Cookie- og Privatlivspolitik
Respekter nu hele Star Wars-universet!

Respekter nu hele Star Wars-universet!

Forsvar for det udskældte

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)

Det syvende og længe ventede kapitel i sagaen om 'Star Wars' nærmere sig med hastige skridt, og ligesom alverdens andre fans kan jeg heller ikke vente med at gense Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford i deres ikoniske roller.

Imidlertid stødte jeg på en artikel om en stor gruppe utilfredse fans, som var vokset op med prequel-trilogien, og faktisk elskede Episode I-III på lige fod med George Lucas' oprindelige trilogi. Her herskede en følelse af, at Disney nærmest ignorerede begivenhederne fra, da Palpatine erobrer magten, der leder til Klon-krigene mod Separatist-bevægelsen for til sidst at bringe Republikken og Jedi-Ordenen i knæ.

Jeg var selv bare 10 år, da Den usynlige fjende havde premiere tilbage i 1999, så personligt vægter jeg dem begge lige meget. Der skal dog ikke herske tvivl om at det hele blev smovset ind i CGI, et mylder af tåbelige droider, og andre unævnelige side-kicks, upersonlige skurke, lange og kedelige senatsmøder, for ikke at tale om Qui-Gon Jinns afsløring af midi-klorian, der nærmest afmystificerede alt det spændende ved Kraften.

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace

Man kan dog ikke lade være med at bemærke, at Lucasfilm gør næsten uhyggelig meget for at distancere sig fra tidligere fejl, og det er der som sådan heller ikke noget galt i.

Problemet er, at man i en eller anden forstand skrotter det, man ikke bryder sig om, og kun bruger de dele af franchisen, man kan lide. Det kan være noget så uskyldigt som, at man ønsker at optage med analog frem for digitalt, eller den til tider maniske trang til praktiske effekter i stedet for green screen.

Jeg har selv intet imod computeranimation, for når de bruges rigtigt fungerer de mindst ligeså godt. Det er også værd at bemærke at de såkaldte stand alone film plotmæssigt centrerer sig om Episode IV-VI, og jeg ville ikke blive spor overrasket, hvis Rogue One: A Star Wars Story end ikke nævner planeten Geonosis, hvis insektbeboere efter min opfattelse var involveret i udviklingen af den første Dødsstjerne.

Star Wars: Rogue One

I et interview for nyligt udtalte instruktør J.J. Abrams, at Kylo Ren IKKE er en Sith-fyrste, og jeg hilser det i første omgang velkomment, at historien ikke bare gentager sig. Altså hvor vi skal se Jedi-ridderne besejre den samme fjende igen.

Det er bare svært at lade være med at se det i lyset af, at det er endnu en ting, Disney tager afstand fra. Eller historien om at manuskriptforfatter Lawrence Kasdan ikke brød sig om, at Boba Fett var en klon af Jango Fett og ønsker, at en endnu unavngiven person dræber ham for derved at overtage hans navn og rustning. Med en solofilm om den berømte dusørjæger i 2018, så skal det blive interessant, om der virkelig er hold i det rygte.

Det hjælper sikkert ikke en pind, men det er en stille bøn om at lade de enkelte trilogier være en sammenhængende historie og lade være med at droppe det, der ikke lige passer ind i deres billede. Efter min mening er der rigeligt med svipsere i forvejen - vi behøver ikke flere.

Indlægget er skrevet af Jacob Grønbech.

Vil du også skrive blogindlæg for kino.dk? Så skriv til daniel@kino.dk og hør nærmere.

Kunne du lide nyheden? Giv den noget kærlighed!

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Jeg var 14 da den første så dagens lys, og jeg er stadig stor fan 38 år senere.

Selvfølgelig er der en del fejl og mangler - men det gælder hele serien.

At Kylo Ren IKKE er en Sith-fyrste lyder forkert - en sværdkæmper med et rødt lyssværd er pr. definition en Sith.

Jeg er spændt på om vi får noget af det materiale, der allerede ligger i bogform i de kommende film. Og så er jeg sikker på at det ikke stopper her. Disney har ikke købt rettighederne for "kun" at lave 3 film og 3 spin-offs.

Benny Kim

Jeg har været med helt fra starten.

Yes så den første (altså nr. 4) med daddy-cool i slutningen af 70érne. Jeg har haft legetøjet (inden LEGO gik ind i universet) og jeg har været en Han Solo wanna-be i min tidlige puppetid.

Jeg er fan af dette kæmpe univers og jeg mener bestemt ikke at det skal begrænses på nogen måde. Både Lucas og Disney gør det godt. De strækker universet til det yderste uden af det på nogen måde går i stykker.

Har dog læst et sted at der er udgivet en sideløbende tegneserie med Han Solo og Chewie som styrter på jorden. Solo dør og Chewie fiser rundt og udgiver sig for at være Bigfoot. En meget kendt arkæolog (U know who) finder 1000-års-tingen. Denne type af starwars-universet ser jeg gerne udebliver.

Ser frem til Star Wars 7 og naturligvis de 2 sidste.

May the force be with U

Mette J. Lundsgaard

Personligt er Episode III min favorit af de nuværende seks Star Wars film, og jeg synes det er irriterende gang på gang at blive mødt af den holdning, at kun de tre "originale" film er rigtige Star Wars film, og hvis ikke man har set dem, kan man ikke kalde sig selv for en fan.
Jeg elsker alle seks film, og ser både ting jeg kan lide og ikke kan lide ved dem alle. De gamle film vil altid have noget over sig, som de nyere bare ikke kan genskabe, men de nye bringer til gengæld noget andet til franschisen.
Det jeg elsker ved Episode III (og de nyere film generelt), er at følge Anakins udvikling. Jeg synes hans karakter er utrolig spændende, og jeg elsker især kampen mellem ham og Obi-Wan til sidst i filmen!

Patrick

Det har altid irriteret mig når såkaldte Star Wars fans virker til at bruge 90% af deres fan tid på at kritisere halvdelen af franchisen samt manden der opfandt det hele. Jeg var 7 år da The Phantom Menace kom ud og selvom den måske ikke er min favorit i serien så hader jeg den på ingen måde.
Jeg har også haft mine bekymringer omkring Disneys tilgang til Star Wars og jeg må da være ærlig at sige at jeg ikke kunne være mere ligeglad med en Boba Fett eller Han Solo film hvorimod Rogue One og selvfølgelig episode VII-IX har fanget min interesse. Den måde de har introduceret nogle karakterer fra The Clone Wars TV serien ind i deres nye Rebels serie har dog givet mig håb for fremtiden under Disney.

Mickey

Synes at ALLE filmene er gode. der er både gode og mindre gode ting i dem alle, men jeg synes overordnet set at de er gode.
Jeg voksede selv om med prequel-serien, og har derfor et specielt forhold til dem. Jg kan ikke forstå at folk klager over Hayden Christensen's portrættering af Anakin Skywalker. Hayden var omkring 16-17 år da han spillede rollen, og jeg synes han gjorde det til perfektion, plus han var virkelig sej. At effekterne er gode er o bare endnu et plus.
Den første trilogi er helt speciel, ingen tvivl om dét, men den bedste film i hele franchisen, vil for mig altid være den episke "Revenge Of The Sith" -En fantastisk episk afslutning, som til trods for at den er meget sørgelig, er helt vildt god, og Hayden viser virkelig sit talent i den :)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter