Cookie- og Privatlivspolitik
Den Svenske Pige som imponerer mig gang på gang

Den Svenske Pige som imponerer mig gang på gang

Fascineret af Alicia Vikander

Stem op!
11
Stem ned!
0
(reset)

Blogindlægget er skrevet af Katja Lund Sohl.

Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal være mest begejstret over, når det kommer til Lyset i havet. For jeg kan komme på rigtig mange ting, der med det samme får mig til at klappe i hænderne. For det første, er det en af mine absolut favoritinstruktører, som står bag filmen. Derek Cianfrance. Han er ikke en af de instruktører, der smider om sig med film. Han er en af dem, der lever op til mottoet: kvalitet frem for kvantitet. Sidst han havde premiere med en film, var i 2012 med The Place Beyond the Pines. Og før det var det med (en af mine helt personlige favoritter) Blue Valentine fra 2010. Så jeg priser mig lykkelig, hver evig eneste gang, jeg har muligheden for at tage i biografen og opleve en af Cianfrances film på det store lærred. For det er virkelig en oplevelse.

Lyset i havet/Nordisk FilmEn anden grund til, at jeg er helt oppe og ringe over denne film, skyldes hovedrolleindehaverne og den søde historie, som følger med dem. Alicia Vikander og Michael Fassbender har nemlig udtalt, at det var under indspilningerne til denne film, at de blev kærester. Og come on.. De to er godt nok søde sammen. Så det var bestemt med god grund, at jeg var meget spændt, da jeg sidste søndag eftermiddag satte mig godt til rette i en af Dagmars mørke sale.

Og et par timer senere, da rulleteksterne begyndte, var det med et par tårer i øjenkrogen, og oplevelsen af en meget stærk kærlighedsfortælling og ikke mindst helt fantastiske børneskuespillere, der fyldte mit sind og min krop, idet jeg cyklede hjem fra indre by.


En kongelig affære/Nordisk FilmCianfrance skuffede ikke. Fassbender skuffede bestemt heller ikke. Og min skandinaviske fascination (som i øvrigt er født samme år som jeg) – Den Svenske Pige – tog mig endnu engang med storm. Jeg har, lige siden jeg så En kongelig affære, haft et svagt punkt for søde, yndige og utroligt dygtige Alicia Vikander. Og det svage punkt blev kun svagere, da jeg dernæst oplevede hende i Den danske pige. Her stjal hun fuldstændig mit fokus og jeg kunne ikke have været mere ligeglad med Eddie Redmayne. For alt jeg havde på nethinden, da filmen sluttede, var Vikanders stærke og kraftfulde præstation. Den film vil jeg for altid associere med ”The Swedish Girl”.. frem for dens reelle titel. For det, der gør, at fortællingen i filmen, for mit vedkommende, bliver så følelsesmæssig medrivende, skyldes først og fremmest Vikanders præstation.


Den danske pige/UIPJeg håber ikke det går med Fassbender og Vikanders forhold, som det så ofte gør med berømtheder, når de begynder at date. For deres stærke kemi på lærredet skyldes helt sikkert, den personlige kemi de har, som uden tvivl fortsætter idet kameraerne slukkes.

Jeg glæder mig som et lille barn til at se nye ting fra dem alle tre, men særligt er det Alicias navn, jeg vil holde øje med. Og det synes jeg også, I skal gøre.

Er der en film, du synes Alicia Vikander er helt fantastisk i, så fortæl mig lige navnet på den i kommentarfeltet.

Vil du også skrive blogindlæg for kino.dk? Skriv til daniel@kino.dk og hør nærmere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anne Sophieuser/16263

Helt sikkert en anden fantastisk film med Vikander. Elsker hvordan hun er så ægte i rollen - som hun faktisk er i alle hendes andre film. Jeg vil helt sikkert gå efter hendes film fremover!!

Katja

Jeg tror, du forveksler Vikander med Felicity Jones, som er med i The Theory of Everything :) Men de ligner også lidt hinanden ;)

Sophie

Alicia Vikander er min yndlingsskuespillerinde og har netop været det siden "En kongelig affære". Hun imponerer gang på gang og jeg er meget begejstret for dette indlæg, fordi jeg har det på samme måde!!
Hun er også helt fantastisk i dramaet om første verdenskrig "Testamenth of Youth", hvor hun spiller en ung forfatterspire, som ser sin forlovede, bedste ven og bror blive sendt i ud i en meningsløs krig. Den er skidegod og mega sørgelig og Alicia spiller bare så pokkers fantastisk!

Katja

Tak for tippet, Sophie :)

Segoyuser/116755

De film du har nævnt har jeg alle set , medgiver hun er dygtig i hver enkelt, hende jeg så sidst nævnte film Lyset i havet sad havde brug for lommelutter hun tudede virkelig!!!

Hun har en lidt anderledes rolle i denne film :
Ex Machina

Hun gør det ok i Jason Bourne , ser så frem til hvordan hun vil spille Lara Croft i Tomb Raider !!!

Katja

Var Ex Machina værd at se? :)

Segoyuser/116755

JA

Cathrine

Helt enig, det er klart hende der gør Ex Machina værd at se! Man skal nok også være interesseret i AI delen, og det etiske dilemma, men hun gør det vanvittigt godt i den! Så helt med på 'team den Svenske pige'

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.