Cookie- og Privatlivspolitik
Oscar-vinder med jordforbindelse

Oscar-vinder med jordforbindelse

Jennifer Lawrence: Veninden jeg godt gad ha'!

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Jeg kan komme på rigtig mange grunde til, hvorfor jeg godt gad være venner med Jennifer Lawrence, eller J-Law - hendes kendiskælenavn, som hun selv jokede med under det netop afholdte Golden Globes!

For eksempel er jeg ret så sikker på, at hun er den kendisveninde, man ikke får mindreværdskomplekser af at spise en burger med. En anden grund er hendes humor eller vel nok nærmere sarkasme. I interviewsituationer er hun nemlig så dejlig forfriskende og uhøjtidelig at lytte til, og jeg er sikker på, at en samtale med hende, så'n bare hende og jeg i mellem, vil være lige så low-key, naturlig og fyldt med en masse gode grin.

Sidst, men ikke mindst, ville jeg for alt i verden også godt hænge ud med Jennifer, da det forhåbentlig vil berige min omgangskreds med de evigt sjove Emma Stone og Amy Schumer. Rygterne siger nemlig, at de også er ret gode venner med Miss Lawrence. 

Winter's Bone/Anonymous Content

Jennifer Lawrence er ung. Hun er faktisk så ung, at hun ikke kan komme med anekdoten om, at hun levede mens Berlinmuren stadig delte Øst og Vest (men eftersom hun er amerikaner, ville det også være en meget underlig kommentar, at komme med). Ikke desto mindre understreger det min pointe i, at hun er ung! I august 1990 blev hun født og er derfor 25 somre gammel.

25 år. Lad mig lige dvæle lidt ved det. For hvad har hun egentlig allerede gennemlevet i det kvarte århundrede?

Som optakt til hendes rolle som den hårde og "alt-for-tidligt-voksne" Ree Dolly i Winter's Bone lærte hun, 19 år gammel, at pelse et egern.. pelse et egern!? Jeg mener, come on... jeg tør ikke engang tage indvoldene ud af juleanden...

Derudover har hun spillet hovedrollen Katniss Everdeen i blockbusterhittene The Hunger Games. Heri måtte endnu flere egern lade livet, mens fyrene kæmpede om hendes hjerte - trods det, at de eneste blomster, hun fik, var roserne fra Snow.

Jeg har læst en del om Jennifer Lawrence som optakt til dette indlæg, og jeg grinte en del, da jeg fandt ud af, at Elizabeth Banks (som spiller Effie Trinket) kom på kælenavnet ’Katpiss Neverclean’. Begrundelsen var, at Jennifer Lawrence op til flere gange mødte på settet med synlige rester fra gårdsdagens makeup, da hun simpelthen var for træt til at gå i bad. We’ve all been there, Jennifer!

Lige nu er hun aktuel i Joy, hvor hun spiller supermor, opfinder og datter med overraskende meget overskud. Jeg så den i sidste uge og er igen imponeret over,  hvordan Jennifer uden problemer kan hamle op med den erfarne Robert De Niro og ikonet Isabella Rossellini. For det med at tabe masken har jeg set hende gøre en del, særligt på den røde løber. Hvis Jeff Bridges eller Jack Nicholson pludselig passerede hende, gik hun fuldstændig i teenage crush mode. Jeg er helt med på, at selv store stjerner kan blive helt star struck, men jeg er ikke et sekund i tvivl om at Jennifer, i det samme der råbes "action!", finder den professionalisme frem, som kendetegner hendes skuespil.

Joy/20th Century Fox

Vigtigst af alt – vil nogen nok mene – har Jennifer Lawrence også allerede opnået at modtage en vis statuette af guld. Oscaren har hun øvrigt stående – ikke på sin egen hylde – men i stedet hos sine forældre i Kentucky, da hun synes det var underligt at have den hjemme hos sig. 

Den kendsgerning harmonerer egentlig helt perfekt med det indtryk, jeg har af Jennifer. Nemlig en pige, som bare gør det, hun elsker, og ikke stræber efter alt det, som også hører med til skuespillererhvervets sidegevinster. Der findes berømtheder, som går fra at være én af os og den næste dag være en uopnåelig vigtighed, som i øvrigt forlanger at hotelværelset er fyldt med 588 M&Ms farvesorteret i røde og blå, vandflasker med guldkant og en konstant rumtemperatur på +12.5 grad. Men sådan er Jennifer heldigvis ikke, og jeg sætter min lid til, at hun aldrig når det stadie.

Så hvad er det så, der helt præcist gør Jennifer så skide dygtig og populær. Jeg er slet ikke i tvivl. Det skyldes hendes jordnærhed (ja, det er faktisk et ord). Hun er nemlig helt nede på jorden. Hun er den pige, som ikke får stukket cue cards i hånden. Hun siger sin mening uden filter og glemmer sågar, hvilken designerkjole hun bærer og bare smiler kejtet og svarer "Uhhm, a dress?", når de sladderhungrende journalister spørger ind til hendes valg af haute couture. 

Silver Linings Playbook/The Weinstein Company

Til sidst har jeg behov for, bare en sidste gang, at understrege, hun kun er 25 år. Og det gør jeg, fordi det er så fedt! Katniss Everdeen bar en fugl i guld – Jennifer Lawrence er en guldfugl! Når jeg tænker på, hvor meget hun siden gennembruddet tilbage i 2010 allerede har præsteret, er jeg simpelthen så spændt på hvilke roller, hun forsøder min biograftilværelse med i fremtiden!

P.S Jennifer, hvis dette blogindlæg af uransagelige årsager ryger gennem Google Translate og dernæst havner på dit bord og interessen for et venskab viser sig at være gengældt... Ja, så skriver du bare – jeg er på Facebook.

Indlægget er skrevet af Katja Lund Sohl, der er fast blogger på kino.dk.

Vil du også skrive blogindlæg for kino.dk? Så skriv til daniel@kino.dk og hør nærmere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Pil

Jeg kunne ikke dy mig for at kommentere. Jeg er nemlig direkte uenig i alt, hvad du siger. Jeg synes Jennifer var fantastisk i Winter's Bone, men fra det tidspunkt synes jeg kun det er gået ned af bakke.

Jeg synes hendes skuespilstalent kun er på det middelmådige, grænsende til det kedelige, mens hvis hun forsøger at overspille bliver det tåkrummende pinligt.

Og denne dér "girl-next-door"-personlighed er også blevet alt for påtaget og falsk. Ja, det var cute med hendes pizza snak i starten og hendes fald ved Oscars. Men, nu er alt med hende en uendelig charade af, "se-hvor-fantastisk-relatable-og-normal-jeg-er". Hun faldt på hele hendes pressetour, på Oscars, da hun var nomineret for American Hustle, etc etc. Jeg påstår ikke at hun gør det med vilje, og så alligevel. Det virker en anelse fake det hele. Jeg er sikker på, at hun har den dér naturlige quirkyness, men det er bare blevet så overdrevet og påtaget, at det hverken er cute, sejt eller nyt mere. Jeg tror bare hendes PR-team har bedt hende om at læsse rigeligt på og den dér med kvinders ligeløn kom lige i den rette tid til awards-ræset. Right?

Og ja, så siger hun sin mening, men... Det er heller ikke kun kønt det hun siger. Bevares, hun er 25 år. Og ja, jeg siger også en masse shit. Men nu er jeg altså heller ikke superstjerne og har tusindvis fans, der gentager alt hvad jeg siger. Senest, så jeg hvordan hun ydmygede en journalist ved Golden Globes, da han brugte sin telefon for at oversætte et spørgsmål, da engelsk tydeligvis ikke var hans førstesprog.
Måske var det bare en joke, måske. Men der er forskel på at være komisk og så være direkte uhøflig. Og det dér med at "spille dum", komme med upassende kommentarer og alle de mad-kommentarer? Det er ikke særlig cute mere.

Jeg respekterer naturligvis hvad du siger, og det er et særdeles velskrevet blogindlæg. Men den dér Jennifer Lawrence hype? Det er jeg slet ikke med på.

P.s. Nu får jeg nok en fandens masse hate. Men, alle har vel ret til sin mening? I guess :)

Wayne

Jeg synes også at hun er "hypet" meget op - også derfor at jeg skriver at hendes største kvalitet er at hun virker så almindelig.

Hendes bedste roller, efter min mening, er når hun har en "kant" på - rollen som Raven i X-Men fungerer fint. Og i American Hustle er hun herlig som gakket og frustreret kone. I Silver Linings Playbook, viser hun også at hun virkelig har et talent.

Men Hollywood skriger i den grad efter at finde den næste Merryl Streep - eller Nicole Kidman. Og det er altså langtfra alt hun præsterer som er det rene guld.

Pil

Se, hvad jeg har skrevet til Katja.

Jeg synes stadig hun var forfærdelig i AH. Især hendes forsøg på en Long Island accent. No no no and no.

Da hun "faldt" anden gang ved Oscars, blev der skrevet en god kommentar på Twitter:

"She's like that annoying kid in kindergarten, who throws herself on the ground, to get attention. Even though nothing's wrong."

Perfection :)

Katja*

Ja, enige, det bli'r vi desværre ikke - men som Segoy også nævner, synes jeg også kun, at det er forfriskende med en andens synsvinkel ;)

Såfremt Lawrence's PR team virkelig har bedt hende om at snuble m.m. med vilje, så ta'r jeg sku hatten af for dem og Jennifer.. for jeg synes slet ikke det virker påtaget ;)

Så udover WB, er der så ikke andre JL film, du sårn rigtig synes om?

Pil

Overhovedet ikke. Winter's Bone var det eneste, der var godt. Rigtig godt endda. Derfra synes jeg kun det gik ned af bakke. Først og fremmest, at hun fik en Oscar for SLP var grinagtig. Ikke kun fordi filmen, nok var det års mest overvurderede film, men allermest fordi at hun fik den frem for Emmanuelle Riva's force of nature præstation i Amour. Og ligeså fantastiske Jessica Chastain i Zero Dark Thirty.

Derfra blev det bare rigtig pinligt. Den forfærdelige, tåkrummende, overspillede præstation i American Hustle, der total ødelagde filmen for mig. Og jeg er stor fan af Bale og Adams, men hun ødelagde det for mig. Mystikken forsvandt også, da hun fik rollen som Mystique i X-Men.

Alt virker, for mig, utrolig påtaget med hende. Det var meget fint, under WB-promotion, da hun var lidt nervøs og akavet. Men nu bliver det bare overspillet med hammer og sejl.

Jeg synes det fantastiske var filmstjerner, er den mystik der er ved dem. Det er det spændende. Det er deres film og deres præstationer, der er spændende. Ikke at de elsker pizza.

Alt der sker nu for hende på den røde løber er, at hun snakker om hvor klodset hun er, hvor meget hun falder, hvor fed hun er og hvor meget hun elsker mad. Ved SAG for 2 år siden, da en reporter spurgte ind til hendes præstation, snakkede hun kun om, hvordan hendes kjole gav hende "armpit-vaginas". Der er forskel på at være cute og quirky, og så bare direkte upassende.

Og det med at falde... igen og igen. Og forklaringen. At hun tænkte på kage? Hvis man i så fald er en smule klodset, så øver man sig i at gå normalt og får evt. hjælp til at komme op af trapper. Ellers må man komme i buksedragt og sandaler.

Det er ærlig talt ikke interessant, at hun spiste pommes frites til frokost og at hun elsker nachos. Det vigtigste er om hun kan spille skuespil, og om hun virker som et betænksomt, troværdigt og samvittighedsfuld skuespiller, der tager sit job seriøst. Og til det må jeg sige.. Nej, nej, nej og nej.

Men hvis vi endelig skal have en kendis veninde, vil jeg da meget hellere være ven med Zoe Bell. Se, hun er cool :)

Segoyuser/116755

Jeg mener alle må skrive deres holdninger, det er jo det skønne vi ikke er enige , nogen af de ting du skriver har jeg ikke lige set noget af , kun det med at hun er faldet 1 gang.

Uanset om du er "almindelig menneske/stjerneskuespiller " vil jeg mene hver enkelt må tage ved lære af de "fejl/måder at være på" når du har handlet noget ud kan du jo ikke ændre det du har sagt eller foretaget dig.

Har selv tænkt ohh hvorfor synes jeg lige det var sjovt men det var ikke til at ændre ,men valgte at blive en bedre person fremover.

Gad vist om Lawrence ikke selv har disse tanker, ja hun er 25 år "mange/nogen" ser op til hende, dog er hun kun et menneske.

Dejligt at du har en anden holdning/vinkel dit syn farver såvel som det vi andre har skrevet det er herligt, så tak.

Segoyuser/116755

Super godt indlæg , ja tænk sig kun 25 år, mange kunne nok ikke rumme det med den alder, nogen kan endda være temmelig umoden.

Synes hun gør det super godt sådan ser det da ud, glædes til at se de næste film med hende, hvordan hun er om 10 år...håber at hun med den følsomhed jeg oplever ved hende at hun formår livet med det der ligger fremover , da hun har temmelig meget fart på.

Yep Meryl Streep har selv en lang karriere hun er som jeg ser det også nede på jorden.

Fnis ville give dig et klik i hjertet Katja* den ramte min upps..

Katja*

Enig, enig, enig! Er også spændt på, hvilke roller vi ser hende i om 10 år fra nu :)

Segoyuser/116755

Jeg synes faktisk det er modigt at udtrykke sig som blogger, det tager sin tid, du ved ikke hvilken respons du modtager retur, du deler ud af din person, det har jeg tænkt på ,for har læst flere blogs så ros til dig og alle de andre som har udtrykt sig på denne vis.-))

Katja*

Bestemt - det er nemlig en kæmpe kvalitet, når skuespillere er mere ligesom Elisabeth Friis end Maude Varnæs ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter