Cookie- og Privatlivspolitik
Bag kameraet: 19 klassiske film

Bag kameraet: 19 klassiske film

Se billederne

Stem op!
213
Stem ned!
0
(reset)

Det er altid fascinerende at komme et smut bag kameraet på en film. Navnlig hvis det er kendte film som The Godfather, Alien 3, Star Wars osv.

Pludselig bliver det meget konkret, hvor besværlig en filmproduktion kan være, hvordan skuespillerne opfører sig på optagelserne, eller hvordan praktiske special effects i virkeligheden ser ud.

Risikoen ved disse bag scenerne-billeder er selvfølgelig også, at lidt af magien bliver afsløret, så det er på eget ansvar.

Alien/20th Century Fox
"Familiebillede" fra Alien 3. Forholdet mellem Ripley og rumvæsnet er klart i bedring.

The Birds/Universal Pictures
Alfred Hitchcock var kendt for at behandle sine kvindelige skuespillere ret skidt, men noget tyder på, at Tippi Hedren nyder instruktørens selskab mellem optagelserne på The Birds.

Dr. Strangelove/Hawk Films
Rollerne er byttet. Stanley Kubrick har overtaget Dr. Strangeloves (Peter Sellers) kørestol og giver ordrer.

E.T./Amblin Entertainment
Selv rumvæsner kan lugte af sved. Steven Spielberg giver E.T. et bad, hvilket rumvæsnet ser ud til at nyde vældigt meget.

Faust/UFA
Et af stumfilmstidens store værker er F.W. Murnaus 'Faust' (1926) - filmen krævede en del af kostumieren og diverse effekt-folk for at få Djævlen til at se overbevisende ud.

Fear and Loathing in Las Vegas/Rhino Films
Mon der er sprut i Johnny Depps krus? Næppe, men man ved jo aldrig, når der er tale om en pause i optagelserne til Fear and Loathing in Las Vegas.

The French Connection/Schine-Moore Productions
Sammen med 'Bullitt' byder The French Connection på filmhistoriens fedeste biljagt. Billedet giver et indblik i, hvordan scenen kunne blive så dynamisk.

The Godfather/Paramount Pictures
Vi skal bruge fisketråd, et styks blodigt jakkesæt og en gammel øse. Nej, det er ikke opskriften på et nyt kup fra Egon Olsen, men derimod Sonnys tragiske endeligt i The Godfather.

The Howling/Wescom Productions
Joe Dantes gyser 'The Howling' (1981) krævede en del instruktion for ikke, at varulven skulle spise alt for mange personer på filmholdet.

King Kong/RKO Radio Pictures
Endnu et tidligt mesterværk, og selvom King Kong med sine 1933-effekter næppe kan overbevise nogen om, at der rent faktisk er tale om en kæmpegorilla, må man tage hatten af for miniaturearbejdet.

Marathon Man/Paramount Pictures
Forskellen på amerikansk method acting og britisk teatertradition? Dustin Hoffman skærer under optagelserne af 'Marathon Man' (1976) ansigt af sin ældre kollega, Laurence "stoneface" Olivier.

Nosferatu/Prana-Film GmbH
Selv i sin pause ser Max Schreck godt og grundigt skummel ud. Ikke underligt den tyske skuespiller anses som den ultimative inkarnation af vampyren Nosferatu.

Rebel without a Cause/Warner Bros.
Smukke mennesker bag kameraet. Natalie Wood og James Dean lytter nøje, mens de lader op til næste optagelse af 'Rebel Without a Cause' (1955)

Requiem for a Dream/Artisan Entertainment
Brugen af det islandsk opfundne SnorriCam blev taget til helt nye niveauer af Darren Aronofsky, der har plastret kameraet på en modløs Jennifer Connolly i Requiem for a Dream.

Star Wars - Episode V: The Empire Strikes Back/Lucasfilm
Hvis man har undret sig over, hvordan de ikoniske titelsekvenser i Star Wars blev optaget, inden computereffekter for alvor brød igennem, er her svaret.

Superman: The Movie/Warner Bros.
"You'll believe a man can fly", var tagline til Superman. Havde man set dette billede, ville det nok ikke helt være tilfældet.

The Shining/Warner Bros.
Stanley Kubrick var ikke kun en genial filmskaber. Han var også lidt af en spøgefugl. Jack Nicholson tror helt sikkert, at instruktøren var ved at tage et billede af ham, men fokus er i virkeligheden et helt andet sted - på instruktøren selv!

Tron/Walt Disney Productions
Da Tron havde premiere i 1982, satte den nye standarder for effekter. Et billede som dette viser, hvordan en drabelig kamp ser ud uden den computerskabte baggrund. Ikke helt så episk...

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Segoyuser/116755

Ejj altså ved det jo godt med alle de smarte ting som gør film virkelighedstro men wauuu at se disse, tak for indlæg!

Ann-Britt

Elsker alt om bagved filmen.
Nogle gange er det næsten mere facinerende end selve filmen :)
I hvert fald facinerende :)

Wayne

Mere af det...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter