Cookie- og Privatlivspolitik
Imponerende rolleliste leverer bundsolidt drama

Imponerende rolleliste leverer bundsolidt drama

Berlinalen dag 6

Stem op!
161
Stem ned!
0
(reset)

BERLIN. Det tunge Hollywoods-skyts er blevet kørt i stilling. Genius slap godt fra øvelsen, imens det var en mere ujævn affære for Spike Lee.

Genius
Ja, det er en fornøjelse at være i selskab med Jude Law som forfatteren Thomas Wolfe, Guy Pearce som F. Scott Fitzgerald og Dominic West som Hemingway (selvom sidstnævntes rolle er alt for kort). Den rigtige gode nyhed er, at det fine skuespil også er underholdende at overvære, og at Colin Firth binder de litterære legender sammen med en alfaderlig præstation som deres nuværende eller tidligere redaktør. Replikkerne er præcise, og instruktionen (af teaterinstruktøren Michael Grandage) føles rutineret, og slet ikke som den debut, der egentligt er tale om. Filmen kan klandres for at spille sine kort alt for sikkert, og derfor er det ingen Guldbjørne-vinder. Til gengæld har man fået et godt drama, der må forventes at tilfredsstille fans af den biografiske genre, af amerikansk litteratur og af gode skuespillere i deres rette element.

Chi-Raq foto: Parrish Lewish

Chi-Raq
Spike Lee er tilbage. Det er ikke helt, som det plejer, men sådan er det ofte med den 58-årige instruktør. ’Chi-Raq’ er først og fremmest en film indigneret over bandevolden i Chicago, men det er også en opdatering af et skuespil af Aristofanes og en moderne ’West Side Story’ fuldt udstyret med dansenumre og bandemedlemmer på versefødder. Samuel L. Jackson styrer løjerne fra sin position som filmens fortæller, og der er kulørte biroller til bl.a. Wesley Snipes og John Cusack. Kvinderne i bydelen går på sex-strejke, og der bliver danset, som gjaldt det livet. Det gør det måske også for Spike Lee, der i hvert fald har lavet en film med et budskab (af og til står de skrevet direkte på lærredet), men projektet er samtidig en noget selvtilfreds, moraliserende fabel, som det formentlig har været sjovere at medvirke i end at overvære. Filmens hjerte kan man dog ikke tage fra den.

'Genius' får dansk biografpremiere den 14. april. 'Chi-Raq' er ikke planlagt til dansk premiere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter