Cookie- og Privatlivspolitik
10 film der giver mig sommerferielængsel

10 film der giver mig sommerferielængsel

Sol, vin og pasta

Stem op!
244
Stem ned!
0
(reset)

Hvis du, ligesom jeg, heller ikke har planlagt ferie i år, er det ikke en god ide at se nogle af disse 10 film. Du får lyst til at rejse af sted med det samme. Nu er du advaret!

Jeg er lige flyttet ind på et værelse, som ligger på 15. sal. Fra mit køkkenvindue kan jeg se rigtig langt. Jeg kan se Øresundsbroen, Rigshospitalet og toppen af Marmorkirken. Og så kan jeg se fly, der lander og letter fra Kastrup lufthavn. Fly som er fyldt med mennesker, der enten skal af sted på ferie eller er på vej hjem fra den. Fly, som jeg ikke sidder i.

Jeg holder ikke sommerferie i år. Jeg skal, efter eget valg, arbejde, så I skal ikke have ondt af mig. Ikke desto mindre har det fået mig til at lave en liste over film, jeg nok skal undgå at se, for ikke at komme i sommerferiehumør.

Vicky Cristina Barcelona ©The Weinstein Company 1. Vicky Cristina Barcelona (2008)
Jeg har hørt rigtig meget godt om Barcelona. Men jeg har aldrig været der. Og lad mig sige det sådan her: Min lyst til at besøge byen og ikke mindst bare Spanien generelt, tager kun til i styrke, når jeg ser Woody Allens solrige film. (Den psykotiske ekskæreste, som spilles helt fantastisk af Penélope Cruz, behøver jeg dog ikke støde ind i, under mit fremtidige besøg.)

 

French Kiss ©20th Century Fox
2. French Kiss (1995)
Jeg har ikke altid været fan af vin. I mange år foretrak jeg øl. Sådan har jeg det ikke mere, nu er det alt sammen godt. For mig er Frankrig er et synonym for vin, ost og baguettes. Når jeg ser Meg Ryan og Kevin Kline i French Kiss, får jeg lyst til at rejse ned til de franske vinmarker og leve som vinbonde det næste lange stykke tid. Jeg kan jo sagtens drikke vin, så hvor svært kan det være, at lave den...

My Father the Hero ©Touchstone Pictures
3. My Father the Hero (1994)
Høj sol, en strand og drinks ad libitum i poolbaren. Enough said. Hvornår går det næste fly! Foruden førstnævnte byder filmen (med en i øvrigt meget ung Katherine Heigl) også på den klassiske teenagersommerflirt tilsat tilpas mængder jalousi og irrationelle beslutninger. En rigtig god cocktail, hvis du spørger mig.

 

Far til fire på Bornholm ©ASA Film
4. Far til fire på Bornholm (1959)
Bornholm, Bornholm, Bornholm! Jeg har været der en del gange på cykelferieture i min barndom, og jeg associerer derfor øen mest af alt med et sted, man holder ferie og spiser en masse Krøllebølleis. Af samme grund vil jeg også have det lidt stramt med at sidde og se Lille Per og familien slå telt op på solskinsøjen, velvidende jeg ikke selv skal af sted. Lige nu er der i hvert fald ikke så meget Sol over Gudhjem over mine morgener.

 

Just Go with It ©Columbia Pictures
5. Mød min måske kone (2011)
Hawaii, vandfald og badetøj i døgnets 24 timer. Det lyder lige som noget, jeg rigtig godt kunne overkomme. Især fordi den danske sommer ind til videre har budt på mere regn end solskin. Jeg har faktisk været på Hawaii, da jeg var udvekslingsstudent for over 10 år siden, og jeg har lige siden sagt til mig selv, at jeg rigtig gerne vil tilbage. Når jeg ser den her film, eller '50 First Dates', som Adam Sandler sjovt nok også er med i, bliver min længsel mod Hawaii og drinks i kokosnødder altid meget større. Men ak... Der er dømt mere ’arbejd-arbejd’ end ’Aloha’ i denne tid for mit vedkommende.

 

Eat Pray Love ©Columbia Pictures
6. Spis bed elsk (2010)
Ikke nok med, at det er en rigtig dårlig ide at se denne film, hvis du har lyst men ikke mulighed for at rejse. Det er også en ret dårlig ide, at se lige netop den her film på tom mave eller, hvis du kun har kedelig leverpostej i køleskabet. Udover at få lyst til at booke det første og bedste fly til Italien, Indien og Bali.. så bliver du også meget lækkersulten. Da jeg så filmen, spiste jeg ikke andet end pastaretter i dagene derefter. Bon appetit!

 

The Sisterhood of the Traveling Pants ©Alcon Entertainment
7. Fire veninder - ét par jeans (2005)
Fire veninder, fire sommerferier, fire forskellige eventyr. Som om jeg ikke har det hårdt nok med at skulle misunde én persons sommerferie. I den her film har jeg hele fire personer at være lidt jaloux på. Eller i hvert fald to. Jeg gad godt på fodboldskole i Mexico, og jeg gad endnu mere på familiebesøg på græske Santorini.

Mamma Mia! ©Universal Pictures
8. Mamma Mia! (2008)
Jeg kan ikke nævne 10 film, som får mig i sommerhumør, uden at inkludere 'Mamma Mia!'. Det kan godt være, filmen har fået, og stadig får hug for en masse, og ja, jeg kan da også komme i tanke om nogle af dens skavanker eller mislyde, om man vil. Men, det ændrer ikke på strandene med det azurblå hav, sommerkjolerne, saltvand i håret og alt det andet, som gør, at man med det samme, ønsker sig ned til en græsk ø med en iskold øl i hånden og en skål oliven ved siden af.

 

The Notebook ©New Line Cinema
9. The Notebook (2004)
*Spolier alert* Ser man bort fra Allie og Noahs årelange adskillelse og den meget uretfærdige diagnose, Allie ender med at få. Ja, så har filmen en meget sød, uskyldig og helt igennem ’varm-helt-ind-i-maven’-forelskelse. Og hele denne historie foregår i løbet af en sommerferie i 1940’ernes meget varme South Carolina. Lad mig sige det på en anden måde, Ryan Gosling må til hver en tid invitere mig ud på en date og jeg kunne aldrig finde på at være lige så afvisende over for ham, som Allie er først i filmen.

 

Stealing Beauty ©Fiction Films
10. Forførende skønhed (1996)
Glem alt om de forrige ni titler, jeg allerede har nævnt. For den her film slår alt, hvis du spørger mig! Italien, sommerforelskelser, nøgenhed, vin, pasta, fascination og en meget ung Liv Tyler (som i øvrigt gør det rigtig godt). Du forelsker dig hurtigt i filmens karakterer, og du kommer i intens lad-mig-komme-af-sted sommerferiekuller allerede inden for de første 10 minutter, I promise!

That’s it guys. Det var mine valgte 10 film, jeg bestemt ikke synes, du skal sætte dig til at se, hvis du bare skal arbejde hele sommeren. Har jeg glemt nogle, så fortæl mig hvilke. God sommerferie til jer der har og fortsat god arbejdslyst til jer, der ikke har.

Katja Lund Sohl er fast blogger på kino.dk. Du kan finde hendes andre indlæg øverst på denne side i kolonnen til højre.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katja

Et værelse med udsigt har jeg faktisk ikke set endnu.. men har overvejet det mange gange.. Måske jeg sku få gjort noget ved det :)

Ann-Britt

Den film der får mig til at få lyst til at tage en enkelt billet ned til Italiens sol og varme er nu
En værelse med udsigt.
Og forresten til England bagefter :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.