fast blogger på kino.dk.

Her fortsætter jeg min gennemgang af 2016, årets biografudbud – med andet kvartal. Var det godt, middel eller skidt? Læs første del her.

Det er selvfølgeligt helt subjektivt, og set med mine øjne. Du er velkommen til at fortælle hvad du mener, om du er enig eller uenig i mine betragtninger. Udover en kort beskrivelse giver jeg filmen en karakter fra 1-10.

Samtidig har jeg endnu ikke set alle årets film, så der er absolut nogle som også fortjener en omtale. Det håber jeg på at du vil supplere med.

Efter en forrygende start på året, var andet kvartal desværre slet ikke på samme niveau.

The Huntsman: Winter's War ©UIP
07.04.2016. The Huntsman: Winter's War
Ringe og helt overflødig fortsættelse til Snow White and the Huntsman. Denne gang uden Snehvide (Kristen Stewart), som filmselskabet var blevet uvenner med. Og hvad gør man uden hovedpersonen? Enkelt. Man skriver hende bare helt ud af historien, og nøjes med at omtale hende ved navn. 4/10

14.04.2016. Hardcore 
POV- action. Som at overvære et computerspil, uden selv at kunne deltage. Det er underholdende i starten, men kedeligt i længden, da det hele bare fortsætter uden pauser. En vis portion humor holder dog liv i filmen i et stykke tid. 5/10

14.04.2016. Junglebogen
Disney har valgt at lave live action-versioner af alle deres klassikere. Denne gang var de nået til min favorit af dem alle. Desværre levede den kun op til forlægget på det visuelle. Men historien er jo stadig glimrende, og mange gode skuespillere lægger stemmer til. Bl.a. Christopher Walken, Ben Kingsley, Lupita Nyong'o og Scarlett Johansson. 7/10

Der kommer en dag ©Nordisk Film
21.04.2016. Der kommer en dag
Stærk og vedkommende film, som også formår at være eventyrlig midt i al elendigheden. Desværre tør producenterne ikke at gå hele vejen, men lander historien så blidt at håbet om international anerkendelse fordamper totalt. Alligevel er det absolut en af årets bedste danske film, og drengene, som nu er voksne, lever for altid med uoprettelige sår. 7/10

21.04.2016. Mr. Holmes
Verdens bedste detektiv er populær som aldrig før. Og hvorfor ikke fremstille ham i hans livs efterår, også.  Ian McKellen laver en fortrinlig fremstilling af en mand, som godt nok er ved at blive senil men stadig er i stand til at løse gåder. I sit livs efterår viser han en mere menneskelig side af geniet. Måske ikke nogen stor historie, men er man til den særlige engelske tone, så vil man elske filmen. 7/10

28.04.2016.Captain America: Civil War
Tredje del om kaptajnen som vendte tilbage fra kulden. I virkeligheden mere en Avengers-film. Knap så skarp som The Winter Soldier, men med noget af den bedste superhelte-action, der nogensinde er lavet. Brødrene Russo har fat i den lange ende, men Marvels skurk er desværre endnu en gang bare en trist skæbne, som understreger en af filmens vigtigste pointer: Ville verden være et mere sikkert sted uden superhelte, og skal kræfterne sættes under administration? Højst overraskende er det spejderdrengen Captain America, som havner på ”den forkerte side”. 8/10

Eye in the Sky ©Scanbox
04.05.2016. Eye in the Sky
Krigens dilemma bliver glimrende beskrevet. Hvor langt skal man gå, og hvem er det i orden at dræbe i bestræbelserne på at redde liv? Måske ikke den mest almindelige krigsfilm, men til gengæld et godt eksempel på moderne krigsførelse. Intens spænding og godt skuespil af Helen Mirren. 7/10

19.05.2016. Diary of a Teenage Girl
Hovedpersonen nøjes ikke med at drømme, men udlever sin fantasi om at score sin mors kæreste. Bittersød komedie/coming of age-film. 7/10

19.05.2016. X-Men: Apocalypse
Ikke Singers bedste X-Men-film, men mindre kan gøre det. I forvejen var mine forventninger små. Det lignede i den grad et CGI-brag, fyldt med kedelige slagsmål. Heldigvis blev jeg positivt overrasket over en interessant skurk og mere af X-mens oprindelses historie. Filmen har dog også et par fodfejl. Blandt andet Jean Greys alt for tidlige transformation til Phønix. 7/10

26.05.2016. Alice i Eventyrland: Bag spejlet
Visuelt helt på højde med Burtons forgænger. Historien er dog lige som forgængeren slet ikke på højde med Disneys eget tegnede forlæg. Men langt bedre og mere fantasifuld end jeg havde frygtet. 6/10

En mand der hedder Ove ©Nordisk Film
26.05.2016. En mand der hedder Ove
Svensk Gran Torino. Bitter mand, på selvmordets rand, ender med at redde dagen. En dramakomedie som, trods gode momenter, mest lever på en særlig charme. 7/10

02.06.2016. Mig før dig
Rammer et aktuelt emne. Men den kvindelige hovedpersons evige smil ramte altså forkert hos mig. Jeg kom ikke til at tro på "romancen", men den skal have plus for ikke bare at ende med sukker på toppen. 6/10

02.06.2016. Money Monster
Filmens egentlige pointe er, at det hele bare er lige meget. Dagens sensation er afløst af en ny i morgen. Og hvad skal vi i øvrigt have at spise i aften? Bevares Clooney og Roberts leverer et par fine præstationer. 6/10

Den lille prins ©Scanbox
09.06.2016. Den lille prins
I forvejen er dens oplæg en af de mest tænksomme børnebøger for voksne. Personligt forventede jeg ikke det store, da man valgte at flette to historier (en helt ny og den oprindelige) sammen.  Men det lykkes over al forventning, og det er en fremragende film for børn og voksne, helt på niveau med det bedste fra Pixar. Fantastisk rørende og et af højdepunkterne fra filmåret, som man ikke må snyde sig selv for. Ideen med at bringe historien frem til en nutidig verden, midt i stress og jag giver en optimal kontrast til historiens filosofi, fint repræsenteret ved den gamle pilot og hans modsætning til det omgivende samfund. 9/10

09.06.2016. The Neon Demon
Desværre et nyt lavpunkt I Nicolas Winding Refns karriere. Refn har efterhånden nået et stadie, hvor han føler sig hævet over sit publikum og mener det er rigeligt, at han deler ud af flotte billeder og stemningsfuld musik. Langt ind i filmen er man forledt til at tro, at der er en mening med galskaben. Det er der ikke. 3/10

The Nice Guys ©UIP
09.06.2016.The Nice Guys
Jeg havde glædet mig til action i stil med Shane Blacks egne Dødbringende våben-film. Det var der også en del af, men filmen er mere et syretrip i stil med hans Kiss Kiss Bang Bang, og denne gang er der egentlig ikke noget som skal tages alvorligt overhovedet. Desværre ikke en film, som efterlader en varig plads i historien, selvom især Gosling laver en figur man godt kunne have set mere af. 7/10

16.06.2016. Now You See Me 2
Fin lille sommer bagatel. Ikke helt så veloplagt som den første i serien. Mere en svindlerkomedie, end en film om magi. 6/10

23.06.2016. Independence Day: Resurgence
Lever desværre slet ikke op til den første, som stadig står som noget særligt i Emmerichs produktion. Kulisserne fejler ikke noget, men man når aldrig at interessere sig for figurerne, og slutningen er flad som en pandekage. 5/10

30.06.2016. Central Intelligence
The Rock er faktisk flere gang sjov i denne makkerpar-komedie, som bygger på en gammelkendt recept om gal vs normal. Let sommerunderholdning, som nemt er glemt igen. 6/10

Alt i alt et ret skuffende kvartal, med kun ganske få lyspunkter, og kun en enkelt film som har fortjent at komme med blandt årets 10 bedste.

Top 10 i andet kvartal:
1. Den lille prins
2. Captain America: Civil War
3. Eye in the Sky
4. X-Men: Apocalypse
5. The Nice Guys
6. Mr. Holmes
7. Diary of a Teenage Girl
8. Der kommer en dag
9. Junglebogen
10. En mand der hedder Ove

I næste afsnit om årets film behandler jeg juli, august og september 2016. Du er velkommen til at bidrage med din top 10 over kvartalet. Lad os få en diskussion på banen. Jeg ved der må være mindst én film, jeg burde have set.

De bedste film er dem, som er alt for korte. 

Filmhilsner 

Lars Bergstrøm (Wayne)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Arrowstormen

Tror "kun" jeg så 7 film fra det her kvartal (havde dog set Mr. Holmes et halvt år før). Kunne godt blive et tema for de næste kvartaller.

7) X-Men: Apocalypse (7/10)

6) Mr. Holmes (7/10)

5) Hardcore Henry (7/10)

4) Captain America: Civil War (8/10)

3) The Nice Guys (8/10)

2) The Jungle Book (8/10)

1) Warcraft (8/10)

Wayne

Jeg har ikke set Warcraft endnu - men mange mener at man sagtens kan se den, uden at kende til spiluniverset - så det kan sagtes være at jeg får det gjort.

Jeg kan se at vi er enige om at der ikke var mesterværker i 2. kvartal - lad os se om vi også er enige i de næste kvartaler...

Niclas Dalby

Det værste for mig er, at jeg slet ikke kan huske hvornår de forskellige film havde premiere i løbet af året, så derfor bliver det mest af alt mine tanker om de film, du har nævnt.
Det er også her vi nok for første gang virkelig er uenige om en del af filmene, hvilket blot er skønt, da film kan påvirke os alle på forskellige måder.

Vi starter dog ud rimelig ens angående karaktererne på de første film:
The Huntsman: Winters War
Forfærdelig film - en jeg aldrig vil se igen. Skuespillet var ikke-eksisterende, historien det samme og det var som om, filmen intet ville. 3/10

Hardcore:
Tjah, efter en del buzz fra udlandet kom den endelig til landet og jeg efterlod salen rimelig skuffet. Jovist, det var da interessant at lave sådan en film og den er til dels ganske veludført, men jeg blev på intet tidspunkt interesseret i karakteren og jeg var reelt set ligeglad med hvad der skete med ham. 5/10

Junglebogen:
Måske den mest imponerende film angående effekterne. På intet tidspunkt tænkte jeg, at de misbrugte animationerne eller blot leverede den halvvejs. Historien er ok, men man skal næsten udelukkende se den for det visuelle. 7/10

Nu kommer jeg til at springe lidt og giver lige et par hurtige karakterer:
Der Kommer En Dag: 7/10
Mr. Holmes: 6/10

Captain America: Civil War:
Russo-brødrene ved bare hvordan man skal lave en underholdende superheltefilm. Der er tydelige træk fra Winter Soldier, men de formår virkelig at udvide universet og Marvel-historien. Det mest imponerende er dog hvordan de formåede at gøre alle karakterer relevante, introducere Black Panther og samtidig holde fokus på den reelle trussel. Det eneste jeg manglede, hvilket er en generel ting med Marvel film, var dybdeborende konsekvenser for handlingerne. 8/10

Eye In The Sky: 7/10
Diary of a Teenage Girl: 5/10

Nuvel, indtil videre har vi været rimelig enige, men nu kommer den første film, hvor jeg nok er noget mere negativ indstillet end de fleste.

X-Men: Apocalypse
Det er meget muligt Batman v Superman samt Suicide Squad var skuffende, men det samme kan jeg kun sige om Apocalypse. Det eneste lyspunkt i filmen var Fassbender og McAvoy, problemet er blot, at førstnævntes historie lige så godt kunne have manglet. Apocalypse var noget af det tammeste, jeg nogensinde har set, hans gerningerne var tomme, hans kræfter var ikke-eksisterende og lad mig endelig komme uden om Jennifer Lawrence i en hulens fart. 3/10

Alice i Eventyrland: Bag Spejlet: 3/10
En Mand Der Hedder Ove: 6/10
Mig Før Dig: 5/10
Money Monster: 5/10
Den Lille Prins: 8/10

The Neon Demon:
Ak ja, her vender jeg så bøtten i forhold til mine tanker om Apocalypse, for jeg synes virkelig Neon Demon er fed. Det er et skridt op fra Only God Forgives, men stadig ikke nær så god som Drive, men den formår alligevel at tage et rimelig unikt spin på temaer som fordærvelse og tomme drømme. Scenografien og brugen af farver er blandt de flotteste jeg har set i år og soundtracket godt skruet sammen. Der er helt klart også negative aspekter ved filmen, hvor instruktørens tanker aldrig når videre end lærredet, men jeg var stadig godt tilfreds med den. 7/10

The Nice Guys: 8/10
Now You See Me 2: 3/10

Independence Day: Resurgence:
Det er lige før jeg ikke vil skrive noget om den, da den ikke fortjener det. Årets indtil videre absolut ringeste film og den rang bibeholder den frem til august måned. 2/10

Central Intelligence: 5/10

Som du selv skriver, så var dette kvartal noget svigende, men min absolutte favorit i disse måneder er dog en, der ikke er nævnt indtil videre, nemlig El abrazo de la serpiente (Slangens Favntag). En fænomenal film, hvor to kulturer møder hinanden og hvilke konsekvenser det får.
En anden er Rams, som jeg personlig holder meget af. En virkelig rørende film, der aldrig bliver større end hvad den selv kan bære.

Min personlige top 10 for dette kvartal er som følgende:
1. Slangens Favntag
2. The Nice Guys
3. Den Lille Prins
4. Captain America: Civil War
5. Rams
6. Eye In The Sky
7. Junglebogen
8. The Neon Demon
9. Der Kommer En Dag
10. En Mand Der Hedder Ove

Der er dog, som skrevet tidligere, en hulens masse film, som jeg simpelthen ikke kan huske hvornår de fik premiere og derfor kan jeg ikke nævne dem. Jeg nævner dem dog nok i del 4.

Wayne

Sjovt at to så filminteresserede folk som os, alligevel kan være så forholdvis uenige. Men det handler selvfølgelig netop om det du fremhæver - smag og subjektivitet.

Jeg har desværre ikke set Slangens Favntag, endnu - men det skal jeg have gjort, ved lejlighed. Det samme gælder Hrútar; (Blandt mænd og får) - eller Rams, ;-)

Nå - X-Men: Apocalypse. Min bedømmelse er måske lidt positivt farvet af at jeg i forvejen havde forestillet mig en "Transformers" film med et langt slagsmål - det fik vi ikke. Og så er X-Men er blandt mine superhelte-favoritter. Men 3/7 - der er jeg meget langt fra.

Alice i Eventyrland: Bag spejlet. Enig ikke nogen stor film - men alligevel 3/10? Der er vi altså helt ned at røre ved bunden, og jeg synes afgjort at den visuelt bedre - og havde et bedre budskab end det andet eventyr du gav 3/10; The Huntsman: Winter's War.

The Neon Demon; Jeg synes det var to skridt ned, i forhold til Only God Forgives. Men jeg er heller ikke den store fan af splatterfilm - og fint af Refn maler med en stor pensel. Jeg synes bare at budskabet var uinteressant.

Vi er både enige og uenige - heldigvis. Og mon ikke det fortsætter i næste kvartal?

Niclas Dalby

Det er det, der er det fantastiske ved film - det er så pokkers subjektivt hvad man holder af og af hvilke grunde. Hvis jeg så de ovennævnte film for 3-4 år siden ville mine karakterer helt sikkert have set anderledes ud og minde meget mere om dine - min smag har blot ændret sig meget på det seneste, så det er derfor også sjovt at læse indlæg som dine, hvor man virkelig kan se hvor forskellige vi er angående filmsmag.

Jeg glæder mig allerede til at læse del 3 og se hvor uenige/enige vi er :)

Julie

eftersom jeg har fået set 7 film i det kvartal indtil videre

1. Our Kind of Traitor (8/10)
2. Alice in Wonderland: Through the looking glass (7/10)
3. Captain America – Civil War (6/10)
4. Warcraft – (6/10)
5. Now You See Me 2 – (6/10)
6. X-Men: Apocalypse (6/10)
7. The Huntsman – Winters war 5/10

Jeg var ikke sådan helt vild med denne udgave af Captain America, jeg var i hvert fald skuffet. Da den var færdig havde jeg en fornemmelse af at der manglede noget.

3 film jeg har skrevet mig bag øret skal ses: Junglebogen, Den lille prins & The nice guys :)

Wayne

Our Kind of Traitor - den har jeg endnu ikke set. Nok mest fordi en del synes den var kedelig - men den burde jeg nok se.

Især Den Lille Prins kan du godt glæde dig til. De andre er også fin underholdning.

Julie

Jeg synes den var helt vildt spændende modsat så mange andre :D

Wayne

Jeg var vild med Natportieren af samme forfatter, så den får jeg set. :-)

Segoyuser/116755

Nå nu har du delt det op med film anno 2016 , vil da anbefale 7 minut over midnat, hvis du "filmnørd" ikke har set den?

Mig før dig, sukker på toppen fnis, jeg kunne nu vældig godt lide den aktualitet vælge sin egen død, tænkte ikke så meget over hun generelt var positiv/smilende, det var mere tema, kender så lige en der valgte at tage sit liv, fordi det syntes træls ....dog ramte det så hårdt en af mine venner da det skete vupti! I filmen er der et forløb et valg.

Helt klart den lille prins var rigtig god, hm den er vel udgivet men står ikke i mit hjem så jeg kan gense...

En mand der hedder Ove har jeg ikke haft lyst til at se...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.