/*');">*/
Cookie- og Privatlivspolitik
3 film bedre end de andre

3 film bedre end de andre

En filmfestival skifter gear

Stem op!
70
Stem ned!
0
(reset)

BERLIN. Jeg har langt fra set alle film på årets festival, men af dem, jeg selv har stiftet bekendtskab med, befinder tre titler sig et niveau (eller to) over de andre.

Desværre gik jeg glip af 'Fire at Sea', en dokumentar om bådflygtninge der har fået stor ros, så den er ikke blandt mine tre bedste oplevelser. Det er til gengæld et tysk, et fransk og et britisk drama om en berømt amerikaner.

24 Weeks (24 Wochen)
Et par får at vide, at deres ufødte barn har et alvorligt handicap. Vælger de at beholde barnet eller ej? Plottet alene er næsten ikke til at bære, men historien kan næppe fortælles mere sobert og mere vellykket end det tyske drama, der fik omkring halvdelen af de ca. 900 filmjournalister til at pudse næse i kor. Julia Jentsch og Bjarne Mädel er yderst troværdige som de vordende forældre, og instruktionen, af den 33-årige Anne Zohra Berrached, er lydefri på det niveau, at den nærmest ikke bemærkes. Med lidt held købes filmen hjem til dansk biografpremiere.

L'avenir
Things to Come (L'avenir )
Mia Hansen-Løve hører blandt fransk films største talenter, og hun indfrier forventninger med et ubesværet drama om en filosofilærer, Nathalie, spillet perfekt af Isabelle Huppert. Hun har intellektuelle diskussioner med sin mand, besøger sin gamle mor eller får børnene på besøg. Diverse begivenheder får hendes liv til at skifte retning, og måske ændrer hun sig også selv. Filmen antyder, at idealistisk gejst er aftagende, når man får børn, og at den næsten forsvinder, når man har fået børnebørn. Det er en uventet pointe fra en 35-årig instruktør, men det er nydeligt gjort, og det er hverken småborgerligt eller anarkistisk. Til gengæld er det en usædvanligt velafbalanceret film.

A Quiet Passion
A Quiet Passion
Filmet teater føles sjældent mere som filmet teater, end det er tilfældet i portrættet af den amerikanske digter Emily Dickinson (1830-1886). Og så er dramaet ikke engang baseret på et teaterstykke. Cynthia Nixon (Miranda i ’Sex and the City’) er overrumplende god som den forpinte kvinde, der skrev fra sit hjem og kun fik udgivet meget lidt poesi i sin levetid. Hun får fremragende medspil af Jennifer Ehle som hendes søster, og Terence Davies har på alle måder skabt en udsøgt film af den slags, der giver en lyst til at klappe, når lyset toner ud. Modsat de to ovenstående film deltager ’A Quiet Passion’ ikke i hovedkonkurrencen.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter