Cookie- og Privatlivspolitik
Johnny Depp - meget mere end en halvfuld pirat

Johnny Depp - meget mere end en halvfuld pirat

Fast blogger om filmikonet

Stem op!
311
Stem ned!
0
(reset)

Indlægget er skrevet af Katja Lund Sohl, der er fast blogger på kino.dk.

I mine teenageår associerede jeg Johnny Depp med ’lækker’ og ’sexet’. Der var dengang, jeg lavede hjerter frem for boller oven på mine i’er, og hvor jeg omhyggeligt skrev enten Leonardo DiCaprio, Freddie Prinze Jr. eller Johnny Depp til spørgsmålet: ’Hvem vil du gerne giftes med’ i venindebøgerne, som gik på omgang i frikvartererne. 

Sådan føler jeg ikke i dag. Men det har intet at gøre med, at Depp ikke længere er pæn. Jovist, han ser mere hærget ud i dag, men lad mig i stedet kalde hans nuværende stil for hipsternes svar på en vagabond. Frem for betegnelsen ’lækker’, har han nu nærmere indtaget en ’Bill Murray-status’ hos mig. Og med det mener jeg en status som den sjove og tumpede. Den person der får alle til at grine, og som er garant for en - på samme tid - både beroligende og opkvikkende imødekommenhed, der ikke er til at stå for.

Jeg synes, Johnny Depp er interessant at følge på det hvide lærred, især fordi hans persona efterhånden dækker over ret så finurlige, intense og charmerende roller. Nu hvor han for anden gang er aktuel, som den excentriske Mad Hatter, i Alice i Eventyrland: Bag spejlet, har jeg lyst til at dykke lidt ned i nogle af Depps øvrige figurer. Altså dem, der har betydet mest for mig.

Sleepy Hollow/Paramount Pictures

Hvis der er en Tim Burton-film, jeg har set flest gange, må det være Sleepy Hollow. Det er ikke kun Christina Riccis store hundeøjne, der fængsler mig. Det gør Depp bestemt også. Hans rolle som Ichabod kan måske fremstå lidt genert og en anelse underspillet, men ikke desto mindre er det især hans karakter, der når at komme længst ind under huden på mig i sidste ende.   

Edward Scissorhands/20th Century Fox

Edward Scissorhands’ ønske om bare at blive accepteret for den, han er, går direkte i hjertet på mig – især fordi det er Depps sørgmodige og uskyldige ansigt, der udtrykker Edwards søgen efter åbne arme og kærlighed. Ingen andre end Depp kunne have spillet ”Wolverines overmand”, ingen tvivl om det!

Chocolat/Miramax

Nu ved jeg godt, at jeg indledningsvist skrev det med, at jeg ikke længere ser på et billede af Johnny Depp og automatisk tænker ’hot’! Det bliver jeg alligevel lige nødt til at trække i mig, når det kommer til hans karakter i Chocolat. Jeg elsker, elsker, elsker chokolade, og jeg elsker Depps nærværende blik og drengede charme i filmen. Det er bestemt ikke kun titlen, der er appetitlig, det er Johnny Depps karakter i den grad også.

Black Mass/Cross Creek Pictures

Hvad angår Depps nyere film, overraskede han mig meget i Black Mass. Ja, faktisk skræmte han mig lidt. Da jeg så filmen, oplevede jeg en hidtil uset, kynisk og voldelige side af Depps repertoire. Derfor var det også en meget ambivalent oplevelse at se filmen. Det var ikke fordi, jeg havde svært ved at tage hans rolle seriøst. Men da jeg efterhånden er så vant til at se ham i komiske og tegneserieagtige figurer, forventede jeg lidt en forløsning i form af en smule humor. Men den kom ikke, og det er jeg glad for. 

For en skuespiller findes der nok ikke noget værre end at blive sat i bås som en bestemt genreskuespiller. Derfor er det kun fedt, at Depp nedbryder min grænse og overrasker mig med en helt ny karakter.

Og apropos genreskuespiller.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl/Walt Disney Pictures

Man kan ikke skrive om Johnny Depp uden at komme omkring ikonet, Jack Sparrow. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Johnny Depp føler sig umådeligt godt tilpas i rollen som piraten, der på mange måder minder om lettere ædruelig Dynamit Harry fra Olsen Banden, bare iført dreadlocks og eyeliner. Depp ejer den karakter, og måske er han i dag mere Sparrow, end han er Depp. Dette sidste skriver jeg dog med lidt ængstelse, da jeg synes, han skal passe på med ikke at ryge i Dirch Passer-fælden. ’Du er jo sjov så få os til at grine’, skal ikke klistres fast til Depps CV.

For at afrunde mine tanker omkring Johnny Depp og hans succes som skuespiller, håber jeg, at han også i fremtiden formår at træde ud af Sparrow-personaen. Og hvad vigtigere er, at vi imødekommer og anerkender ham for det. Jeg ser frem til, at han tryllebinder mig med endnu flere af hans dramaturgiske sider, netop som det skete i 'Black Mass'. For han har dem helt sikkert i sig.

Vil du også skrive blogindlæg for kino.dk? Skriv til daniel@kino.dk og hør nærmere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Katja

Jeg havde nærmest kun lige trykket 'send' og fået mit indlæg uploadet her på siden, før jeg nu kan læse, at Johnny er beskyldt for hustruvold..

http://nyheder.tv2.dk/udland/2016-05-27-dommer-giver-johnny-depp-tilhold...

Jeg ved ikke, om Amber Heard taler sandt eller ej.. men det er uden tvivl en ulykkelig situation for begge parter, når det når så vidt..

Hvad tænker I om hele affæren?

Segoyuser/116755

Allerførst et herlig indlæg om J.D. med dine ungdomshjerter, han har virkelig spillet mange forskellige personer i film, Chokoladefabrikken var lidt speciel også...

Chokolat yep der er han bare rigtig god, men hans modspiller hende som laver den gode chokolade er med til dynamikken.

Jeg forholder mig til det med J.D. sådan , lad se om der er sandhed bag, har altid sagt slår min kæreste min person 1 gang er jeg gået ud af parforhold, accepter ikke vold på nogen måde.

Derudover så lige billeder af ham ,han ser ikke ud til at hvile i sig selv som set før.

Wayne

Lidt en deroute for den eller så sympatiske Johnny, som for et par år siden så ud til at have fundet den perfekte harmoni med sig selv.

Johnuser/380510

fra de fotos der har vist BT og Ekstrabladet så har hun fået et par lussinger.

Julius

Han gik måske lidt for metode-agtigt til værks i Black Mass?

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.