Cookie- og Privatlivspolitik
Når E.T. er forbudt for børn

Når E.T. er forbudt for børn

3 film fra hovedkonkurrencen 

Stem op!
109
Stem ned!
0
(reset)

BERLIN. Amerikansk science fiction, tunesisk drama og en moralsk fabel fra Canada startede kampen om Guldbjørnen. Startskuddet var solidt uden at være prangende.
 
Midnight Special
Hvis man slog Elliott og E.T. sammen til én karakter, ville man få nogenlunde samme resultat som drengen Alton i den nye science fiction-film af Jeff Nichols. Den reserverede dreng er dog langt mindre børnevenlig, når hans uforklarlige evner fører til nedstyrterede satellitter, religiøse sekter og en god portion næseblod. Drengen er faktisk døende, og derfor er han med sin far på en voldelig flugt gennem Texas med FBI og Adam Driver i hælene. Ligesom instruktørens Take Shelter er tonen gravalvorlig på grænsen til det karikerede. Som historien skrider frem bliver Altons evner mere og mere ustyrlige, imens stemningen skifter fra gamle afsnit af 'The X Files' og 'The Twilight Zone' til Brad Birds Tomorrowland fra 2015. Forklaringen på Altons evner skuffer desværre ved at være svag og forudsigelig, men andre er mere begejstrede, og 'Midnight Special' har delt festivalens vande.

Hedi Frederic Noirhomme © NOMADIS IMAGES-LES FILMS DU FLEUVE–TANIT FILMS

Hedi
I en anden boldgade finder vi Hedi. En gennemsnitlig tunesisk fyr på 25 år, der er noget død i sværen. Hedi skal snart giftes med en smuk ung kvinde for en fornem familie, men hverken hans kommende hustru (eller hans arbejde som kørende sælger for Peugeot) kan få blodet i kog. Én ting har dog gjort indtryk. Sammen med nogle kolleger deltog Hedi i demonstrationen den 14. januar under det arabiske forår. Resultatet er et fint drama om en ung mand, der hverken kan få sine følelser eller sit land til at hænge sammen. Som sidste års Guldbjørne-vinder (Jafar Panahis Taxi) belyses konflikter i den arabiske verden fra en befriende hverdagsorienteret vinkel, hvor problemerne ikke sættes dramatisk på spidsen.

Boris Without Beatrice - Metafilms

Boris Without Béatrice (Boris sans Béatrice)
Boris er en succesfuld stodder, der må tage orlov fra karrieren for at fokusere på sin depressive hustru, Beatrice. Desværre er Boris ikke specielt god til opgaven, og han fordriver primært tiden med sine forskellige elskere. Han møder en mystisk mand i skoven, der i gådefulde vendinger tale om moralske gerninger og advarer imod det modsatte. Boris er naturligvis ligeglad, men den mystiske mand giver ikke op så let. Moralen er så fortærsket, at den næppe kan være filmens ærinde. James Hyndman er tilpas komisk som den navnkundige Boris, og som satire fungerer det fint, men man kan alligevel godt forlange mere af en film i hovedkonkurrencen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.