Cookie- og Privatlivspolitik
Hail, Caesar! - og dens diametrale modsætning

Hail, Caesar! - og dens diametrale modsætning

Forsigtig festival-start

Stem op!
228
Stem ned!
0
(reset)

BERLIN. Coen-brødrenes Hail, Caesar! har åbnet Berlinalen med en pressevisning, en pressekonference og en storstilet galla.

Stjernerne er strømmet til Berlinale Palast, og fotografer har taget tusindvis af billeder af George Clooney, Tilda Swinton, Johs Brolin, Meryl Streep (årets juryformand) og alle de andre verdensnavne.

Set med festivalens øjne er alt, som det skal være. Andre vil mene, at den stadig venter på at gå i gang.

Udover 'Hail, Caesar!' har programmet budt på en række film i Forum-serien men ingen i selve hovedkonkurrencen. Åbningsdagen er som første etape af Tour de France. Det handler om at finde sig til rette og etablere den rette stemning.

Hail, Caesar!
Coen-brødrenes farce er en forbilledlig åbningsfilm. En satire over 50ernes kommunist-forskrækkede Hollywood fuldt udstyret med fiktive film i filmen og store filmstjerner, der gør kærligt grin med store filmstjerner. Brødrenes 17. udspil bobler af begejstring, når den opfinder gamle cowboyfilm og musicals. Den er bedst, når George Clooneys karakter fører samtaler med en gruppe socialistiske forfattere, og når Channing Tatum skal sejle med ubåd. Det er meget vittigt, og det er meget veludført. Det er ikke nogen stor film, men Coen-brødrene light er bedre end så meget andet.

Lily Lane/Hungarian National Film Fund

Lily Lane (Liliom ösvény)
Festivalen skal dog ikke klandres for at undgå det tunge kunstneriske skyts på sin første dag. Forum-programmet er tiltænkt eksperimentelle, avantgardistiske film, og den ungarske ’Lily Lane’ er ingen undtagelse. En mor fortæller hendes dreng et foruroligende eventyr, der nærmere er en grufuld fortælling fra hendes egen barndom. Undervejs klippes der jævnligt til digitale natoptagelser af træer, krybdyr og en afdød bedstemor. Det psykologiske drama har øjeblikke af stille horror, og det er den foruroligende stemning, der lige akkurat bærer filmen i mål.

Fredag tages tyren ved hornene. ’Hedi’, ’Midnight Special’ og ’Boris Without Béatrice’ vises som de første film i hovedkonkurrencen, og dagen afsluttes med den japanske thriller, ’Creepy’.  

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter