Cookie- og Privatlivspolitik
Woody Allen er filmens svar på Bob Dylan

Woody Allen er filmens svar på Bob Dylan

Charmerende venstrehåndsarbejde åbnede Cannes

Stem op!
146
Stem ned!
0
(reset)

CANNES. Woody Allens næste film i rækken vil hverken blive husket som en klassiker eller et lavpunkt i den 80-årige instruktørs massive karriere. Det er til gengæld fin underholdning, så længe det står på.

Café Society fortæller historien om en ung mand (Jesse Eisenberg), der rejser fra New York til Los Angeles, hvor han møder sit livs kærlighed (Kristen Stewart). Men forholdet kompliceres, og hermed handler endnu en Woody Allen-film om en lettere kejtet karakter, der ikke kan give slip, på kvinden han elsker.

Ingen forventede noget i nærheden af en ny Annie Hall, men nærmere en mild, hyggelig komedie, og det er lige præcis, hvad Woody Allen har leveret uden nogen tilsyneladende form for anstrengelse.

På den måde kan de seneste af newyorkerens film minde om de seneste album af Bob Dylan. Tempo, anslag og temperament er nærmest umuligt at skelne fra den ene udgivelse til den anden, og selvom kvaliteten er høj, savner man lidt mere kant eller antydningen af et overraskelsesmoment.

Med andre ord er alt, som det plejer i Woody Allens 46. film som instruktør. Musikken er endnu et jazz-score, scenerne er atter badet i gylden aftensol, manuskriptet er vittigt, og filmen ligger i naturlig forlængelse af hans seneste værker.

Den mørke side fra Irrational Man mangler, men ellers er 'Cafe Society' bedre selskab end Magic in the Moonlight og To Rome with Love. Det manglede nu også bare.

Café Society får dansk premiere den 6. oktober

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.