Cookie- og Privatlivspolitik
Tysk overraskelse er stadig Palme-favorit

Tysk overraskelse er stadig Palme-favorit

Feltet snerper til

Stem op!
243
Stem ned!
0
(reset)

Filmen ’Toni Erdmann’ er stadig favorit til at løbe med festivalens hovedpris, når Guldpalmen uddeles søndag aften. Men flere konkurrenter melder sig på banen.

Cannes 2016 er slut for kino.dk’s vedkommende, men det er festivalen ikke. Christian Mungius familiedrama, ’Graduation’, blev vist i morges, og de første reaktioner fra Sydfrankrig er særdeles positive.

Begejstringen er måske ikke ellevild, men fortællingen skulle være af den kaliber, man kan tillade sig at forvente af den rumænske instruktør. I 2007 modtog han Den gyldne palme for 4 måneder, 3 uger og 2 dage, og i 2012 modtog 'Beyond the Hills' priser for skuespil og manuskript.

En anden udfordrer til 'Toni Erdmann' (som vi tidligere har skrevet om her) er It’s Only the End of the World af Xavier Dolan, den 27-årige canadiske festival-darling der senest var aktuel med Mommy. Dramaet om en alvorlig syg forfatter, der vender tilbage til sin familie, har delt kritikerne. Nogle er først nu blevet begejstret for instruktørens stil. Andre skriver, at de nærmest har fået nok.

Brasilianske ’Aquarius’, af Kleber Mendonça Filho, er også blevet positivt modtaget, og jeg var selv imponeret over Brillante Mendozas ’Ma' Rosa’. I sidstnævnte anholdes et forældrepar for narkohandel i Manilas slumkvarter. Gennem én nat følger man familiens kamp for at skaffe penge til den korrupte ordensmagt. Dramaet kan minde om et filippinsk og fortættet afsnit af tv-serien ’The Shield’.

George Miller og resten af juryen har med andre ord et fornemt felt at vælge iblandt, når festivalens bedste film skal udråbes. Særligt Mungiu lyder som en udfordrer, og der mangler stadig at blive vist film af Nicolas Winding Refn, Sean Penn, Asghar Farhadi og Paul Verhoeven.

Men ’Toni Erdmann’ kaster stadig sin imponerende skygge over festivalen. Overalt i Cannes mødte jeg ubetinget begejstring for det tyske komedie-drama, der måske kun er udfordret af sin egen popularitet. Hvad juryen finder på, ved man aldrig, men skulle festivalen byde på en endnu bedre film, har vi alle vundet.

Mine fem favoritter fra hovedkonkurrencen:

1. Toni Erdmann
2. American Honey
3. I, Daniel Blake
4. Ma’ Rosa
5. Paterson

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter