Cookie- og Privatlivspolitik
De bedste nye science fiction-film?

De bedste nye science fiction-film?

Se sammenklip

Stem op!
107
Stem ned!
0
(reset)

Fandor Keyframe har sammensat en video med 20 udvalgte science fiction-film, som sitet anser for de bedste i det 21. århundrede.

Videoen inkluderer både store blockbusters som Inception, Minority Report, The Martian og mindre indie-perler som 'Primer', Moon og Ex Machina, der fik en Oscar for sine effekter. Alt i alt går det op for én, hvor mange strålende sci-fi-værker, der egentlig har været siden år 2000.

Man kunne have undværet Source Code og til gengæld inkluderet Interstellar. Men det er selvfølgelig en smagssag.

Er du enig i de 20 valgte film i klippet?

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Uden tvivl en af de mest geniale moderne science fiction film i moderne tid. Ikke set af mange, men er bestemt en af de fremragende af slagsen.

S. Rico

- The Butterfly Effect (måske den bedste tidsrejsefilm derude...)
- Prometheus (som er blevet skældt meget mere ud end nødvendigt)
- Star Wars III (en skandale at den ikke er med)
- Jurassic World, Tomorrowland, og Terminator Genisys (ikke stor filmkunst, men alle utrolig underholdende)
- The Island (en af mine favorit guilty pleasure film)
- Super 8 (herlig genreblanding af ungdomsfilm, monsterfilm og sci-fi)

Wayne

The Butterfly Effect - helt enig
Prometheus - den er flot, men godt nok også forvrøvlet. Jeg synes ikke at Ridley Scott skabte et mesterværk, med den. Så hellere The Maritian..
Star Wars III - ja, selvfølgelig
Jurassic World, Tomorrowland, og Terminator Genisys - det skulle være de bedste film i genren, ikke? De er i bedste fald god underholdning. Når de nævnes så burde Guardians of the Galaxy vel også være med (sammen med en lang række superheltefilm).
The Island - også en af mine...
Super 8 - igen, ikke i klasse med de bedste.

Nikolaj

Bestemt ikke en dårlig film. Men det er vel nærmere fantasy i rummet, end decideret Science fiction.

S. Rico

...men når der er rumskibe, der flyver med overlys hastighed, så vil jeg til enhver tid kalde det sci-fi.

Nikolaj

Om folkene bag videoen ser det som Science fiction, ved jeg ikke. Det kan også bare være hadet for den prequel serie, som gør, at den ikke er med i videoen.

S. Rico

@Wayne, ja Gravity og Mad Max Fury Road er geniale film, men de er vel ikke som sådan science fiction...? Begge kunne i princippet foregå i virkligheden med nutidens videnskab.

Wayne

Gravity - det spekulerede jeg selv over, men hos IMDb står den listet som Sci Fi...

Mad Max. Hvis man tænker på præmissen - så har serien altid været fremstillet som en fremtidig mulighed, efter en ødelæggende krig, så den er jeg mere sikker på.

S. Rico

Det er jo i sidste ende en definitionssag, hvad man mener med science fiction. Jeg vil mene, at definitionen ligger i selve navnet "science fiction".

Det at en film foregår i fremtiden, gør det ikke automatisk til en science fiction film, efter min vurdering. Kun hvis der indgår teknologi og/eller rumvæsener, som ikke eksisterer i virkligheden.

Mht. IMDb så smider de ofte 3-4 genrer ned over en film. Og det er ikke altid lige sigende.

Tilbage til emnet bedste nyere science fictionfilm: ja, Pacific Rim havde jeg en fest med i biffen. Jeg håber at den kommende Independence Day 2 (som jo er samme tema) bliver endnu vildere. Jeg har i samme anledning netop genset den 20 år gamle Independence Day. Med nutidens øjne forekommer den faktisk mere at være en blanding af et drama og en krigsfilm - med et strejf af rumvæsener.

Wayne

Science fiction er en litterær genre, som oprindeligt omfatter romaner og noveller, hvis handling udspiller sig i et tænkt miljø, hvor videnskaben, og herunder særlig den teknologiske udvikling, har gennemgået mere eller mindre markante ændringer med virkning på både samfundet og individerne.

Det er ret bredt, og jeg synes absolut at Mad Max høre til her.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter