Cookie- og Privatlivspolitik
Blog: Mit filmår 2016 - del 1

Blog: Mit filmår 2016 - del 1

En glimrende start

Stem op!
19
Stem ned!
0
(reset)

Indlægget er skrevet af Lars Bergstrøm, der er fast blogger på kino.dk.

Det herrens år 2016 er slut og nu historie – og var det så skidt, middel eller godt? Det er på tide at få afgjort kvaliteten af årets danske biografudbud. Det er selvfølgeligt helt subjektivt, og set med mine øjne – så du er velkommen til at fortælle hvad du mener, om du er enig eller uenig i mine betragtninger. Udover en kort beskrivelse giver jeg filmen en karakter i 10 skalaen.

Samtidig har jeg endnu ikke set alle årets film, så der er absolut nogle som også fortjener en omtale – og det håber jeg på at du vil supplere med.

Men lad os starte med begyndelsen, for med diverse prisuddelinger og Oscar tæt på – var januar naturligvis fyldt med gode film.

Den gode dinosaur ©Walt Disney Studios
07.01.2016. Den gode dinosaur
Det er sjældent set, at Pixar ikke lever op til forventningerne. Men det gjorde de ikke denne gang. Filmen blev aldrig vedkommende for alvor, og lignede en tynd bryg på temaer som er brugt mange gange før. 6/10.

07.01.2016. The Hateful Eight
Der er altid kæmpe forventninger til en ny Tarantino-film. Og de var ikke mindre til filmen som næsten var skrinlagt, før den blev sat i gang, fordi manuskriptet var blevet lækket i forvejen.  Men Tarantino besindede sig og lavede et kammerspil, med kun to lokationer – en diligence og en hytte i Wyoming. Det hele lavet som en skøn blanding af klassisk John Ford og Sergio Leone – og ikke mindst tilført et score fra legendariske Ennio Morricone. Dyster og galgenhumoristisk – og en af hans bedre film. 8/10.

14.01.2016. Daddy’s Home 
Papirstynd komedie, med enkelte små fnis. 5/10

14.01.2016. Youth 
Paolo Sorrentinos kommentar til alderdom og forfald vs. Ungdom – lidt i forlængelse af hans Oscarvinder, Den store skønhed. Filmen er uden dramatik og skal egentlig bare opleves med øjne og ører. 7/10.

Kollektivet ©Nordisk Film
14.01.2016. Kollektivet 
Det er jo ikke fordi der ikke er noget på spil i filmen - det er der i høj grad. Det er snarere, at de store tragedier næsten drukner i kampen for det hyggelige sammenhold. Ikke Vinterbergs bedste film. 7/10.

21.01.2016. Steve Jobs 
Danny Boyle instruerer Michael Fassbender og Kate Winslet – i en film om en af verdens mest innovative mennesker. Desværre udebliver dramatikken for det meste, for vi kender allerede æblekongens historie – også hans lidt kedeligere sider. Den er fortalt i bøger, artikler, på tv og i en tidligere film. Derfor ender filmen mere med at være båret af instruktion og skuespilpræstationer – end af selve historien. Og det er selvfølgelig i høj kvalitet, men også lidt kedeligt. 7/10.

21.01.2016. The Revenant 
Alejandro González Iñárritu vandt i 2015 hele 3 Oscars for mesterværket Birdman –  manuskript, instruktion og film. Alle var helt fortjente. Det var derfor nærmest naturstridigt, at han igen i 2016 var nomineret for film og instruktion. Det kræver som regel års forberedelse at lande en Oscar som instruktør. Men det skete altså med en film, som virkelig er en kraftpræstation – og en dramatisk fortælling om Hugh Glass’ kamp for overlevelse og hævn i Missouris vildmark. Filmen indbragte i alt 3 Oscars – blandt andet endelig en til Leonardo DiCaprio. Herudover et enestående hattrick af filmens fotograf Emmanuel Lubezki, som høstede en Oscar for 3. år i træk!  En af årets største film. 9/10.

The Big Short ©UIP
28.01.2016. The Big Short 
Endnu en film om finanskrisen – kedeligt.  Nej, overhovedet ikke! Adam McKay som hidtil kun havde instrueret rene komedier (Anchorman) havde sat sig for at give al elendigheden en humoristisk vinkel – med en intelligent fortælling om de mennesker som havde råbt ”Ulven kommer” i lang tid inden det hele væltede, og dem som valgte at investere imod systemet og endte med at tjene kassen. Det hele garneret med skægge sketches, som på en uvant måde forklarer økonomiske sammenhænge. 8/10.

04.02.2016. Den danske pige 
Stor international opsætning. Instruktør Tom Hooper, som lavede Oscarvinderen Kongens store tale, og med to af øjeblikkets helt store stjerner Eddie Redmayne og Alicia Vikander. På trods af historiens vigtighed, om forsøget på verdens første kønsoperation - og masser af dramatiske muligheder i forrygende omgivelser i København – endte filmen med at være mere flot end egentlig rørende. Især Alicia Vikander er overbevisende, mens Eddie Redmayne næsten er for meget et umælende offer. Synd, at man ikke baserede det hele på den virkelige historie, frem for David Ebershoffs roman – som ikke fortalte hele historien. Filmen vil også huskes for den ufrivilligt morsomme udgave af Vejle Fjord. Dom; Som dramatisk film; Bestået. Som dokumentar; Ikke bestået. Læs evt. min blog om emnet. 7/10.

Ex Machina ©DNA Films
04.02.2016. Ex Machina
Alicia Vikanders anden premierefilm, samme dag. Ikke fordi de blev lavet samtidig – men fordi biograferne ikke troede på den, og først valgte at vise den da den var udkommet på DVD og VOD. På den måde endte de med at få ret i, at den ikke blev den store succes – for det var den allerede udenfor biograferne. Fantastisk fremtidsfilm, om menneskets trang til at lave maskiner som ligner mennesker – men som selvfølgelig ikke skal have samme status. Hvad sker der når maskiner får følelser? Og når de bliver gengældt af mennesker. Diskussionen har vi haft i andre film tidligere. Men den er mere aktuel end nogensinde. 8/10.

11.02.2016. Deadpool 
Det bedste der er at sige om filmen er det der foregik inden den fik premiere. Sjældent er en film blevet hypet så meget, og så dygtigt inden en premiere. Deadpool/Ryan Reynolds optrådte i alle tænkelige medier og reklamer – og karakteren var kendt for sin grovkornede humor længe inden den ramte lærredet.  Selve filmen udmærker sig ved at adskille sig fra de øvrige superheltefilm ved aldrig at tage sig selv højtideligt. Og der er mere tale om en komedie – for den har mere tilfælles med Monty Python og Jim Carrey end Marvels øvrige univers. Tåbeligheder som, at man lige har glemt at tage våben med til det vigtigste slutopgør er bare krydderi på et helt igennem sjovt bekendtskab. Den danske oversætter har også haft en fest med at blande danske kendisser ind i filmen.  Man kan kun håbe at de kan holde dampen oppe i den kommende efterfølger. Markedsføring for en film – årets bedste. 8/10.

Zootropolis @Walt Disney Studios
11.02.2016. Zootropolis
Hver gang Disney lancerer en ny film har det naturligvis verdens bevågenhed. Men for en koncern som efterhånden tæller mastodonter som Pixar, Star Wars og Avengers, er det ikke så underligt at det ikke kan være lige veloplagt hver gang. Zootropolis hører dog til i det øverste midterfelt af Disneys gigantiske produktion – med en opbyggelig morale, men uden de sædvanlige dødsfald i familien. 7/10.

11.02.2016. Zoolander 2 
Den længe ventede efterfølger er præcis lige så åndsvag, som man kunne forvente. Historien er uvæsentlig, alt handler om de mange easter eggs, og er man forberedt på det, så er det underholdende nok. 5/10.

18.02.2016. Hil, Cæsar!
Der er altid stor interesse omkring en ny Coen-film - og især fordi det efterhånden er 8 år siden de sidst har lavet en film med den tidligere så kendte underfundige humor. Den får vi også i denne film, som desværre også udmærker sig mest ved at være en spøjs rodebunke af historiske henvisninger, med et glimt i øjet. Men for en Coen-tilhænger er den lige nøjagtigt bestået, men heller ikke mere. 5/10.

25.02.2016. Spotlight 
Årets Oscarvinder. Emnet er vigtigt, men desværre gammelt og uaktuelt. Hvis jeg skal kritisere noget, så må det være at den næsten er for "pæn" og strømlinet. Man burde måske have pointeret ofrenes situation tydeligere - også de præster, som også har været ofre, og som i virkeligheden bar sygdommen videre, i et sygt system.  7/10.

Sauls søn ©Camera Film
25.02.2016. Sauls søn 
Oscarvinder – årets udenlandske film. For mig er der ingen tvivl, László Nemes mesterværk er intet mindre end årets film. Lige så grusom den er, lige så autentisk virkede den også på mig. Jeg følte afmægtigheden som var langt ud over almindelig desperation. De mennesker var fanget i et mareridt, som var helt uden for fatteevne. Midt i det hele finder Saul et glimt af menneskelighed, som han nærmest manisk prøver at holde fast på - at give en dreng en værdig og rigtig jødisk begravelse. Det er i virkeligheden helt absurd, og sætter hans liv - og andres - på spil konstant. Hvert øjeblik forventer man, at nu bliver han opdaget, nu slutter det. Der er en enorm forskel på at have læst om Kz-lejrene, og se de flimrende sorthvide film fra perioden. Ingen, selvom der har været mange store film om emnet, har formået at vise det kaos og den gru så realistisk som det gøres her. Det er bestemt ikke en film jeg vil se mange gange mere i mit liv, måske aldrig igen. Men det vil heller ikke være nødvendigt, den har allerede brændt sig så fast i bevidstheden, at jeg aldrig vil glemme den. Langt værre end noget mareridt og langt mere uhyggelig end noget jeg har set før. Årets absolut bedste film. 10/10

03.03.2016. Flaskepost fra P
Hidtil dårligste film i serien om Afdeling Q. Kun dele af essensen fra bogen er med, og jeg forstår forfatterens valg om at skifte filmselskab. 5/10.

03.03.2016. Anomalisa
Det specielle er, at det er en stop motion-film for voksne, havde det været en helt almindelig film havde der næppe været noget buzz omkring den. 7/10.

10 Cloverfield Lane ©UIP
10.03.2016. 10 Cloverfield Lane 
Bad Robot fortsætter deres Cloverfield-serie, selvom der ikke er sammenhæng med den første. Absolut en interessant science fiction-thriller, som nemt kunne overføres til et kammerspil i en teatersal. 8/10

10.03.2016. Carol 
Lesbiskes forhold i USA i 1950erne var lige så umulige som de var før bøsser. Med filmen viser Todd Haynes os en verden dikteret af mændene, et par årtier inden rødstrømpernes indtog. Et flot tidsbillede, med fine præstationer af Blanchett og Mara. 7/10.

10.03.2016. Grimsby 
Sacha Baron Cohen har desværre ikke længere noget på hjertet, men er gået over til helt almindelige komedier. Det er i virkeligheden bare en række sketches, som bringes videre af en tynd historie. Nogle er sjove, andre er bare overdrevne. Teknisk er den dog over middel, og det tæller en anelse op. 6/10.

16.03.2016. The Divergent Series: Allegiant 
Metervare, som glimrer med sit dårligste afsnit om teenagekrig/kærlighed. Efterfølgere er planlagt til tv, i stedet for biografen. 5/10.

17.03.2016. Kung Fu Panda 3 
Fine animationer. Historien er ikke voldsomt original, men den lever glimrende op til de andre i serien. Personligt synes jeg bedre om denne, end toeren. Hyggelig humor krydret med en fin morale om, at sammenhold gør stærk. 7/10.

Room © UIP
17.03.2016. Room 
En af årets helt store glædelige overraskelser. Brie Larson fortjener både den Golden Globe, og Oscar som hun fik for rollen. Det er en virkelig stor præstation. Men lige så stor ros skal gå til Jacob Tremblay, som spiller så hjerteskærende ægte, at man tror det er løgn. Det burde ikke kunne lade sig gøre det han gør. Selvom filmen er det modsatte af Home Alone, så har han den samme uskyldige nysgerrighed som Kevin McCallister (Macaulay Culkin) havde. Filmen går fra at være eventyrlig til en mere realistisk og rå virkelighed. Fantastisk udført af instruktør Lenny Abrahamson (som burde være Oscarnomineret) og forfatter (Emma Donoghue). 9/10.

24.03.2016. Batman v Superman: Dawn of Justice
Bedre end forventet, efter den skuffende Man of Steel, som udviklede sig til én lang slåskamp med uskyldige ofre. Heldigvis havde Snyder lært en del af den film og kritikken. Faktisk blev det det store tema, da Batman og Superman kortvarigt er fjender. Billedsiden er høj klasse, men historien kunne være bedre. 7/10.

31.03.2016. Eddie the Eagle
Glimrende feel good-film om en vanvittig idé og et kæmpe mod, som får en helt almindelig brite til at deltage i noget så nordisk som skihop. 7/10.

31.03.2016. London Has Fallen 
Første kvartal rundes af med en ligegyldig popcornfilm, som dog gør alt det den skal. Nemlig at underholde med god gedigen action i massevis. 6/10.

Hvis man skal opsummere første kvartal, så var det en glimrende start af året. Selvfølgelig stærkt båret frem af de aktuelle prisuddelinger.

Top 10 i første kvartal:
1. Sauls Søn (årets film)
2. The Revenant
3. Room
4. The Hateful Eight
5. The Big Short
6. 10 Cloverfield Lane
7. Deadpool
8. Ex Machina
9. Batman v Superman: Dawn of Justice
10. Spotlight

I næste afsnit om årets film behandler jeg april, maj og juni 2016 – du er velkommen til at bringe din top 10 over kvartalet. Lad os få en diskussion på banen.

De bedste film er dem, som er alt for korte. 

Filmhilsner 

Lars Bergstrøm (Wayne)

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Arrowstormen

Jeg bruger hovedsagligt min tid på internationale forummer, så mange af de bedste film fra dette kvartal var på min top 10 fra 2015. Det er ikke så let at finde ud af hvornår film havde premiere i Danmark, så jeg tager chancen og satser på de film du nævner er dækkende.

Shout-out til Eddie the Eagle, som var en sand feel-good film. Fik aldrig set Son of Saul.

10) Room (8/10)

9) The Hateful Eight (8/10)

8) Ex Machina (8/10)

7) 10 Cloverfield Lane (8/10)

6) Steve Jobs (8/10)

5) The Big Short (8/10)

4) Spotlight (8/10)

3) Zootopia (8/10)

2) Deadpool (8/10)

1) The Revenant (9/10)

Wayne

Son of Saul - det er en ubehagelig film, men også en man bør se. Man føler virkelig at man kigger lige over skuldrene på Saul.

Vi er ikke voldsomt uenige - men du har heller ikke store udsving i dine karakterer ;-)

Michael Johan

Først og fremmest, god liste, og nogle gode blogge du laver, Wayne :-) Nyder at læse dem!. Jeg er i store træk enig med dig, selvom jeg kan se, at vores lister viger lidt fra hinanden.

Her er min Top 10 i første kvartal:

Room 10/10
The revenant 9/10
Ex machina 9/10
The hateful eight 8/10
Brooklyn 8/10
Zootropolis 8/10
Deadpool 8/10
Spotlight 7/10
The danish girl 7/10
De standhaftige 7/10

Og det du nok vil hæfte dig allermest ved denne liste, er at Sauls Søn ikke er på listen selvom jeg har set den. Og jeg normalt helt vild med anden verdenskrigsfilm, og det jo en ganske forfærdelig historie. Men der var et eller andet der gjorde at den ikke kom op at ringe hos mig. Og da jeg ikke rigtig kan sætte en finger på, hvad jeg savner ved denne film bliver jeg nødt til at se den igen.

Wayne

Fedt Michael Johan - herligt at mange læser dem. Og fint du ikke er helt enig - ellers ville vi jo ikke have noget at tale om ;-)

Sauls Søn. Som du også kan læse, så er jeg enig med dig i at filmen er helt forfærdelig. Men jeg blev fanget af den desperation som den udstråler. Det er mennesker uden reelt håb, som hele tiden lever for at få bare en time mere. De har oplevet så megen grusomhed, at de kun holdes igang på adrenalin og overlevelses.

I den situation tror jeg ikke at man handler logisk - og i virkeligheden er det bare en desperat kamp for en sidste rest af anstændighed og menneskelighed, Saul befinder sig i.

Alene at kunne overføre det til lærredet, så man føler man tager del i det frygtelige - var for mig en ubeskrivelig ubehagelig oplevelse. Men samtidig en stor bedrift.

Jeg håber du får mere ud af den, ved at se den igen. Men for at en film skal fungere optimalt, så skal man tro på den betingelsesløst.

Wayne

Jeg så filmen igår, og må erkende at den hører til på min liste over kvartalet. Så;

11.02.2016. Brooklyn
Jeg har ikke læst romanen, men jeg er vildt imponeret over måden filmen flyder, på en måde som aldrig forceres - selvom den ikke engang varer i 2 timer. Livet for en ung immigrant beskrives dybt troværdigt, og Elllis kærlighed og det dillemma som pludselig opstår - og splitter hende for en stund virker utroligt ægte. 8/10

Ny opdateret liste;

Top 10 i første kvartal:
1. Sauls Søn (årets film)
2. The Revenant
3. Room
4. The Hateful Eight
5. The Big Short
6. Brooklyn
7. 10 Cloverfield Lane
8. Deadpool
9. Ex Machina
10. Spotlight

Niclas Dalby

Jeg har ventet længe på dette indlæg og er bestemt ikke skuffet. Som altid velformuleret og velskrevet. Du har argumenter for dine tal og rangering, hvilket altid er rart at læse.
Som altid er film og ikke mindst oplevelserne af dem yderst subjektive og det er én af de største charmer ved netop dette medie.
Jeg sidder i den gunstige position at have set alle ovenstående film, så jeg har også et par ord med på vejen: Dog ikke til alle film, da jeg ikke vil lave en respons til et blog-indlæg, der ender med at være længere end selve indlægget.

Den Gode Dinosaur:
Den absolut ringeste Pixar-film siden Cars 2. Intet i filmen føltes som en Pixar film og især karaktererne var intetsigende. På intet tidspunkt skete der noget originalt og filmen føles som en forhastet udgave af den første Ice Age. Enkelte animationer var flotte, men selve stilen fandt jeg yderst frustrerende og alt for barnagtig.
4/10

The Hateful Eight:
Første gang jeg så den gav jeg karakteren 8, men efter at have set den et par gange yderligere er den faldet til en 7'er. Ikke det store fald, men der er enkelte ting i filmen, der tager mig ud af den, blandt andet tredje akt, som jeg slet ikke føler var lige så stærk som de to første. En fantastisk flot film dog!
7/10

The Revenant:
Én af mine yndlingsfilm det forgangne år. Jeg kan reelt set ikke sætte en finger på noget negativt, men jeg føler mange gik ind til den med forkerte forventninger. Det er en yderst alternativ moderne film, hvor fokus er på naturen og dens virke på mennesket frem for et ordinært drama, der blot styres af hævnen. Scenografien er blandt det mest imponerende jeg nogensinde har set og på det store lærred er den bestemt også årets smukkeste.
9/10

Ex Machina:
Alt for få mennesker så denne film efter min mening. Ingen i min omgangskreds kender til den, hvilket er en skam, da den er blandt de bedste moderne sci-fi film. Det gode ved netop denne film, ligesom 2009-filmen Moon, er, at den aldrig forsøger at blive større end hvad den selv sætter op. Vi forlader stort set ikke det univers, der er blevet fremstillet og vist. Præstationerne var fantastiske og hele atmosfæren var eminent.
9/10

Deadpool:
Her lægger jeg mig nok ud med de fleste danskere, da jeg ikke kunne se det helt store og eminente ved filmen. Som du selv skriver, var det bedste den fantastiske markedsføring op til filmen. Deadpool karakteren har aldrig været under min radar, så jeg gik ind til den helt grøn, hvilket måske viste sig at være en ulempe. Den er original set med humoren, men der stopper det også: Soundtracket var meget ordinært, scenografien var kedelig og filmen forløb som alle andre superheltefilm.
6/10

Sauls Søn:
En fantastisk film, der desværre aldrig rørte mig på samme måde som den gjorde ved mange andre. Der er nogle ekstremt positive ting, der virkelig trækker den op, men efter at have set en del øst-europæiske film føler jeg, at den aldrig rigtig formår at blive andet end en del af mængden på trods af dens ellers originale scenografi og fortællestil. Jeg føler andre film har fortalt en lignende historie bedre, men dermed ikke sagt den er dårlig - bestemt ikke!
7/10

Anomalisa:
Muligvis den film, jeg først blev rørt over i 2016. En animationsfilm for voksne, der oprindeligt blev skrevet som et teater-stykke og senere hen filmatiseret. Den har ekstremt mange små easter eggs, der alle fortæller meget om vores hovedperson (eksempelvis navnet på hotellet). Kaufman er en mester, der desværre aldrig er blevet særlig stor. Jeg elsker Anomalisa, da den virkelig giver et twist på genren og egentlig også fortæller en ganske intim historie.
8/10

Room:
En imponerende film, der fortjent bragte Brie Larson sin Oscar for præstationen som moderen. Jeg vil dog mene Jacob Tremblay er filmens helt store åbenbaring. Filmen er flot, filmatiseret som den skal, men desværre blev flowet brudt et par gange, hvilket ødelagde oplevelsen en smule. Musikken ødelagde enkelte øjeblikke for mig, da jeg føler scenerne ville være stærkere uden.
7/10

Batman v Superman:
Den sidste film på denne liste jeg vil snakke om, for puha - den delte da virkelig vandene. Jeg befinder mig selv i den ende af skalaen, der virkelig ikke kan fordrage filmen. Enkelte scener gjorde næsten ondt at overvære, der var intet flow, elendig klippet sammen og mange af personerne gennemgik aldrig en forandring. Desværre har Snyder aldrig formået at komme ud over det visuelle, da historien virkelig halter.
3/10

Jeg glæder mig til at læse del 2, hvor jeg højest sandsynligt også har en del at skrive. Fortsat god uge!

Wayne

Hej Niclas, og tak. Vores normale redaktør af bloggen, Daniel er på barsel - så derfor går det lidt langsommere, end det plejer. De resterende Kino folk er lidt pressede af at to af de mest produktive på siden er på barsel - samtidig.

Den Gode Dinosaur: Vi er for såvidt enige - selvom jeg synes at animationerne trods alt løfter filmen til et højere niveau end din karakter. Men Pixar har faktisk lavet en endnu værre film siden - Find Dory.

Deadpool. En retfærdig karakter ville måske lande på 7 - for vi er egentlig ikke uenige. Det er udelukkende humoren som trækker den op for mig, for historien er piv-ringe.

Sauls søn. Ærgerligt at du ikke blev fanget af den. Det er flere år siden en film har virket så uhyggeligt for mig. En film som stadig vil holde om 25 år.

Anomalisa. Selve historien er ret banal, men jeg er enig i at den har et kunstnerisk højt niveau.

Room: Filmen er absolut stærkest i starten, hvor instruktøren via moderen skaber et barnligt eventyrunivers - som knuses, da det går op for os hvad det hele handler om. Jeg er helt enig i at Tremblay stjæler filmen - og ser den stadig som et af højdepunkterne fra 2016.

Batman v Superman: Filmmediet handler jo i sagens natur også meget om det visuelle - historien er svag, men Snyder er en kunstner på et lærred - som jeg ser det. Og det trækker altid op for mig.

2. Del ligger hos Kino, så det er op til dem hvornår det kommer på - men jeg kan godt afsløre at det ikke, for mig, var det bedste kvartal.

Niclas Dalby

Jeg glemte helt at nævne én af mine yndlingsfilm for året, da jeg ikke kunne huske hvornår den kom til landet.

Mustang er en af de film, der rørte mig mest. Historien er smukt fortalt, rørende og ganske barsk set med historiske briller, hvor temaer som undertrykkelse og religion bliver behandlet.

Wayne

først for en uge siden - så den nåede ikke med på min liste, desværre. Absolut en stærk film!

Men nu er 2. kvartal jo også kommet på, så jeg er spændt på din liste.

Julie

Jeg har faktisk præcis set 10 film der udkom i bio fra januar til marts 16 :D
Her er lige en rangering af dem:

1. Room (10/10)
2. Ex Machina (9/10)
3. The Danish Girl (9/10)
4. Deadpool (9/10)
5. The Big Short (8/10)
6. Spotlight (8/10)
7. Zootopia (7/10)
8. The Hateful Eight (7/10)
9. The Revenant (7/10)
10. Trumbo (5/10)

Og det lader vist til at jeg skal have set Sauls Søn snart :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.