Cookie- og Privatlivspolitik
Instruktør-comeback er en fuser

Instruktør-comeback er en fuser

Lee Tamahori har stadig ikke fundet sin mojo

Stem op!
101
Stem ned!
0
(reset)

BERLIN. Newzealandske Lee Tamahori vender tilbage til rødderne, men 'The Patriarch' (Mahana) formår ikke at få instruktøren tilbage på rette spor.

For 22 år siden var Lee Tamahori kiwiernes mand i skysovs, da han fik sit store gennembrud med den rå og dynamiske Once Were Warriors. Portrættet af et maori-samfund i storbyen bragte ham til Hollywood, hvor han instruerede 'Mulholland Falls' og vildmarks-thrilleren The Edge med Anthony Hopkins og Alec Baldwin.

Tamahori fik også lov til at instruere en Bond-film (Die Another Day), men ellers gik det stille og roligt ned ad bakke med forglemmelige action-film som xXx 2 og Next med Nicholas Cage. Siden 'Once Were Warrios' er det blevet til syv spillefilm, men ingen er kommet i nærheden af gennembruddets niveau. Nu er den 65-årige instruktør vendt tilbage til udgangspunktet.

Lee Tamahori under optagelserne


Handlingen er flyttet ud på landet og tilbage til 1960erne. Emnet er stadig maoriske familiebånd, og Temuera Morrison gentager sin rolle fra 'Once Were Warriors' som streng patriark, selvom han denne gang er den mere statelige type.

Livet på landet er hårdt, men maori-familien nyder respekt i lokalsamfundet, og de er endda særligt gode til at klippe får. Bedstemoderen synger for bierne, og i de fleste scener er solen lige ved at stå op eller ved at forsvinde bag en bakkekam i horisonten.

Filmens hjerte er et videbegærligt barnebarn, Simeon, der stiller alle de rigtige spørgsmål og naivt citerer amerikanske westerns. Men han er en torn i øjet på familiens overhoved, der bedre kan lide at kløve brænde og nyde sine slægtninges ubetingede respekt. Den får han ikke fra Simeon, og snart falder idyllen fra hinanden i det lille samfund på den newzealandske prærie.

Tamahori har således begået sæbeopera-versionen af 'Once Were Warriors'. Han har utvivlsomt haft de bedste intentioner, men virkemidlerne er kluntede, skuespillet er mangelfuldt og ’The Patriarch’ ender som et desperat forsøg på at genopfinde filmen, der gjorde ham berømt.

Instruktøren bringer en relevant historie på bane, men forsøget på et comeback, havde formentligt været bedre tjent med tv-formatet.

The Patriarch vises udenfor konkurrence på festivalen. Traileren kan ses nedenfor.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter