Cookie- og Privatlivspolitik
Emily Blunt - skuespilleren med de mange facetter

Emily Blunt - skuespilleren med de mange facetter

6 af hendes bedste roller

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Indlægget er skrevet af Katja Lund Sohl, der er fast blogger på kino.dk.

Synger du med, når Michael Bublés søde sang 'Everything' bliver spillet i radioen? Hvis ja, så tag lige og send Emily Blunt en kærlig tanke. Dén sang skrev Bublé nemlig til hende, mens de to dannede par. Sorry, John Krasinski (hendes nuværende mand), men den gave er altså ret svær at toppe..

Der er sket rigtig meget med skuespilleren Emily Blunt, siden jeg første gang oplevede hende som snobben med den britiske accent i The Devil Wears Prada. Fra at være én af de skuespillere, jeg tænkte, kun passede ned i én kategori af roller, har hun taget fusen på mig.

Kvinden i toget/Amblin Entertainment

Senest hun gjorde det, var i torsdags, da jeg satte mig godt tilpas i Palads i København og så hende spille den yderst komplekse figur, Rachel, i Kvinden i toget. Rachel er en særlig karakter, som man både når at elske, hade og have ondt af i løbet af filmens spilletid. Hun har rigtig mange lag, og jo flere af dem, man præsenteres for, jo mere indviklet bliver ens mening om hende.

Det interessante i den sammenhæng er, hvordan min sympati for hendes gøren og laden i dén grad kontrolleres af de historier, som man præsenteres for om hende. Havde kronologien i filmen derfor været anderledes, havde min opfattelse af Rachels person garanteret også været en helt anden. 

Jeg synes, du skal tage ind og se 'Kvinden i toget'. Men det skyldes faktisk ikke spændingen eller overraskelserne i plottet. Det skyldes derimod - Rachel, Megan og Anna. De tre stærke, kvindelige karakterer, som filmen byder på. Da jeg forlod biografsalens mørke, var det netop de tre kvinders gennemtrængende og kraftfulde præstationer, der havde gjort størst og mest indtryk på mig.

Sicario/Lionsgate

Men lad mig komme tilbage til kransekagefiguren i mit indlæg, Emily Blunt. Det er nemlig ikke kun i 'Kvinden i toget', at hun formår at brillere med en gennemført og stærk performance. De roller, hun tidligere har påtaget sig, vidner også om en bred skuespilspalette, der har knust min fordom om, at hun kun er skabt til specifikke genrebundne roller. 

I action-thrilleren Sicario, som hun i øvrigt begyndte på optagelserne til ... og hold nu fast ... kun fire måneder efter, hun havde født sin datter, giver hun den som den idealistiske og topprofessionelle FBI agent, Kate, der prøver at gøre sit til at komme narkoforbryderne til livs. En helt anden oplevelse fik jeg til gengæld, da jeg så hende spille dronning Victoria i The Young Victoria. Jeg elsker, elsker, elsker film, som finder sted i 1700-1800-hundrede tallet, hvor kjolerne ikke kan blive pompøse nok, og hvor den svære kærlighed er den smukkeste fællesnævner i plottet. Så det, at Blunt også formår at besidde sådan en rolle, kan kun få mig til at smile endnu mere.

I sommer så jeg hende i filmen My Summer of Love. Bedst som jeg ikke troede, Emily Blunt kunne overraske mig mere, forbavser hun mig med sin præstation i denne forholdsvis ukendte britiske film. Hendes karakter heri er igen forfriskende ny, og jeg er slet ikke i tvivl om, at Blunt arbejdsmæssigt har ramt den helt rette hylde, hvad skuespillerfaget angår. Heldigt for hende, men så sandelig også heldigt for os, som kan tage i biografen og opleve hende.

My Summer of Love/Apocalypso Pictures

Sidst men ikke mindst bliver jeg også nødt til at komme omkring hendes rolle i Laksefiskeri i Yemen. Jeg ved ikke, hvordan I har det med den film. Men jeg synes helt sikkert, den er undervurderet og ikke har fået nok credit. Jeg har absolut ingen, lad mig understrege det, ingen interesse i laks, eller fisk for den sags skyld. Men jeg skal lige love for, at samspillet mellem Ewan McGregor og Emily Blunt gør, at jeg selv bliver en smule fiskeentusiastisk, når jeg ser denne romantiske film.

Hvor er jeg glad for, at Emily Blunt ikke kun er kendt, som hende snobben, der satte Anne Hathaway på plads i 'The Devil Wears Prada'. For én ting er sikkert og vist: Hun har formået at fastsætte sit navn i Hollywood.

Emily Blunt, jeg kan sgu godt li’ dig.

P.S Forslag til gode film med Emily Blunt tages imod med kyshånd i kommentarfeltet!

Vil du også skrive blogindlæg for kino.dk? Skriv til daniel@kino.dk og hør nærmere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Camie

Så fik jeg endelig set ”Laksefiskeri i Yemen”. En film jeg ikke vidste noget som helst om og derfor heller ikke havde nogen forudfattede meninger om. Men den skulle ses ene og alene fordi Emily Blunt er med i den.

Og jeg må nok give Katja* ret i at den er undervurderet. Den er sjov, eftertænksom, romantisk og sørgelig men også måske en lille smule overfladisk. Det giver dog efter min mening bare mere plads til at nyde spillet mellem Ewan McGregor og Emily og fornøjes over deres udvikling i filmen. Og så er den fyldt med fantastiske smukke scenarier, som kun Lasse Hallström kan finde dem.

Klart anbefalelsesværdig.

Sten

en rigtig god skuespillerinde og fandens lækker.

Jeg er enig i, at "Salmon fishing in the Yemen" er en rigtig god film, med en god kemi mellem de to hovedroller.

Ligesom Camie, vil jeg anbefale "Edge of Tomorrow" og udover det, også "Looper".
"The Five-Year Engagement" er også meget hyggelig, men dog ikke mere end det.

Camie

Jeg kan kun give dig ret. Selvom jeg kun har set hende i ”Sicario” og ”Edge of Tomorrow” er Emily Blunt strøget til tops på min liste over kvindelige yndlingsskuespillere. Og det selvom hendes film nok oftest falder i min kones smag.

Det var især efter ”Edge of Tomorrow” i rollen som Full Metal Bitch, at jeg overgav mig 100% til hendes nåde. Og ja, den ”yoga-planke” hun udfører, da hun introduceres, kan hun lave i virkeligheden.

I ”Sicario” syntes jeg man blev lidt snydt for hendes fantastiske skuespil pga. manglede kameratid. Jeg blev godt nok også skuffet, da det kom frem at hun ikke skal være med i 2’eren. Næste film jeg skal se med hende bliver nok ”The Huntsman: Winter’s War”.

I øvrigt så selvom hun blæste Anne Hathaway af banen i ”The Devil Wears Prada”, så fik Anne revanche for nyligt i showet Lip Sync Battle. Hold kæft det var sjovt at se de to battle mod hinanden ^^

Uha altså, jeg tror hellere jeg må se ”Edge of Tomorrow” igen i aften for lige at få et skud Emily Blunt.

Tak for et fint blogindlæg.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.